1 porsiyon (262.2 gr) tantuni 379 kaloridir. Tantuninin 100 gramı 8.42 gram karbonhidrat, 19.29 gram protein, 22.26 gram yağ, 3.07 gram lif içermektedir.
Tantuni için:
650gramdana eti. 1yemek kaşığıtereyağı 5yemek kaşığısıvı yağ
İlgili 43 soru bulundu
Etin pişirileceği tavaya dökülecek su, yağ ve baharat kıvamında ayarlanmalı. Tadına ulaşabilmek için pişmiş etin en az 60 gram olması gerekiyor. Somun, açık ve lavaş ekmek arasına yapılan tantuniye domates, yeşillik, soğan ve baharat konulmalı.
Tantuni, Türk mutfağında yer alan Mersin'e has bir dürüm çeşididir.
Daha sonra kararınızı birinden yana kullanabilirsiniz. Yine de eğer ilk kez tantuni yiyecekseniz herkesin ilk önerisi et tantunidir. Et ya da tavuk tantuni fark etmez her ikisi de baharatı ve kullanılan etiyle lezzetlenir. Bol baharatlı tantuniler her zaman çok lezzetli olur.
Mersin'in yöresel lezzeti olan tavuk tantuni, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İnce lavaşa sarılarak satılan tantuni, genellikle kırmızı et ya da tavuk ile yapılmaktadır. Daha pratik versiyon olarak kıyma da kullanılabilir. Tantuninin en önemli özelliği kullanılan etin küçük parçalar halinde doğranmasıdır.
Şimdi tavuk tantuni kalori değerini inceleyelim: 1 porsiyon tavuk tantuni: 300 kalori.
1 porsiyonu (226.3 gr) 415 kaloridir. Tavuk tantuninin 100 gramı 17.74 gram karbonhidrat, 11.55 gram protein, 6.99 gram yağ, 1.29 gram lif içermektedir.
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Adet Tantuni (Tek Lavaş) 585,00 kaloridir. Tantuni (Tek Lavaş) içeriğinde 66,00 Karbonhidrat(g), 24,00 Protein(g), 25,01 yağ(g), barındırır. Tantuni (Tek Lavaş) kalorisi ve besin değerleri…
Tadına ulaşabilmek için pişmiş etin en az 60 gram olması öneriliyor. Çiğ et pişerken takriben ağırlığının üçte birini kaybettiğini düşünürsek dürüm başına 90 gram olur. Bu durumda 1 kilo etten kac tane tantuni çıkar? 11 tantuni çıkar.
Tantuniyi dileyen lavaşta, dileyen sandviç ekmeğinde yiyor. Sandviç ekmeği biraz daha karın doyurucu ama lavaş çok daha fazla tercih ediliyor. Ayrıca farklı iki seçenek daha var: Tavuk tantuni ve yoğurtlu tantuni. Tavuk tantuni, tavuğun göğüs etinden yapılıyor.
Tantuni Tarifinin Püf Noktası
Pişirme sırasında saca arada bir eklenen su ya da et suyunun amacı, sacın sıcaklığını kontrol etmek ve tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.
Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.
Tantuni eti yağsız ve sinirsiz olduğu için oldukça hafif bir yiyecektir. Burada domatesler, naneler, maydanozlar taze olarak doğranır, günlük tüketilir. Tantuninin yanında Şalgam ya da ayran tercih edebilirsiniz.
söylediğiniz lavaş önünüze geldiğinde, dürümü şöyle 3 parmak açıp içine biraz kimyon serpin, bolca da limon sıkın. sonra geri sarıp yanında minik acı biber turşusu ve acılı şalgam eşliğinde afiyetle yiyin.
Mersin'de kuyruk yağı olmayan dürüme Biftek denir, Tantuni denmez. Kuyruk yağı işin içine girince o zaman Tantuni adını alır. Tantuni İsmi Mersin'de anlatılan bir rivayete göre satıcıların kaşığa yapışan eti, tepsiye veya tencereye düşürmek için vurduğu sesten aldığı söylenir.
Tantuni Nerede Çıktı? Tantunin çıkışı yani ilk kez yapıldığı yer olarak kesin kayıtlar bulunmamaktadır. Genelde kabul edilen görüş pratik yapımı sayesinde Yörük kültürüne ait olan bir yemek olduğudur. Aynı şekilde Türkmenler tarafından da ilk kez yapıldığı yine ifadeler arasındadır.
Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın tuz ekleyin, 15-20 dakika haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin. Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp kavurun. Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin.
Tarifin yanısıra tantuni kaç kalori sorularınıza da yanıt vermiş olayım; 100 g porsiyonlu bir tantuni 165 kcal kaloridir.
Tantuni, Mersin'e has bir dürüm çeşididir. Bugün tüketilen tantuni iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir. Bu fark özellikle tantunicilerde öğün ısmarlarken önem kazanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri