Fasulyelerin saplarını bıçakla kesin ve varsa kılçıklarını çıkartın. Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün ve bir kabın içerisinde toplanın. Çiğ fasulyeleri bir pişirimlik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetin içerisine pipet sokun ve ağzını hava almayacak şekilde düğümleyin.
Taze fasulyeyi buzlukta saklamak oldukça kolaydır. Bu şekilde canınız taze fasulye çektiği zaman kolayca ulaşma şansınız olacaktır. Teze fasulyeyi pişmiş veya çiğ olarak buzlukta saklayabilirsiniz. Taze fasulyeyi buzlukta saklamadan önce fasulyeleri ayıklayın ve ikiye bölün.
Ancak genel itibariyle tazeliğini korumak suretiyle, buzdolabında buzluk içerisinde güvenli 10 veya 12 ay kadar taze fasulyeleri tutmak mümkün. Bu sayede tazeliği kurulmuş taze fasulyeler, direkt olarak tencereye atılmak suretiyle malzemeler eşliğinde hemen pişirilebilir.
- Eşit miktarlarda veya farklı fasulyeleri ayrı poşetlere yerleştiriniz. Fasulyeleri kullanmak istediğiniz çeşide (yemeklik, türlü ve benzeri) uygun poşetleme yapınız. - Poşetleme bittikten sonra poşete bastırarak içindeki havayı alınız ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya atınız.
Soğuyan fasulyeyi poşetlere koyup dondurucuya kaldırın. Bu yöntemde, ayıklanıp doğranmış fasulyeyi kaynayan suya atın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Fasulyeleri buzlu suyun içine atarak şoklayın.
İlgili 21 soru bulundu
Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Bunun için taze günlük bir şekilde pişirdiğiniz zeytinyağlı taze fasulye yemeğini soğumasını bekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetine güzelce dökün. Poşetin ağzını sıkıca kapatın buzluğa atın.
Zeytinyağlı birçok yemek gibi taze fasulye de bir süre bekletilmeyi ister. Taze fasulyeyi 1 gün beklettikten sonra tüketirseniz daha lezzetli bir sonuca kavuşabileceğinizi unutmayın.
Sebzeler :patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler dışındaki tüm sebzeler buzdolabında saklanmalıdır.ıspanak, marul ve domates gibi sebzeler 2-3 gün,lahana, havuç,kereviz gibi sebzeler 6-7 gün,taze fasulye,bakla ve bezelye gibi sebzeler 3-4 gün tazeliklerini buzdolabında korurlar.
Bakliyatı açtıktan sonra cam kavanoz veya bez torbalara aktararak buzdolabında saklanabilmektedir. Bakliyatları cam kavanoza aktardıktan sonra ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engellemek gerekmektedir.
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Soğuyan fasulyeleri birer pişirim olacak şekilde buzdolabı poşetlerine doldurarak havasını alın ve ağızlarını kapatın. 4-6 kişilik bir aile için 2kg'lik taze fasulyeden 4 poşet hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız taze fasulyelerimizi daha sonra buzluğa kaldırarak saklayalım.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın. Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Poşetin havasını alıp, düğüm atın. Fasülyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Taze fasulyeyi pişirmeden önce soğuk suda yıkamak ve pişirirken karıştırmamak kararmasını önleyecektir. Ayrıca kapağı açık şekilde pişirirseniz de kararmasına engel olabilirsiniz.
Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın. Fasulyeleri soğuk su içinde soğuyana kadar bekletin. Bu şoklama yöntemi ile fasulyelerin rengi canlı kalacaktır.
Yeşil fasulye düşük kalorili bir sebzedir. Kavurması ve yemeği ile diyet yemekleri listesinde yer alır. Diyet öğünlerinde lezzetli ve doyurucu yemek hazırlamak istediğinizde, taze fasulye pişirebilirsiniz. Taze fasulye şekeri yükseltir mi diye endişeniz olmasın taze fasulye kan şekerini dengeler.
Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın. Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Ayıklama işlemi sırasında üzerinde bir kir kalma ihtimaline karşı taze fasulyelerinizi yeniden güzelce yıkayın. Bu yıkama işleminin ardından ise fasulyelerinizi kağıt havlu ya da temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Öncelikle fasulyeler ayıklanır ve kırılır. Güzelce yıkandıktan sonra 10 dakika kadar sirkeli suda bekletilir. Sirkeli sudan çıkartılıp tekrar yıkanıp suyu süzülür.
Sebzeler: Bazı yeşil sebzeler derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir.
Soğumuş fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan yatırın. Hafif bastırarak havayı alın (Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır) Ağzını bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri