Öncelikle asetonu direkt lekenin üzerine dökmemeniz gerekir. Sadece oje lekesinin bulunduğu kısma aseton uygulaması yapmalısınız. 20 saniye bekledikten sonra bez yardımı ile asetonu almalısınız. Herhangi bir baskı yapmadan leke tamamen temizlenene kadar bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Ojeyi kurumaya bırakmadan hemen üzerine aseton dökmeniz ve birkaç dakika bekledikten sonra kâğıt havlu kullanarak ovalayın, ardından plastik bir silgi kullanarak leke izlerini silin. Endişe ettiğiniz tüm o kumaştan oje lekesi nasıl çıkar ki diye sorduğunuz soruların yok olduğunu göreceksiniz.
Dökülen ojenin üzerine bir pamuğa ya da beze damlattığınız sirkeyi koyun ve 1 saat kadar o şekilde bekletin. Pamuğu kaldırdığınızda lekenin de yüzeye çıktığını görebilirsiniz. Sabunlu bir bez yardımıyla koltuğunuzu silerek temizliğe devam edebilirsiniz.
Koltuk yüzeylerinde oluşan oje lekesi nasıl çıkar diye merak edenler için çamaşır leke çıkarıcılar en etkili çözümdür. Bir kabın içerisinde ılık su ve leke çıkarıcı deterjanlar konularak karıştırılır. Yumuşak bir bez yardımı ile tampon hareketlerle koltuk yüzeyleri silinir.
Pamuğu veya asetonluy bezi kıyafetinizin üzerine uygulayın; fakat fazla bastırmayın. Özellikle kırmızı gibi koyu renkli bir oje kullanıldıysa aseton ile oje lekesi tamamen çıkmayabilir. Oje lekelerini tamamen çıkarmak için su ve Peros Bulaşık Deterjanı kullanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Asetonla ıslatılmış olan pamuğu, lekenin üzerinde ovmadan bastırın (Bu işlemden önce oje lekesinin altına kalın bir kağut havlu veya bez koymanız oje lekesinin, giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır.). Pamuk veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe değiştirin.
Aseton ya da oje çıkarıcı
Bu ürünler kumaş üzerinde kullanılmak üzere üretilmediği için kıyafet ve örtülerinizin dokusuna zarar verebilir, bu sebeple aseton kullanmayı düşünüyorsanız bu işlemi mutlaka gerçekleştirin ve kumaşın rengi açılıyorsa işlemi hemen sonlandırın.
Deri koltuklardan tükenmez kalem boyası gibi zor lekelerin çıkarılmasında aseton kullanmak isteyebiliriz. Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır ve tükenmez kalem lekesinden daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. Çünkü deri koltuklara aseton zarar verir.
Öncelikle kumaşın arkasına birkaç kat havlu kağıt yerleştirin. Bu yöntem lekenin diğer kumaşa geçmesini önleyecektir. Şimdi oje lekesinin olduğu bölgeye elma sirkesi dökün ve birkaç dakika bekleyin. Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyebilirsiniz.
İlave etki için, sirkenin içine yarım limon sıkabilirsiniz, parmaklarınızı ılık suda 5-10 dakika süreyle ıslatın ve oje kaybolana kadar tırnaklarınızı sirke çözeltisiyle nazikçe ovun. Sıradan beyaz diş macunu da oje temizleyebilir.
Kuru temizleme işlemleri, oje lekesi gibi inatçı lekelerin kolayca çıkarılmasını sağlar. Kuru temizleme yaparken her zaman kumaşa özel temizlik maddeleri ve temizleme işlemleri uygulanmaktadır. Bu şekilde lekeler kalıcı olarak çıkarılırken, kumaş yüzeylerin zarar görmesi de engellenir.
Bir kaseye sıcak su ve karbonat koyup tırnaklarınızı 1-2 dakika bekletirseniz kalan oje de temizlenebilecektir. Ya da beyazlatıcı diş macunu kullanarak tırnaklarınızı fırçalarsanız yine koyu renk oje kalıntılarını kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Lekenin üzerine tiner dökün sonra da herhangi bir deterjanla temizleyin. Lekenin üzerine dökeceğiniz kolonya ojenin çıkmasına yardım edecektir. Jilet ile oje çok derine inmeden tıraşlayın. Daha sonra sirkeli su ile lekeli bölgeyi silin.
· Sirke maddesi kullanılarak tay tüyü koltukların temizliği sağlanabilir. Nemli beze yeterince sirke damlatılır ve leke bulunan nokta silinir. Ancak işlem bittiğinde temiz ve nemli bir bezle bölgenin sirkeden arındırılması gerekir.
Bir kabın ya da tabağın içine tırnaklarınızı kaplayacak kadar kolonya dökün. Tırnaklarınızı kolonya içinde 5 dakika bekletin ve yine kolonyalı pamuk yardımıyla ojelerinizi silin. Kolonyanın içindeki alkol ojelerinizin silinmesine yardımcı olacaktır.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün. Asetonsuz oje çıkarma yöntemleri sağlıklı olduğu için tercih edilen işlemlerdir.
Öncelikle asetonu direkt lekenin üzerine dökmemeniz gerekir. Sadece oje lekesinin bulunduğu kısma aseton uygulaması yapmalısınız. 20 saniye bekledikten sonra bez yardımı ile asetonu almalısınız. Herhangi bir baskı yapmadan leke tamamen temizlenene kadar bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Oje çıkarmanın en kısa yolu, diş macunu kullanmaktır. Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir.
Soru: Ölünün tırnağındaki oje silinir mi? el Cevab: Azalardaki necis ve abdeste mani unsurlar temizlenebildiği kadar temizlenir. Ölünün vücudu soğuyunca ojenin çıkma sorun oluyormuş.
Eğer koltuğunuzda basit lekeler oluşmuşsa sodalı su hazırlayarak lekelere anında müdahale edebilirsiniz. Böylelikle evinizde kolayca koltuğunuzdaki lekeyi temizlemiş olursunuz. Ayrıca, üzerine beyaz sabun sürerek de lekeleri oldukça kolay bir şekilde geçirebilirsiniz.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Az miktarda asetonun bez üzerine dökülüp boya veya mürekkebin bulunduğu yüzeye uygulanması yeterlidir. Asetonun kumaş ve benzeri materyallerin üzerinde kullanılması hâlinde yüzey üzerindeki rengin silinebileceği unutulmamalıdır.
- Az bir miktar pamuğun üstüne aseton dökün. - Ardından pamuğu ilgili bölgeye yerleştirin. - Daha sonra bir bardak ya da bu şekilde bir ağırlığı pamuğun üzerine koyun. - Yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekledikten sonra, Japon yapıştırıcısı yumuşak bir jel kıvamına gelir.
Aseton aynı zamanda plastik ve cam için de tehlikelidir ve malzemelerin yapısına zarar verebilir. Aseton ile koli bandı çıkarma – temizleme işlemi, genellikle ahşap yüzeylerde etkili bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri