Kokulu Üzüm Suyu için; üzümleri yıkayıp salkımlarından ayırıp geniş bir tencereye alın. Üzerine yeteri kadar suyunu ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Üzümler yumuşayıp rengini verdikten sonra şekerini ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Hazırladığınız üzüm suyunu süzgeçten geçirin, soğuduktan sonra servis edin.
İlgili 44 soru bulundu
Siyah Üzümden Meyve Suyu Tarifi Nasıl Yapılır? Üzümlerimizi tek tek saplarından ayıralım ve güzelce yıkayalım. Tencereye koyalım, içine 2 litre civarı su koyalım ve kaynamaya başlasın . Ara ara patates ezeceğiyle ezelim bi 10 dk rengini verene kadar kaynasın ve altını kapatalım .
Sofralık olarak taze taze yenen üzümler, reçel, jöle, pekmez ve sirke yapımında kullanılır. Üzümün yaprakları zeytinyağlı yaprak sarma yapımında kullanılırken, üzüm meyvesi farklı tariflerde tercih edilebilir.
Üzüm saplarında koparılır ve sterilize edilmiş şişelere doldurulur. Her 500 ml şişeye 1. 5 yemek kaşığı toz şeker eklenir ve üzerine çıkacak kadar su eklenir. Sterilize edilmiş yeni kapaklar ile sıkı kapatılır ve tencereye alınır. Şişelerin yarısını geçecek kadar su eklenir 15 dk kaynatılır.
Suda beklettiğiniz üzümleri süzerek yıkayın ve derin bir tencereye alın. Üzerine 8 su bardağı su ekleyin. Şeker ve karanfil ilave ederek karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
5 bardak suyu üstlerine ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve toz şekeri ilave edin. Bu şekilde 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis edin.
Antioksidanlar karaciğerimizin düzgün çalışmasına ve vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Böylelikle bağırsak hareketini hızlandırır. Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Üzümler 2 defa suyu değiştirilerek sirkeli suda bekletilir. Daha sonra güzelce bol suda yıkanır ve suyu süzülür. Üzümler saplarından ayrılır. Buzdolabı poşetine istenilen kadar koyulur ve dondurucuya yerleştirilir.
Çekirdekli üzümden üzüm suyu, üzüm hoşafı, siyah üzüm marmelatı, üzüm pekmezi, kokulu üzüm marmelatı yapılır.
Siyah Üzüm Kompostosu Tarifi
Üzümü, suyu ve şekeri bir tencereye alıyoruz. Üzümler rengini verene kadar pişiriyoruz. Üzümler çok erimeden ocağı kapatıyoruz. Rengi ve aroması daha yoğun olsun isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz.
Şıra, temel olarak üzüm elma ve armutun suyunun çıkarılması ile elde edilen bir tür meyve suyu olarak tanımlanabilir. Genellikle şerbet ve şurup ile karıştırılsa da şıra tamamen doğal bir içecektir. Yani içerisinde herhangi bir tatkuru üzlandırıcı ve aroma verici katkı maddeler olmadan yalnızca mayalanarak üretilir.
Taze Ürünün Soğuk Hava ile Muhafazası
Üzüm -1oC ile 0oC'de %90-95 bağıl nemli ortamda 5 aya kadar depolanabilmektedir. Üzümün salkım sapları ve çöplerinin su kaybetme eğiliminde olmaları nedeniyle su kaybının önüne geçilebilmesi için depo içinde yüksek nem oranının korunması gerekmektedir.
Kuru üzüm, buzdolabında 1 yıla kadar muhafaza edilebilir. Eğer buzdolabında yeterli alan yoksa, koyu renkli dolapları da tercih edebilirsiniz. Kuru üzüm, özellikle yaz aylarında oda sıcaklığında bırakılmamalıdır. Sıcak havalar üzümün yapısını bozar ve birbirine yapışmasına neden olabilir.
Yüksek hava sıcaklığı sayesinde üzümün lezzet kazandığı Şanlıurfa'da, hasadı başlayan kara üzüm, geleneksel yöntemlerle sağlık açısından büyük faydaları olan pekmeze dönüştürülüyor.
Kara üzüm, içerdiği birçok bileşen sayesinde kan yapıcı besinler arasında yer alır. Bu özelliği sayesinde halk arasında “kansızlık” olarak bilinen anemi rahatsızlığına iyi gelir.
Siyah kuru üzüm her zaman alınıp tüketilebilir. Kuru üzüm özellikle sabahları aç karınla 10 tane yiyerek, daha sağlıklı bir cilt elde edilebilir. Günde minimum 4-5 tane tüketilmesi önerilir.
Günde 4-5 adet tüketilmesi ile fayda görülmektedir. - Göz sağlığının korunmasında önemli ölçüde fayda sağlamaktadır. - Siyah çekirdekli kuru üzüm damar sertliği oluşumunu önlemektedir. Bu sayede de kalp damar hastalıklarına karşı korumaktadır.
21 adet kuru üzüm yemek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) çok sevdiği alışkanlıkları arasında yer alır. Sünnet olmasının yanı sıra kuru üzüm tüketmek, birçok sağlık sorununa da iyi gelir. Üzümün kurutularak elde edilen bu besin özellikle sindirim hastalıklarına iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri