Kolay temizlenebilen tay tüyü kumaşlar leke de tutmaz. Tay tüyü kumaşlar sık dokunduğu için çevresel kir ve tozları içine hapsetmez.
Özellikle tay tüyü kumaşlarla kaplanan koltuklar terletmez, kolay kolay yırtılmaz, sökülmez ve oldukça dayanıklıdırlar. Açık renkli olanlarını bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Kolay kolay su geçirmeyen ve kolay leke tutmayan bir dokuya sahip kumaş türüdür.
Tayların kıllarına benzeyen bir dokuma biçimi ile imal edilen tay tüyü kumaş, sağladığı birçok avantaj sebebiyle sık kullanılan koltuk eşyalarının üretiminde kullanılır. Tay tüyü kumaşa sahip koltuklar, uzun zamanlar geçmesi rağmen dayanıklı kalabilme özelliği taşır.
Tay tüyü, atların kıllarından elde edilen bir tür dolgu malzemesidir. Tay tüyü koltuk kumaşı, genellikle pamuk, keten veya polyester ile karıştırılarak üretilir.
Tay tüyü koltuk modellerinde özellikle deri ve nubuk koltuklarda sıkça rastlanan terletme problemi görülmez. Dokuma kumaş çeşidi olduğu için hava geçirgenliği yüksektir bu da terlemeyi önler. Yumuşak dokusu sayesinde rahat bir kullanım sağlar. Yırtılmalara ve yıpranmaya karşı ekstra dayanıklı bir kumaş türüdür.
İlgili 25 soru bulundu
Kullanıldığı yere göre farklılık gösteren tay tüyü kumaşın ısı iletkenliği de yüksektir. Bu özelliği ile birlikte tay tüyü kumaşlar özellikle mobilya ve dekorasyon alanında döşemelerde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra tay tüyü kumaş terleme de yapmaz. Son yıllarda oldukça popüler olan tay tüyü kumaşlar yırtılmaz.
· Sirke maddesi kullanılarak tay tüyü koltukların temizliği sağlanabilir. Nemli beze yeterince sirke damlatılır ve leke bulunan nokta silinir. Ancak işlem bittiğinde temiz ve nemli bir bezle bölgenin sirkeden arındırılması gerekir.
Tay tüyü kumaşların temizliği sırasında kimyasal temizleyicilerin kullanılmasından ziyade pamuklu bir bezin ılık bir suyla nemlendirmesi ile silinmesi yeterli olmaktadır. Ancak daha inatçı lekelerin temizlenmesi için nemli bez kalıp sabuna sürtülerek lekenin olduğu yer temizlenebilir.
Kaliteli tay tüyü kumaş nasıl anlaşılır
Sık dokunuşlu kadifemsi bir yüzeye sahip aralarında kellikler boşluklar bulunmayan üzerine toz tüy toplamamış kumaşları tercih edin, kumaş yanıltabilir kullandıkça renk değişimleri ya da atmaları olabilir onun için koltuk kumaşı seçerken mutlaka ama mutlaka garantili ürün alın.
Tüm bunlar arasında rahat ve şık, ama aynı zamanda dayanıklı olan mikrofiber en iyi seçenektir. Kediniz tırmalasa bile mikrofiber, birkaç tırmığa dayanabilir.
Su geçirmez ve leke tutmazlar. Dokunulduğunda yumuşak yapısı ile rahatlık hissi verir. Özellikle tay tüyü kumaşlarla kaplanan koltuklar terletmez, kolay kolay yırtılmaz, sökülmez ve oldukça dayanıklıdırlar. Açık renkli olanlarını bile gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Özellikle ılık suya eklenecek olan az miktarda sirke ile tay tüyü koltuklara zarar vermeden temizleme yapılır. Tay tüyü koltuk kullanırken lekelenme ve kirliliğin önüne geçmek için örtü kullanılabilir. Tay tüyü koltukların temizliğinde yumuşak bezler ile nemlendirme ve durulama yapılabilir.
Sanırım tay tüyü diye geçen kumaşları tırmalayamıyorlar, ona bakabilirsiniz. Koltuk kumaşını kediye göre ayarlamak yerine kediye bir tırmalama tahtası alırsanız etraftaki diğer eşyaların da zarar görmesinden kurtulabilirsiniz. Ama koltukta kararlıysanız serteks süet kumaş önerilebilir.
Tay Tüyü Kumaşı Avantajları
Yırtılmalara karşı dayanıklıdır. Leke tutmaz. Açık renklerde dahi güvenle tercih edilebilir.
Tay tüyü koltuk nasıl silinir endişenizi birçok malzeme ile giderebiliriz. Çünkü tay tüyü koltukların temizliği oldukça kolay. Leke tutmayan, suyu neredeyse geçirmeyen bu koltuk kumaşları temizlik konusunda da kullanıcıları yormuyor.
Keten koltuk kumaşları terletmeyen doğal iplikten yapılan kumaş türüdür. Ayrıca keten karışımlı kumaşların da kullanılan mobilyalarda terleme yapmadığı biliniyor.
Hangi Kumaşlar Seçilmeli? Koltuk kumaşlarında pamuk ve polyester birlikte kullanılır ve bu iki kumaş türünün oranlanmış olması da kaliteyi artırır. Tüketiciler, özellikle pamuk ve yün oranı yüksek kumaşları tercih ederlerse mobilyalarının uzun ömürlü olmasını sağlamış olurlar.
Gramaj: Kaliteli denilebilecek bir kumaş en az 400 gr/m gramajında olmalıdır. Bunun altındaki kumaşlarda kaliteden ödün verilmiştir ve zamanla eskiyeceği anlamına gelir. Dayanıklılık: Kumaşların dayanıklılığı Martindale testi ile ölçülür. 15,000 martindale ve üstü çıkan kumaşlar yüksek dayanıklılık belirtir.
Kumaş seçimi önemlidir; leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir.
Tay tüyü koltuk kumaşının belli başlı özellikleri ve avantajları şunlardır: Yıpranma ve yırtılmalara karşı en dayanıklı kumaş çeşitlerinden biridir. Sık dokuma bir yapıya sahiptir bu nedenle sıvı geçirmez özelliktedir. Temizlenmesi ve bakımı kolaydır.
Leke tutmayan, silinebilir koltukların temizliği daha kolaydır. Bulaşık tableti koltuk temizliğinde size kolaylık ve etkili temizlik sağlayacaktır.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
30 derecede sıkma yapmadan makine 'de yıkanabilir. Kuru temizleme yapılmaz. Çamaşır suyu ve ağartıcı kullanmayınız. Yıkadıktan sonra sıkmayınız, katlamayınız, düz bir şekilde asınız.
Kadife türü kumaşlarda yüzey sert ve havlu olduğu için boya dışarda kalmakta ve kumaşın içine çekilmediğinden yüzeyde sertleşme oluşabilir. Tay tüyü gibi kumaşlarda, havlar dışarda olduğundan kumaş boyaları yüzeyde tüyün yapısını bozmakta ve sertlik oluşturabilmektedir.
Bulaşık deterjanı ile ılık suyu bir sprey şişe içinde güzelce çalkalayın ve lekeli yüzeye püskürtün. Doğal temizleyicinin yüzeyde bir süre kalmasını sağlayın. Temizleme işlemine geçerken ılık ve nemli bir bez ile kadife yüzeyi bastırmadan yumuşak hareketler ile ovalayın. İşte bu kadar basit!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri