Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin.
Taze olarak ve tek başına afiyetle yenebilir. İncirin kabuğu yenilebilir. Bu yüzden yemeden önce incirin kabuğunu soymana gerek yoktur. Yalnızca sapını kıvırıp kopar ve inciri kabuğuyla birlikte bütün olarak ye.
Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
KABUĞUNU ATMAYIN
İncirin kabuğunu soymadan tüketmenin çok daha faydalı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, incirle ilgili şu bilgileri verdi: "İncirin kabuk kısmı antioksidan olarak bilinen polifenoller ve antosiyaninlerden zengindir.
İNCİR KABUĞU ANTİOKSİDAN ZENGİNİ
Kabuk kısmı antioksidanlar açısından zengin incir, kanserli hücre oluşumunu engelleyebiliyor. Yaşlanma karşıtı etki yaratan incir bileşenleri cilt yapısını güçlendirici etkiye sahip. Ancak inciri kabuğu ile tüketirken iyi yıkamaya özen gösterin.
İlgili 28 soru bulundu
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin. Ancak dikkat! Tarım ilacı kalıntılarından ve maruz kaldığı diğer dış etkenler ile mikroplardan iyice arındırmak için incirin kabuğunu iyi yıkamayı asla ihmal etmeyin.
O halde öncelikle incirleri yıkayarak işe başlayabilirsiniz. İncirlerin yıkanması, daha uzun ömürlü olmasını ve temiz koşullarda kurumasını sağlar. Yıkanan incirleri bir süzgeçte bekletin ve fazla suyu atmasını sağlayın.
Taze İncir Günde Kaç Tane Yenmeli? 1 adet incir (65 gr.) ortalama 1 porsiyon olarak değerlendirilebilir. Günde 2 ya da en fazla 3 tane yenmesi tavsiye edilir.
Lif açısından zengin olan incir yaz mevsiminde taze olarak kış mevsiminde ise kurutulmuş bir şekilde ara öğünlerin en sağlıklı atıştırmalıklarından biridir. Diyetisyenlerinde önerdiği inciri gün içerisinde 2 veya 3 adet tükettiğiniz takdirde uzun saatler boyunca tok kalmanızı sağlayacaktır.
Lifli olmasından dolayı İncir bağırsakları çalıştırarak metabolizmanın hızlanmasını sağlar. İncirin tanesinde ortalama 50 kalori vardır ve diyette olan kişilere ara öğünde 2 tane tüketilmesi önerilir.
İncir içerdiği vitamin, mineral ve liflerle yararlı besinler arasında yer alır. Kalp hastalıkları, sindirim problemleri, yüksek tansiyona iyi gelen incir yaş ve kuru halde de tüketilebilir. Pek çok şeye iyi gelen incirin içerisinde B3, B6, B2, K vitaminleri de bulunur.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir.
İncir, yaz meyvesidir. En erkenci çeşitleri Haziran ayında yetişir. Ancak normal dönemi Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Öncelikle kağıt havlu serilmiş bir tabak üzerine incirler dizilir. Üst üste koymamaya özen göstererek tabağın üzerini kapatın. Bu işlemden 3-4 gün sonra incileri buzdolabına alabilirsiniz. Bu şekilde incirler bir ay kadar bozulmadan buzdolabında durabilir.
Taze incirler çabuk bozulur bu yüzden aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmek gerekir. İncirleri tüketeceğiniz zaman yıkayıp, yulaf lapanıza ya da yoğurdunuzla karıştırabilir hatta salatanıza da ekleyebilirsiniz. Taze incir, keçi peyniri ve kuruyemiş kombinasyonu da oldukça lezzetli bir kombinasyon olabilir.
Taze incir mi kuru incir mi daha faydalı? Kuru incirin lif, protein, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum açısından daha zengin olduğu belirtilmektedir. Ancak daha az beta-karoten içerir ve kalorisi daha yüksektir. 2005 yılında yapılan araştırmalar kuru incirin daha yararlı olduğunu öne sürmektedir.
Bir Kg da 90 ila 100 adet incir bulunur Önemli olan kalitedir içinin balıdır, içinin aromasıdır. Şimdiden afiyetle, sağlıkla, huzurla.
Yaz meyvesi olan incir yazın ilk haftalarında erkencileri vermeye başlar. Haziran ayının ilk haftasında, ilk hasat yapılır. Ağustos ayının ilk haftasında ise; ballı kıvama gelen incirler dikkatleri çeker. Çeşitlerine göre meyvelerin olgunlaşma süresi de değişmektedir.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
İncir yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemini rahat bir şekilde çalıştırır. Zeytinyağı da bağırsaklarda rahat bir şekilde emilir. Zeytinyağlı incir sayesinde bağırsaklar yumuşar. Kabızlık problemi yaşayanlar zeytinyağlı inciri düzenli tükettikleri takdirde sorun ortadan kalkacaktır.
İncir oldukça faydalı antioksidan bir meyvedir ve bu meyvenin kurusuyla hazırlanan kür de bir o kadar faydalıdır. Özellikle hamile kalmak isteyen kadınların kullandığı incir kürü, kan yapıcı özelliğe sahiptir.
İncir hasadı Temmuz, Ağustos gibi başlar ve bu aylarda satışa çıkabilir. Taze incir almak istiyorsanız Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında pazardan, manavdan temin edebilirsiniz. İNCİR NE ZAMAN YENİR? İnciri yemek için en güzel aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
İncirleri kağıt havluyla kaplı bir tabağa dizin. Tabağın üzerini kapatın ve incirler ezilmesin diye üst üste koymamaya özen gösterin. 3-4 gün sonra yenmemiş incirleri buzdolabına aktarın. Tepsi veya tabakta üzeri kapalı olarak bırakın.
Taze incir (yaş incir), çabuk bozulur ve narin bir yapıya sahiptir. İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri