Taze soğanları doğradıktan sonra zeytinyağı ile karıştırıyoruz, hemen ardından buzdolabı poşetine yerleştirip derin dondurucuya kaldırıyoruz. Taze soğanı derin dondurucunuzda 12 ay'a kadar saklayabilirsiniz.
Doğradığınız soğanları kilitli buzdolabı poşetine koyun, ağzını kapatın ve üzerine bastırın. Yassı bir şekilde saklamak, soğanın daha çabuk çözünmesini sağlar. İsteğe göre poşet yerine derin dondurucuya uygun kaplar da kullanabilirsiniz. Soğanı bu şekilde serin dondurucuya atarak 10 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Yeşil veya taze soğan olarak bilinen çıtır çıtır, sulu soğan lezzetini tariflerde kullanması çok leziz oluyor. Özellikle yumurtanın dahil olduğu tariflere çok yakıştığı için onunla mücver, krep ve omletler yapılabilir. Bunun dışında mutfaklarda en sevilen kullanımı salatalar hiç kuşkusuz!
Taze soğan anlamına gelir. Bu kelime genellikle yeşil soğan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yeşilsoğan şeklinde olmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Maydanoz derin dondurucuda nasıl saklanır? Maydanozları yıkayıp kurulayın. İnce ince doğrayın. Doğradığınız maydanozları Koroplast Kilitli Poşete koyarak buzlukta saklayın.
Taze Soğanı Aylarca Taze Tutmanın Yolu
Derin dondurucuda saklanması çok sık karşılaşılmayan taze soğanı da aylarca taze bir şekilde saklamak için, yıkanıp temizlenen soğan demetlerini istenen boyutta doğrayarak pet şişelerde derin dondurucuya aymak gerekir.
Buzdolabı poşeti ya da saklama kaplarının içinde derin dondurucuya koyabilirsiniz. İçeride hava kalmadığına emin olmalısınız. Haşlanıp soğutulmuş sebzeleri dondurucuya koymadan önce çok iyi süzmelisiniz.
Soğanlar serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Mesela, kış aylarında soğanları genellikle kiler ya da bodrumda tutabilirsin. Soğanları filelere, bir ahşap sepete veya delikli, düz bir karton kutuya koyabilirsi. Bol miktarda hava dolaşımı olması için sadece üç soğanı küçük bir alana yerleştir.
Bütün soğanlar serin bir yerde buzdolabı dışında hava geçiren delikli kaplarda, direkt güneş ışığı almayan bir yerde saklanırsa uzun süre dayanır. Kesilen soğanı Koroplast Buzdolabı Poşetine koyup ağzını bağlayıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Yumuşar, tadını kaybederler: Yeşillikler
Derin dondurucuda bekleyen maydanoz, marul gibi yeşillikler donunda yumuşayacak ve pörsüyecek; aynı zamanda tadını da kaybedecektir. Onları uzun süre taze olarak saklamanın yolu yıkayıp duruladıktan sonra kağıt havluya sararak ya da bir plastik poşet içinde buzdolabında tutmak.
Marul ve kıvırcık gibi yapraklı sebzeleri yıkamadan ve baş kısmından ayırmadan buzdolabında saklayınız. Yapraklarının ezilmesini ve solmasını yavaşlatmak için kapalı sert bir kaba koyunuz. Kabın üst kısmına gıda ile teması uygun olan bir kağıt havlu koyarak fazla nemi alabilirsiniz.
Taze soğan buzdolabında nasıl saklanır? Taze soğanların uzun yeşil saplarının bir kısmını kesin ve kağıt havluya sarın. Kağıt havluya sarılmış halde Koroplast Büyük Boy Buzdolabı Poşetine yerleştirin. Poşetin ağzını kapatmayıp, taze soğanları buzdolabının sebzelik bölümüne yerleştirin.
Kesilen fazla soğanları, havası alınmış kap ya da kilitli poşetler içerisinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklanan soğanlar, dışarıda saklananlara göre çok daha uzun süre kullanılabilirler.
Buzlukta et ne kadar süre dayanır merak edenleriniz varsa akıllarındaki soru işaretlerini de giderelim. Buzdolabınız ya da derin dondurucunuz bozulmazsa, elektrik kesintisi gibi herhangi bir sebepten ısı değişimi olmazsa buzlukta etlerinizi 1 yıl kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Herhangi bir işleme tabii tutulmayan çiğ sebzeler dondurucuda 1 yıla kadar durabilirken pişirilerek saklanacak sebzeler en fazla 2-3 ay saklanmalıdır. Çözündürdükten sonra ise hemen tüketmek gerekir.
Soğan soğuk hava ile depolanması
Depolanan soğanların çürümesinin önlenmesi için, ya tarlada güneş altında veya yapay yolla iyice kurutulması gerekir. Yapay kurutucularda kurutma sıcaklığı +45 / +47 °C'yi aşmamalıdır. Tam olarak kurumuş soğanlar, 0 °C sıcaklık ve %70-75 bağıl nemde 8 ay kadar depolanabilmektedir.
Derin dondurucunuzu bazı doğal ürünler kullanarak oluşan kokuyu gidermeniz de mümkün. Bu ürünlerden ilki ise elma sirkesidir. Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz.
Doğradığınız dereotlarını iki ayrı küçük buzdolabı poşeti içine yerleştirin. Dereotlarını poşetin içine düzgünce yayın. Üzerine hafifçe bastırıp, poşetin havasını iyice alıp poşeti düğümleyin. Hazırladığınız dereotlarını dondurucuya düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz.
Doğradığınız maydanozları iki ayrı küçük buzdolabı poşeti içine paylaştırın. Maydanozları poşetin içine düzgünce yayın. Maydanozların üzerine güzelce bastırıp, poşetin havasını iyice alarak poşeti düğümleyin. Hazırladığınız maydanozları buzluğa düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz.
Yeşillikler derin dondurucuda nasıl saklanır? Nane dereotu gibi yeşillikleri yıkayıp, kurulayıp, küçük küçük kesip kullanmak istediğimiz Şekilde Koroplast Kilitli Poşet İçerisine Yerleştirin. Kilitli Poşeti derin dondurucuya koyun ve yeşilliklerinizi 2-3 ay içerisinde tüketmeyi unutmayın.
Maydanozlar 5 dak suyun içinde bekletilir, ardından yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Süzülmeye bıraktığımız maydanozları ince ince doğrayıp, buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır. Lazım oldukça kullana bilirsiniz.
Patateslerinizi kullanırken dilediğiniz kadarını alıp deri kalanını tekrar dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurduğunuz patateslerinizi 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri