Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı poşetini iki tane olacak şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Taze fasulyeler buzlukta uzun süre bozulmadan kalacaktır.
Çünkü bazen gelmeyen taze fasulye ne daha sonra çıkarıp hemen hazır şekilde tüketilmesi istenir. Böyle durumlarda pişmiş olan taze fasulyeyi dökmek yerine, dondurucuya koyarak saklamak mümkün. Bunun için öncelikle pişmiş olan taze fasulyenin soğumasını beklemek gerekir.
Sebzeler :patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler dışındaki tüm sebzeler buzdolabında saklanmalıdır.ıspanak, marul ve domates gibi sebzeler 2-3 gün,lahana, havuç,kereviz gibi sebzeler 6-7 gün,taze fasulye,bakla ve bezelye gibi sebzeler 3-4 gün tazeliklerini buzdolabında korurlar.
Bakliyatı açtıktan sonra cam kavanoz veya bez torbalara aktararak buzdolabında saklanabilmektedir. Bakliyatları cam kavanoza aktardıktan sonra ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engellemek gerekmektedir.
Doğradığınız domatesleri 2 adet kilitli poşete paylaştırın, Üzerlerine fasulyeleri paylaştırın, Dibinden ağzına doğru hafifçe bastırarak fazla havasını çıkartın ve kilitlerini kapatın, Bekletmeden dondurucuya yerleştirin.
İlgili 20 soru bulundu
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı poşetini iki tane olacak şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Taze fasulyeler buzlukta uzun süre bozulmadan kalacaktır.
Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız. Defne yaprağı kendine has aromasıyla, fasulye ve buğday gibi bakiyatların daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Defne yaprağının kuru olmasına önem vermelisiniz.
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Soğuyan fasulyeyi poşetlere koyup dondurucuya kaldırın. Bu yöntemde, ayıklanıp doğranmış fasulyeyi kaynayan suya atın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Fasulyeleri buzlu suyun içine atarak şoklayın.
Zeytinyağlı birçok yemek gibi taze fasulye de bir süre bekletilmeyi ister. Taze fasulyeyi 1 gün beklettikten sonra tüketirseniz daha lezzetli bir sonuca kavuşabileceğinizi unutmayın.
1-2 SENE DAYANAN BUZLUKTA TAZE FASULYE SAKLAMA YÖNTEMİ | İLK GÜNKÜ GİBİ AYNI TAZELİKTE VE KOKUSUZ - YouTube.
Kuru fasulyenizi yapmak için bir gece önceden suda bekletmeniz yumuşamasına ve daha hızlı pişmesine yardım edecektir. Normal tencerede ıslanmamış kuru fasulyeler çok zor pişer. Bu yüzden kuru fasulyenizi bir gece önceden akşam 9-10 gibi ıslatırsanız, ertesi gün yemek yapacağınız saate kadar ıslanacaktır.
- Eşit miktarlarda veya farklı fasulyeleri ayrı poşetlere yerleştiriniz. Fasulyeleri kullanmak istediğiniz çeşide (yemeklik, türlü ve benzeri) uygun poşetleme yapınız. - Poşetleme bittikten sonra poşete bastırarak içindeki havayı alınız ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya atınız.
Sebzeler: Bazı yeşil sebzeler derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir.
Yemek kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğü indirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir. Tencerede ise taze fasulyenin pişirilme süresi değişiklik gösterecektir. Bu durumda düdüklüden farklı olarak, tencerede bu süre 35-40 dakikadır.
Tencereye bolca suyu koydum ve kaynattım. Kaynayan su içine dondurucudan çıkardığım fasulyeyi attım. Tencere tekrar kaynamaya başlayınca, 5 dakika boyunca fasulyeyi haşladım ve süzgece koydum. Süzgeci musluğun altına tuttum ve fasulyeyi soğuttum.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Başında da söylediğimiz gibi aslında birçoğumuz zaten bakliyatları cam kavanozlara koyuveriyoruz. Ama bundan daha doğru olan aslında bakliyatları pamuklu bez torbalarda saklamak. Çünkü bez torbalar hem onların ışık almamasını sağlıyor hem de oluşabilecek nem sorununun dengelenmesine yardımcı oluyor.
Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş. Bakliyatı su dolu bir kaba koyduğunuzda üste çıkan hafif taneleri ayırıp atarsanız, geriye kalanları afiyetle yiyebilirsiniz.
Bunun için taze günlük bir şekilde pişirdiğiniz zeytinyağlı taze fasulye yemeğini soğumasını bekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetine güzelce dökün. Poşetin ağzını sıkıca kapatın buzluğa atın.
Fasulyeleri soğuk su içinde soğuyana kadar bekletin. Fasulyeleri soğuk sudan çıkartıp, temiz bir havlunun üzerine yayın. İyice kurulayın. Daha sonra fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, içindeki havayı tamamen alın.
Soğuyan fasulyeleri birer pişirim olacak şekilde buzdolabı poşetlerine doldurarak havasını alın ve ağızlarını kapatın. 4-6 kişilik bir aile için 2kg'lik taze fasulyeden 4 poşet hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız taze fasulyelerimizi daha sonra buzluğa kaldırarak saklayalım.
Kaynayan suyun içine fasulyeleri ekleyip, 3 dakika pişirin. Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri