Mavi yumurta, Araucana isimli kökeni Güney Amerika'da yer alan bir tavuk türünden oluyor. Araucana tavuklarının kuyrukları olmadığı gibi kulak kuyrukları olduğu biliniyor. Araucana tavuklarının yumurtasının mavi olma sebebi ise tavukların genlerinden kaynaklı.
17-Ameraucana: Mavi yumurta yumurtlayan tavuk olarak bilinir.
Mavi Yumurta Nedir? Mavi yumurtanın kökeni Güney Amerika'ya dayanır. Şili'de bulunan Araucana isimli bir tavuk ırkından üretilen bu yumurta türüdür. Yumurtanın mavi renkte olmasının en önemli nedeni ise Araucana tavuklarının genlerinde yer alan renk pigmentleridir.
mavi yumurta, kökeni güney amerika'da yer alan şili'de olan araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. bu tavukların vücut özelliklerine göre kuyrukları yoktur ve bunun yerine kulak kuyrukları bulunmaktadır. yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi ise, araucana'ların genlerinden gelen pigmentlerdir.
Mavi yumurta, sadece bir kaç tavuk ırkından elde edilen yumurta türüdür. Özellikle de Güney Amerika'da ki Şili de yetiştirilen Araucana tavuk ırkına ait bir yumurta türüdür. Yumurta renginin mavi olmasının ana nedeni bu tavuk cinslerinin genleriyle alakalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
AYNI ZAMANDA MAVİ CİVCİV ÜRETİMİ YAPTIGIMIZ İÇİN TECRÜBELİ OLARAK BUNU SÖYLEYEBİLİYORUZ.. TAVUKLARIMIZ FOTOGRAFLARDA GÖRÜLDÜGÜ GİBİ AMERİCANO CİNSTİR..WHİTE,BLACK,GREY OLARAK ÜÇ RENKTE ÜRETİM YAPMAKTAYIZ... EN AZ GÖNDERİM 12 ADETDİR.ADET FİYATI 18,34 TL GELİYOR. ÜCRETSİZ KARGO DAHİL. .
Kadınlar için meme kanserine yakalanma riskini azaltması da yumurta faydaları arasındadır. Hamile veya emziren kadınlar için günlük besin ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. Çocukların haftada 2-3 kez sabah kahvaltısında bu yumurtayı tüketmesi önerilir. Beyin fonksiyonlarını da geliştirir.
Siyah tavuklar yumurtalarını krem ile hafif pembe bir ton arası yumurtlar. Her bir yumurtanın ağırlığı ortalama 80 ila 115 gram arasında değişmektedir.
horoz bey kloak denilen açıklığından tavuk hanımın kloak açıklığına spermlerini gönderir ve döllenme gerçekleşir.
HOROZ YUMURTASI MİLYON DOLAR DEĞERİNDE
Geleneksel bilgilere göre oldukça da pahalı bir yumurta. 40 yılda birkaç milyon dolar ettiği söylenen bir yumurta. 40 yılda içerisinde tuhaf bir jel oluşurmuş o yüzden oldukça da değerli imiş diye duyduk. İçerisinde kaygan bir madde var ve zaman içerisinde jöle kıvamına geliyor.
0 Numaralı Kod: Organik Yumurta
Bu kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade eder. Bu kod sayesinde tavuğa yetiştirildiği süre boyunca hiç hormon verilmediği ve tamamen organik yem ile beslendiği anlaşılır. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşididir.
Tavuk yumurtasının rengi kahverengi, beyaz, mavi ve yeşil olabilir. Tavukların yumurtalarında renklenmeye neden olan pigmentler vardır.
MAVİ V EYEŞİL YUMURTALARIN FAYDALARI NELERDİR? İçerdiği yüksek demir sayesinde, çeşitli faktörlere bağlı ortaya çıkan kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki kemik ve dişlerin ihtiyacı olan kalsiyum bakımından zengin olan mavi yeşil yumurta, kemiklerin sağlıklı gelişmesini sağlarken, dişleri de hastalıklardan korur.
Araucanas tavuğu yani mavi yumurtlayan tavuk cinsi diğer tavuklardan ayıran özelliği yumurtalarının mavi renk olmasıdır. Yumurtalarının mavi olmasının sebebi tavuğun vücudunda ki oocyanin maddesinden dolayıdır. Araucanas yumurtası genel olarak, Yumurtanın içi mavi değildir sadece kabuklarında mavi rengi görülür.
Yumurta beyazındaki sülfür ile sarısındaki demir tepkimeye girerek yeşil renkli demir sülfür halkasını oluşur. Yeşil renge, pişirme suyundaki yüksek miktarda demir de neden olabilir. Çok yüksek sıcaklıkta pişirilen çırpılmış yumurtalar da yeşilimsi bir görünüm oluşturabilir.
Yüksek miktarlarda demir, çinko, kalsiyum, folik asit ve protein içerir. Kansızlık rahatsızlığına demir içermesinden dolayı faydalıdır. Kemik ve dişlerin yapısını kalsiyum içerdiği için korur. Vücudun ihtiyacı olan 13 temel besini içerir.
Kuşlarda, kloak adı verilen bir açıklık bulunur. Bu, penis gibi bir çıkıntı değil, vajina benzeri bir açıklıktır. Diğer canlılarda görmeye alıştığımızın aksine, kuşlarda kloak hem sindirim, hem üreme, hem de boşaltım sistemlerinin dışarıya açıldığı noktadır.
Horoz, döllediği tavuğun bir başka horozla cinsel ilişkiye girmesini engellemek için, tavuğu tekrar döller gibi yaparmış! Üstüne çıkar, orgazm olur gibi yapar ama sperm bırakmazmış. Salak tavuk da, tekrar çiftleştiğini zannettiği için, iki gün boyunca başka horozların yaklaşmasına izin vermezmiş.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız.
Türkiye'de "yeşil yumurtacı" ismiyle bilinen, yeşil ve mavi renkteki yumurtaları dolayısıyla geçen yıl süs tavuğu besleyenlerden fazla talep gören Şili kökenli "araucana" cinsi tavuklar, az bulunması nedeniyle mezatlarda yüksek fiyattan satılıyor.
Hristiyan geleneği, doğurganlığın sembolü ve yeni bir yaşam döngüsünün başlangıcı olan yumurtaların kırmızıya boyanmasını ister, çünkü bunlar İsa'nın Kanını sembolize eder.
Gerçek köy tavuğunun suyu pişerken koyu bir renk oluyor. Markette satılan tavukların suyunun aksine kahverengi bir görüntü oluşturuyor.
B1,B2 ve A vitamini açısından bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından daha zengindir. Demir ve potasyum içeriği 7 kat, fosfor içeriği 5 kat daha fazladır bu yüzden bıldırcın yumurtası böbrek hastalarına önerilmez ve sık tüketilmemesi önerilir. Bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtası gibi alerjen olmadığı kabul edilir.
Yumurtanızda kötü ve ağır bir koku yoksa bayat değildir. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı (USDA) gibi kurumlar kan lekesi bulunan yumurtayı tüketmenin hiçbir zararının olmadığını belirtiyor. USDA'ya göre düzgün pişirildiği sürece kan lekesi bulunan yumurtayı yemek güvenli.
Toplamda 24-25 saat gibi bir süreçte. Tüm bu işlemlerden geçen ve tavuk tarafından yumurtlanan yumurta, bol protein, kalsiyum, yağ ve mineral içermektedir. Bir Tavuk Her Gün Yumurtlar mı? Tavuklar iyi bakıldığı ve kendilerine iyi koşullar sağlandığında neredeyse her gün 1 adet yumurta verebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri