Tavada tavuk kızartırken onları asla sıkış tıkış dizmemeli, aralarında mesafeler olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde tava ısısı düşecek ve tavuklar suyunu salacaktır.
Sıvı yağı tavaya koyun. Üzerine doğranmış tavukları, soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyin. Baharatları da ekleyip kavurarak pişirmeye başlayın. Tavuk suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Tavuk sote yapmanın püf noktaları
Bu yüzden pişirme işleminizi kısa tutup çok kızmış yağda pişirmelisiniz. Zeytinyağını tavada kızdırın ve kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavuk göğüslerini yüksek ateşte soteleyin böylelikle suyunu salmamış olur.
Tavuklarınızı pişirmeden önce tuzlu suda bekletirseniz hem daha nemli hem de daha lezzetli olacaktır. Bu işlemi özellikle fırında pişireceğiniz tavuklarınıza uygulayın. Tuzlu sudan çıkardıktan sonra yağ ve baharatlarla her zamanki gibi marine edebilirsiniz.
Tavuklar sotelik doğranır, tencereye koyulup kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır, suyunu çekmesi beklenir.
İlgili 19 soru bulundu
Haşlanan tavukların üzerine yağ eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Daha sonra üzerine soğan ve sarımsaklar da eklenerek kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine biberler eklenir ve bir miktar pişirilir.
Yemeğin suyunu çekmesi için ne yapılmalı? SUYUNU FAZLA KAÇIRDIĞINIZ YEMEKLER İÇİN Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bir bez koyup kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık dereceye getirin. Tencerenin kapağını açmadan pilavın suyunu azar azar çekmesini sağlayın.
Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar(kaynamayacak usul usul pişecek). Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.
Piliç etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ piliç etinde belli sayıda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap kacak, evye, bıçak gibi malzemeler ile etraftaki pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır. Bu bakteriler, piliç pişirildiğinde zararsız hale gelir.
Ön yarım gövdenin üzerindeki kanatların kesilmesi ile elde edilen, göğüs kafesi, göğüs kemiği, kürek kemiği, sırt omurları ve boynun son omuru ile bunları örten dokunun tamamıdır.
Tavuk suyu çorbası, sindirimi kolay olan bir besindir. Tüketildiğinde kolayca bağırsaklardan süzülebilir. Bu özelliği ise bağırsak sağlığını korumaktadır. Metabolizmayı aktif tutarak bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Sıcak suda bekletin
60 derece sıcaklıktaki bir su banyosu yaptıracağınız tavukta bakteri oluşumu olmayacaktır. Su çok sıcak olduğu için bakteri olmayacağı gibi çözülmesi de kolay olacaktır.
Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır. Haşlama suyunu çorbalarda afiyetle kullanabilirsiniz.
1. Kuşlar nasıl işer? Tam olarak işerler diyemeyiz aslında. İdrar ve dışkı için ayrı delikleri yoktur, yani her şey karışır ve anüsten macun kıvamında çıkar. Kuşlar aynı zamanda anüslerini üreme için de kullanırlar, bu dölleme işlemine 'anüs öpücüğü' denir.
Tavuk eti iyi haşlanıp, soğutulduğunda jölelenmesi/jelleşmesi normaldir. Jelleşme tavuk etinin yapısında doğal olarak bulunan kolajenden (bir çeşit protein) kaynaklanır. Tavuğun derili, kemikli bir parçası (but) seçilirse jelleşme daha da yoğun olur.
Tavuk Suyu (Buzluk İçin) Tarifi Nasıl Yapılır? Haşlanmış tavuğun suyu süzülür ve oda ısısında soğutulur. Huni yardımıyla buz poşetlerine doldurulur, ağzı sıkıca bağlanır. Derin dondurucuda yatay bir şekilde saklanır.
Tavuk, kaz, ördek ve hindi gibi kümes hayvanlarının esasen helal olmasına rağmen, dinen necis sayılan maddelerle beslendikleri takdirde bekletilmeden kesilip yenmeleri bütün mezheplere göre mekruhtur; hatta Ahmed b. Hanbel'den haram olduğu yönünde bir görüş de rivayet edilir.
Sirke ve limon suyu, tavuk etini yumuşatır, pişirme süresini kısaltır ve tavuğu hemen tüketmeyip buzdolabında saklayacaksanız, saklama süresini de uzatır. Ancak, tavuğu saklayacaksanız, sirke ve limon suyu ile yıkadıktan sonra iyice temiz su ile durulayın.
* Buzlar erirken su bırakacağı için bir kabın içerisine koyabilirsiniz ya da diğer yiyeceklere gelmemesi için buzdolabının en alt rafını kullanabilirsiniz. Yarım kilo tavuk yaklaşık 5 saat içerisinde çözülür. Bir bütün tavuk ise 9 saate yakın çözülür.
Tavukta bulunan B2, B3, B5, B6 ve B12 vitaminlerinin hepsi suda eriyen vitamin oldukları için tavuk suyuna geçer ve beslenme açısından zengin bir B vitamini kaynağı haline gelir.
Tencere yerine tavuk suyunu cam kavanozlara paylaştırıp ağızlarını kapatarak da muhafaza edebilirsiniz. Tavuk suyu, buzdolabında en fazla 3-4 gün saklanabilir. Bu yüzden kısa süre içinde kullanmayı düşünüyorsanız, buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ancak uzun süre saklamak için uygun değildir.
Defne yaprağı ve tane karabiberi de ekleyip, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Yarım saat kaynatılıp, kevgir yardımıyla tavuk alınır. Tel süzgeçten pişirdiğimiz suyu süzdürüp, oda ısısında soğumaya bırakıyoruz.
Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
Patatesler lifli yapıları sayesinde tuzlu suyu hemen içlerine çekecektir. Sirke ve limondan da faydalanabilirsiniz çünkü asit tuzu keser. 1 yemek kaşığı sirke veya 3-4 damla limon suyuyla da tenceredeki tuzun yoğunluğunu dengeleyebilirsiniz.
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri