Tavuk suyu çorbası, sindirimi kolay olan bir besindir. Tüketildiğinde kolayca bağırsaklardan süzülebilir. Bu özelliği ise bağırsak sağlığını korumaktadır. Metabolizmayı aktif tutarak bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Tavukta bulunan B2, B3, B5, B6 ve B12 vitaminlerinin hepsi suda eriyen vitamin oldukları için tavuk suyuna geçer ve beslenme açısından zengin bir B vitamini kaynağı haline gelir.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.
Tencere yerine tavuk suyunu cam kavanozlara paylaştırıp ağızlarını kapatarak da muhafaza edebilirsiniz. Tavuk suyu, buzdolabında en fazla 3-4 gün saklanabilir. Bu yüzden kısa süre içinde kullanmayı düşünüyorsanız, buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ancak uzun süre saklamak için uygun değildir.
Bağırsak duvarı antinütrientler, toksinler ve kötü bakteriler tarafından tahribata uğrayabilir. Tavuk suyunda bulunan jelatin; bağırsaktaki mukozal tabakayı iyileştirir, bağırsakta hasar oluşmasını engeller, sindirimin sağlıklı gerçekleşmesini sağlar, kronik ishal ve kabızlığa iyi gelir.
İlgili 32 soru bulundu
Tavuk suyu çorbanın kalorisi çok yüksek değildir bu nedenle ana öğünlerde yenebilecek lezzetli, kilo yapmayan ve faydalı bir çorbadır.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar(kaynamayacak usul usul pişecek). Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.
4) Temiz ve genç bir cilt Tavuk suyu kolajen içerir ve kolajen cilt elastikiyeti için en önemli besinlerden biridir.
Tavuk eti B vitaminleri açısından zengindir. Soğuk algınlığı durumunda bağışıklık sistemini destekleyen B6 vitaminidir ve B5 vitamini metabolizmada görev alır. Tavuk suyu vücudu ısıtarak, vitaminlerle doyurarak ve bağışıklık sistemini harekete geçirerek soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olur.
Tavuk Suyunun 100 gramında 36 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 240 gram Tavuk Suyunda 86 kalori bulunmaktadır.
Ödemden hızlıca kurtulmak için; * Ödem sürecinde çok az tuz (mümkünse hiç) kullanılmalıdır. Özellikle çok tuz içeren turşu, siyah zeytin, beyaz peynir, et-tavuk suyu tabletleri, paketli ürünler TÜKETİLMEMELİDİR! Beyaz peynir suda bekletilmeli ve tuzu azaltılmalıdır.
Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineral açısından zengin olan Tavuk Suyu, sağlıklı kemik gelişiminde önemli rol oynuyor. Bu nedenle çocuklara ve spor yapanlara ve menopoza bağlı kemik erimesi veya kemik kırığı sorunu olanlara öneriliyor. tarafından sağlanmaktadır.
Tavuk suyunda bulunan vitamin ve mineraller, vücuda zarar veren maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle grip ve nezle gibi hastalıklarda, hastanın bolca tavuk suyu içmesi istenir. Gribe neden olan virüslerin, vücuttan kolayca atılması tavuk suyu çorbası sayesindedir.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
- Taze Meyveler; elma, armut, kivi, incir, turunçgiller, üzüm, avokado gibi meyveler bağırsakları çalıştıran lif bakımından zengin besinlerdir. - Beyaz et; kırmızı et yerine tercih edilmesi gereken protein kaynağıdır.
Sütün içerisinde yer alan bazı maddeler, kabızlığı tetikler niteliktedir. O nedenle sık sık kabızlık problemiyle uğraşanlar süt yerine yoğurt yemeyi tercih edebilir.
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor.
Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Haşlanmış yumurta kalori bakımından en zengin olan kısım iç kısımda bulunan sarı yerdir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini artırır, uzun süre tok tutup zayıflamaya yardımcı olur. Tavuk gibi protein değeri yüksek besinlerin tokluk verip, kilo vermeyi kolaylaştırdığı bilimsel olarak da ispat edilmiştir.
Yağ oranı yüksek olan kırmızı mercimek çorbası ölçülü olarak tüketilmediğinde kilo alımına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri