ABD'li uzmanlara göre pişirme sırasında tavuktan salınan aminoasit sisteminin, kimyasal açıdan bronşit ilacına benziyor, çorbanın tuzlu suyu, öksürük ilaçları gibi etki gösteriyor.
Tavuk çorbası, A ve C vitaminleri, magnezyum, fosfor, jelatin ve antioksidanları içeriği ile en faydalı çorbalardandır. Özellikle soğuk algınlığı olanlara mutlaka günde 2 kase tavuk suyu çorbası içmesi önerilir.
Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineral açısından zengin olan Tavuk Suyu, sağlıklı kemik gelişiminde önemli rol oynuyor. Bu nedenle çocuklara ve spor yapanlara ve menopoza bağlı kemik erimesi veya kemik kırığı sorunu olanlara öneriliyor.
Tavuk Suyu Çorba
Her hasta olduğumuzda imdadımıza yetişen tavuk çorbası, birçok hastalığa iyi geldiği gibi bağışıklık sistemini toparlamasıyla da bilinir. Mide ve bağırsak problemlerinde de oldukça etkili olan tavuk suyu çorbalar, sizleri mide bulantılarınızdan da kurtaracaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Tavuk suyunda bulunan vitamin ve mineraller, vücuda zarar veren maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle grip ve nezle gibi hastalıklarda, hastanın bolca tavuk suyu içmesi istenir. Gribe neden olan virüslerin, vücuttan kolayca atılması tavuk suyu çorbası sayesindedir.
Prebiyotik sebzelerle hazırlanmış çorbalar bağırsak düzenleyicidir. Pırasa, bal kabağı ve benzeri diğer prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar kabızlık şikayetini rahatlatır. Prebiyotikler; iyi bakteriler olan probiyotiklerin bağırsak dokusuna tutunmasını sağlayan lif yapısıdır.
Gaziantepliler'in grip savar olarak, kış aylarında kahvaltıda bile içtiği bir çorba var: beyran çorbası! Uzun saatler boyu, kısık ateşte ağır ağır pişen kemikli etin şifasından faydalanmamak olmaz. Arzuya göre içerisine limon, sirke ve dövülmüş sarımsak ekleyerek şifasını katlayabilirsiniz.
Tavuk suyu çorba, içerdiği glutamin sayesinde kolay sindirilir ve besleyici özelliğinin yanında bağırsak sağlığını destekler. Tavuk suyunda doğal olarak bulunan kolajen ve jelatin nedeniyle, düzenli olarak yemek veya içmek, yaşlanmaktan kaynaklanan eklem ağrısına iyi gelir.
Tavuk suyu çorbanın kalorisi çok yüksek değildir bu nedenle ana öğünlerde yenebilecek lezzetli, kilo yapmayan ve faydalı bir çorbadır.
Tavuk eti B vitaminleri açısından zengindir.Soğuk algınlığı durumunda bağışıklık sistemini destekleyen B6 vitaminidir ve B5 vitamini metabolizmada görev alır. Tavuk suyu vücudu ısıtarak, vitaminlerle doyurarak ve bağışıklık sistemini harekete geçirerek soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olur.
3) Eklemleri koruyan etki Tavuk suyunda doğal olarak bulunan kolajen ve jelatin nedeniyle, düzenli olarak yemek veya içmek, yaşlanmaktan kaynaklanan eklem ağrısına iyi gelir.
Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak hastalıklara karşı savunma sistemimizi güçlendirir. Doğal olarak kolajen içeren kemik suyu, hücrelerin yenilenmesini sağlar, kas ve kemik sistemini güçlendirir, hücreleri yaşlanmaya karşı korur” diye konuştu.
Ihlamur soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir aynı zamanda balgamın vücuttan atılmasına yardım eder. Ihlamur çayı aynı siyah çay gibi demlenir. Balgam söktürücü özelliğinin artması için ebegümeci de ekleyebilirsiniz. 2 kaşık ebegümecini ve 2 kaşık ıhlamuru 3 bardak suya ekleyin. Bu karışımı yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Dilerseniz çelik tencerenizde de saklayabilirsiniz. Hava almadığı için 2-3 gün bozulmadan duracaktır. Sonuç: Tavuk suyunu hazırladıktan sonra kapalı ve hava geçirmez kaplara alırsanız, buzdolabında 3 ila 4 gün dayanacaktır.
Tavuk göğsünü ve budu, iri doğranmış kuru soğan ve tuz ile birlikte tencereye aktarın. Üzerine suyu da ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.
1 Su Bardağı (200 ml lik) Tavuk Suyu (Ev yapımı) 72,00 kaloridir. Tavuk Suyu (Ev yapımı) içeriğinde 7,06 Karbonhidrat(g), 5,04 Protein(g), 2,40 yağ(g), 286,00 Sodyum(mg), 210,00 potasyum(mg), 6,00 Kalsiyum(mg), 6,00 A Vitamini(ui), 0,40 C Vitamini(mg), 0,42 ve Demir barındırır. Tavuk Suyu (Ev yapımı) kalorisi ve besin ...
Üşütme rahatsızlığında sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Başta su olmak üzere adaçayı, nane-limon, ıhlamur gibi şifa olacak bitki çayları ve C vitamini içeren meyve suları içmek oldukça önemlidir. Vücudun direnç kazanabilmesi için yemek yemek çok önemlidir.
Boğaz ağrısına iyi gelen çorba denildiğinde ise ilk akla gelenler tarhana, tavuk suyu çorba, işkembe ve mercimek çorbasıdır. Özellikle bu çorbalara eklenen zencefil, zerdeçal, karabiber, kırmızı acı biber, nane gibi baharatlar ve limon boğaz ağrısına şifadır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Mide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır.
Karabiber, kimyon, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber bağırsakların çalışma hızını artırır. Zengin lif yapısı sayesinde bağırsakları temizleyen diğer besin ise keçiboynuzudur. Hem bağırsak temizliği hem de şişkinlik için en etkili çaylardan birisi rezene çayıdır. Tüm yeşil yapraklı sebzeler lif kaynağıdır.
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri