YOLLUK ÖDEMESİ YAPABİLMENİZ İÇİN KURS VEYA SEMİNERİN VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIK OLURUNUN BULUNMASI VE OLURDA “YOLLUK VE YEVMİYENİN KURUM BÜTÇESİNDEN ÖDENMESİ” İBARESİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. BU OLURLA BİRLİKTE KURS VEYA SEMİNERE KATILDIĞINIZI KANITLAYAN İMZA SİRKÜLERİNİN BULUNMASI ŞARTTIR.
Normal tayinlerde memur asıl görevli olduğu yer ile atandığı yer arasındaki mesafeye bağlı olarak her bir Km için gündeliğin %5'i oranında yapılan ödemedir. Eş durumunda da bu ödeme %5 oranında tam olarak yapılmaktadır, ancak istisnası mevcuttur.
– İlk 180 gün tam ve takipeden günler için 2/3 oranında ödenir. Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu sürelere dahil edilmez. Kanunun 42 nci maddesinde belirtilen istisnalar saklıdır. Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere gönderilenlere gündelik verilmez.
* İlgili belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'nın Özlük Hakları ve Tahakkuk Şube Müdürlüğüne yolluk bildiriminizi ve dilekçenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Biriminizde ödenek bulunması halinde 15 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
İlgili 26 soru bulundu
Eğer görev yaptığınız okul lise ise okul idaresi sizin yolluğunuzu hesaplayıp, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğüne onaylatıp işlemleri tamamlayacaktır. Çalıştığınız kurum ilkokul ya da ortaokul ise MEM Muhasebe Servisi yolluk işlemlerinizi halledecektir. Yolluğunuzu tercihen ayrıldığınız kurumdan yaptırınız.
Öte yandan, konuya ilişkin olarak Sayıştay Temyiz Kurulu tarafından verilen bir kararda (24.3.1989 tarihli ve D.21638, T.21749 sayılı Karar), naklen atanan memurun harcırahının yeni kurumu tarafından ödenmesi yönünde hüküm tesis etmiştir.
Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.
Ancak, geçici görevin ifası sırasında şehir içinde kullanılan taksi ve benzeri nakil vasıtası ücretlerinin ödenmesine imkan bulunmamaktadır. Devlet Harcama Belgeleri yönetmeliğine göre belediye sınırları içindeki seyahatlerde ücretlerin belgelendirilmesine gerek yoktur.
Yolluk, yapılan bir seyahat sırasında, yeme, içme, konaklama gibi masrafların karşılanması için ödenen ücrettir. Genellikle milli eğitim çalışanları, din görevlileri, öğretmenler ve kamu çalışanlarına seyahatleri sırasında yolluk verilir.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.
Yurt İçi Gündelikler
Mükerrer 32416 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki “H Cetveli”nde tespit edilmiş olup; en yüksek derece Devlet memuru için yurt içi gündelik miktarı 480,00 TL olarak belirlenmiştir.
Yol masraflarının belgeleri, tayin evrakları ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü mutemetliğine teslim edilir. İl içi yolluk ödemeleri ise müdürlüğün yolluk birimine evraklar teslim edilerek alınabilir. Genelde İl Sağlık Müdürlüklerinin Destek Hizmetlerinde yolluk işlemleri gerçekleştirebilir.
Yani önceki görev yerleri de atandıkları yeni görev yerleri de farklı olan öğretmen eşlerin her ikisine de tam yolluk ödenir.
Yani "ilgili şu tarihte görevinden ayrılmıştır" ifadesine yer verilmektedir ve bu tarihten itibaren de 15 günlük süreniz başlamaktadır. Yukarıda yer verilen kurumlar arası nakil işleminde kurumların muvafakati yani takdir yetkisi ve kurum içi yer değiştirmelerde amirlerin takdir yetkisi bulunmaktadır.
mahallerinden başka yere naklen atananlara, eski görev yerinden itibaren yolluk ödenir. Açıktan atamalara sürekli görev yolluğu ödenmez. hesaplanır. mahalline atanan memur veya hizmetli eşine (c) bendi uyarınca hesaplanacak miktarın yarısı ödenir.
-Uçak biletine ait hususları da içeren Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği'nin “Yolluklara ilişkin diğer hükümler” başlığını taşıyan 27'nci maddesinin (b) fıkrasında, uçakla yapılan seyahatlerde yolcu biletinin ödeme belgesine bağlanması gerektiği belirtilmiştir.
Gelir Vergisi Kanunu'nun 24. maddesinin (1) numaralı bendine göre, Harcırah Kanunu'na tabi kurumlar tarafından harcırah veya yolluk olarak yapılan ödemeler bütünüyle gelir vergisinden müstesnadır.
Bu itibarla, 6245 sayılı Kanun kapsamında bulunan kurum ve ku- ruluşlarda, ilk defa veya yeniden ataması yapılanlar ile bunların aile fertlerine söz konusu atamalara bağlı olarak sürekli görev harcırahı ödenmemektedir.
Ev taşıma işlemi gerçekleştirmeden sadece ikametgah aldırarak yolluk talep edilemez. Bu konuda MEB'in tüm il milli eitim müdürlüklerini uyarması gerekmektedir.
Özel sektörde çalışan eş Harcırah Kanunu açısından aile ferdi kapsamında yer aldığından, özel sektörde çalışan eşin, memur tarafından fiilen yeni memuriyet mahalline götürülmesi halinde sürekli görev yolluğunun ödenmesi gerekmektedir.
EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR. Her ikisi memur olan eşlerin, görev yerlerinin değişmesi durumunda 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre eşlere sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktadır.
Sonuç olarak; Ödeme emri olmayan kamu alacaklarında geriye dönük talep süresi 5(beş) yıldır. Eğer ödeme emri varsa ve alacak tahsil edilmemiş ise 5 yıl bitiminden sonra mahkeme kararı ile alınabilmektedir.
Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri