Yeşil fasulye, lifli bir sebzedir ve lifli olması sayesinde mide hastalıklarına karşı koruyucu görev taşır. Lifli sebzeler sindirimi kolaylaştırmaktadır. Kolay sindirilen yiyecekler ise mideyi yormadan süzülür. Düzenli aralıklar ile yeşil fasulye tüketerek bağırsak sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Taze fasulye yaz aylarında sıkça tüketilmektedir. Düşük kalorili olması sebebiyle kilo vermek isteyenlerin diyet programında sıklıkla yer almaktadır. Lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Kandaki şeker miktarını düşürme özelliğiyle de şeker hastalarına önerilen bir sebzedir.
Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir. Havuç dilimi insan gözüne benzer.
Kuru Fasulye Az Bilinen Faydaları
Kuru fasulye, böbrek rahatsızlıklarına karşı etkili görev görür. Vücudun organları arasında böbreğe daha çok destek sağlar. Problemlerin giderilmesinde yardımcı olur. Romatizma şikayetlerinin son bulması için düzenli kuru fasulye tüketilebilir.
Taze fasulye yüksek oranda lif içermektedir ve bu da sindirim sisteminin düzenlenmesi için oldukça gerekli bir maddedir. Fasulye, sindirim sistemini düzene koyar ve bağırsak sağlığını korur.
İlgili 29 soru bulundu
Taze fasulye karaciğer ve böbrekler için de iyi bir besindir. Böbrek taşı düşürülmesine yardımcıdır. Karaciğer yetmezliğine karşı faydalıdır. Zehirlenmeler sonucu yenilmesi iyileşmeyi kolaylaştırır.
Fasulye, mercimek gibi baklagiller de b12 bakımından zengin gıdalar listesinde yer almaktadır. Süt ve Süt ürünleri: Süt ve peynir içeriğinde b12 bulunan besinler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle peynir, protein, kalsiyum ve b12 vitamini deposu olarak bilinmektedir.
5) Kas ve Kemik Yapısını Güçlendirir
Güçlü kas ve kemik yapısına sahip olmak isteyenlerin öğünlerine ekleyeceği taze fasulye, kişilerin kemik sağlığını korur. Taze fasulye protein içerdiği için güçlü bir bedene sahip olmanızı sağlar.
9. Muz ile gülen yüzler Muz, vitamin ve mineral değerlerinin yanı sıra sinir sistemi sorunlarında da tedavi edici özelliğiyle biliniyor. 10. Retinaya benzerliği ile havuç! Havuç dilimi insan gözüne benzer.
Her 100 gram yeşil fasulye günlük ihtiyaç duyulan potasyum miktarının %5,5'ini ihtiva eder ve bu da vücudumuzdaki sodyuma karşı saldırıya yardımcı olur. Kan basıncını ve kalp atış hızını kontrol eder.
Kuru fasulye böbrekte taş oluşumunu engellediği ve oluşan taşların düşürülmesine katkı sağladığı için böbrekler için oldukça faydalı bir besindir. İçeriğindeki lifler nedeniyle kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Yine aynı nedenle tok tutarak kilo vermeye yardımcıdır.
KURU FASULYE NEDEN GAZ YAPAR? Baklagillerin en sevilen türlerinden biri olan kuru fasulye sevildiği kadar aynı zamanda sağlık probleminin yaşanmasına neden olabilir. Bu gaz probleminin ortaya çıkmasındaki en büyük sebep, kuru fasulyede bulunan oligosakkarit adlı şeker molekülüdür.
Yüksek miktarda B6, B1, A ve C vitamini içerir. C vitamininden zengin yiyecekler ,vücut direncini artırır, enfeksiyonlarla mücadeleyi sağlar, serbest radikallerin hücrelere olan kötü etkilerine karşı savaşır.
Aynı zamanda yeni doğum yapmış olan kadınlarda dikkatli bir şekilde ve olabildiğince en az miktarda tüketilmesi gereken bir sebzedir. Özellikle de sık sık gaz sancısı yaşayan kişiler için de taze fasulyenin aşırı miktarda tüketimi rahatsızlığa neden olabilir.
Fasulye, vücut tarafından zayıf bir şekilde sindirilen bir tür karbonhidrat olan rafinoz içerir. Kalın bağırsaktaki bakteriler rafinozu parçalayarak gaz ve şişkinliğe neden olur.
Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler
Brokoli, lahana, kara lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, yeşil fasulye, kuşkonmaz ve bezelye gibi sebzeler ise, gastrite iyi gelen koyu yeşil yapraklı sebzelerden bazılarıdır.
Lif kaynağıdır
Lif, mide-bağırsak sağlığı ve düzenli bağırsak hareketleri için patlıcan gereklidir. Dışkınızı toplar, böylece sindirim sisteminiz daha rahat bir şekilde çalışır. Patlıcan aynı zamanda lif, besinlerin emilimini ve gıdaların işlenmesini kolaylaştıran gastrik sıvıların salgılanmasını da sağlar.
Bu da kanda çok fazla potasyum olduğu anlamına geliyor. Hiperkalemi düzensiz kalp atışı, kas güçsüzlüğü ve geçici felce yol açabilir. Yüksek potasyum kan düzeyi ile gelen böbrek hastalıkları gibi diğer hastalıklara sahipseniz veya potasyum takviyeleri alıyorsanız, risk altında olabilirsiniz.
Lif açısından oldukça zengindir ve kabızlığa iyi gelir. Potasyum açısından zengin olan muz, böbrekler için de faydalıdır. Muz, kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Kan basıncını dengeler ve kalp kaslarını güçlendirir.
American Journal Of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir çalışmaya göre günde 1 porsiyon bezelye, fasulye, nohut veya mercimek gibi kuru baklagil tüketimi kilo kaybına yardımcı olabilir.
Yeşil fasulye, yaz aylarının en sevilen lifli sebzelerinden biri olarak vitamin yönünden zengin bir destek sunuyor. Taze fasulye lezzeti ve sağlıklı içeriğiyle hem yazın hem de kışın tüketiliyor.
E, K ve B grubu vitaminleri açısından zengin olan kuru fasulye aynı zamanda kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko ve manganez gibi minerallerden oldukça zengindir.
B12 vitamini nelerde var? Bazı besinler B12 vitamini açısından zengindir. Başta ciğer olmak üzere kırmızı et, balık (özellikle uskumru), süt, peynir, yoğurt, kefir, yumurta (özellikle yumurta sarısı), midye-istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri, beyin böbrek gibi sakatat türleri bol miktarda B12 vitamini içerir.
Sağlığımız için en temel yapıtaşlarından biri olan B12 vitamini, vücudu dışardan gelebilecek her türlü zararlı virüs ve bakterilerden koruyarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Sinir sisteminin doğru, hızlı ve düzenli çalışmasını sağlar. Kemik iliğinde alyuvar hücrelerinin üretiminde görevlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri