Yüksek kolesterolü düşürmede yardımcıdır. Düşük glisemik indekse (kan şekerini yükseltme hızı) sahip olması ve bol lif içermesi kan şekerinde yükselme yapmaz, uzun süre tok tutar. Kilo verme döneminde destektir. Yüksek potasyum içeriği vücuttaki fazla suyu (ödem) atarak vücudu rahatlatır, tansiyonu dengeler.
Kırmızı üzüm; Vitamin A, C, B6, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, folat, magnezyum ve selenyum içermesiyle oldukça sağlıklı bir besindir. Çok güçlü bir antioksidan olan kırmızı üzüm, serbest radikallere karşı güçlü bir koruma kalkanı oluşturur. Bu sayede, kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı vücudu savunur.
Beyaz üzüm, lezzetli bir meyve olmanın yanı sıra sağlığınıza da birçok fayda sağlar. Antioksidanlar, kalp sağlığı, bağışıklık sistemi, sindirim sağlığı, hidrasyon gibi çeşitli alanlarda etkileri vardır. Günlük beslenme düzeninize beyaz üzüm eklemek, sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemenize katkı sağlar.
Üzümde B6, C, K vitaminleri; potasyum, kalsiyum, bakır, manganez gibi önemli mineraller bulunur. Günlük tüketimle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin bir bölümünü karşılayabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Yaş ve kuru üzüm D vitamini konusunda güçlü bir meyvedir. Üzümdeki D vitamini kemik gelişimini ve sağlığını korumaya yardımcı olur, kalp sağlığını ise destekleyerek riskleri düşürmeye çalışır.
Salata ve kuru üzüm birleşimi bağışıklık sistemini güçlendirerek sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur. Kilo vermek isteyen kişilerin sabahları aç karnına kuru üzüm tüketmesi daha faydalı olacaktır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. - Siyah üzüm lif ve su içeriği bakımından zengin olduğu için ishal, kabızlık ve hemoroit gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. - Uykudan önce siyah üzüm yemek uyku kalitesini artırabilir.
Sünnet olmasının yanı sıra kuru üzüm tüketmek, birçok sağlık sorununa da iyi gelir. Üzümün kurutularak elde edilen bu besin özellikle sindirim hastalıklarına iyi gelir. Antiseptik madde içeren kuru üzüm, mide ve bağırsaklardan toksinleri atar.
Magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi birçok mineral ile besleyicilik sunan çekirdeksiz kuru üzümlerden günde 5-6 adet yiyebilirsiniz.
Kanın temizlenmesine yardımcı olabilir
Siyah kuru üzüm demir desteği verir, kansızlık probleminin giderilmesine, tedavi sürecinin daha iyi ilerlemesine yardımcı olur. Ayrıca kanın temizlenmesine yardımcı olur, kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına destek verir.
Yaz sıcağı ile olgunlaşan tadını ve aromasını kazanan üzüm eylül ve ekim aylarında sofralarımıza gelir. Taze üzüm mevsimi aralığa kadar sürer. Bu aydan sonra taze olarak tüketilmeyen üzüm kurutularak her mevsim yenilebilir.
5) İltihap ve Enfeksiyonu Temizler
Üzüm çekirdeklerinin enfeksiyonlara karşı güçlü bir koruma özelliği bulunur. Bakteri ve mikrop öldürme konusunda oldukça başarılı olan üzüm çekirdekleri, vücuda zarar veren iltihapların temizlenmesine yardım eder. Antiviral etkisi ile vücudunuzu bakterilere karşı koruyabilirsiniz.
Cildi nemlendirir ve güzellik sağlar. * Anemi yani kansızlığı önler. * Strese karşı fayda sağlar. * Saç sağlığına da faydalı olan üzüm saç dökülmesini azaltarak sağlıklı uzamasını sağlar.
Yeşil üzüm içeriğinde yer alan b1 ve b2 vitaminleri ve demir, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller barındırmaktadır.
Mevsimler arası geçiş dönemlerinde yoğunlaşan gribal enfeksiyonlara karşı da bağışıklık sistemini önemli derecede güçlendirmektedir." Doç. Dr. Sabır, üzüm içerisinde lifli maddelerin olduğunu, bu maddelerin bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasında etkili olduğunu aktardı.
1 küçük salkım (150 gr) beyaz üzüm 107 kcal. 1 büyük salkım (475 gr) beyaz üzüm 337 kcal. 1 orta porsiyon (120 gr) beyaz üzüm 85 kcal. 1 orta kase (230 gr) beyaz üzüm 163 kcal.
Göğüs hastalıklarına iyi gelir. Balgamı söker. Besin değerleri ile özellikle çocukların gelişimini destekler. Ayrıca, kuru üzümün içeriğinde ağrı kesici ve başta eklem iltihapları olmak üzere iltihap önleyici maddeler de bir miktar vardır.
Üzümün hem kendisi hem de çekirdeği karaciğer için oldukça faydalıdır. Yapılan araştırmalarda üzüm çekirdeğinin karaciğeri temizlediği ve zararlı maddelerden karaciğeri arındırdığı gözlemlenmiştir.
Üzüm, içinde bulunan polifenoller sayesinde obeziteyi önlemeye yardımcı olur. Kilo vermeyi de önemli ölçüde kolaylaştırır. Bu nedenle yaş ya da kuru üzüm fark etmeksizin pek çok diyet listesinde üzüm de yemeniz tavsiye edilir. Fakat üzümü fazla tüketirseniz kilo almaya neden olabilir.
İçerisinde B1 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminini bulundurmaktadır. Mineral deposudur. Kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, sodyum ve çinko bakımından da zengindir. Beyne, kemiklere ve vücudun daha birçok yerine faydası olan, aynı zamanda kolesterol düzeyini ayarlamaya yardımcıdır.
İçerik: Adı Miktarı (5mL %BRD Üzüm Çekirdeği Ekstresi 50 mg * Vitamin A (1000 IU) 300 µg RE %37,5 Vitamin B1 0,7 mg %63,6 Vitamin B2 0,8 mg %57,1 Vitamin B3 9 mg NE %56,25 Vitamin B5 3 mg %50 Vitamin B6 1 mg %71,5 Folik Asit 100 µg %50 Vitamin B12 1 µg %40 Biotin 15 µg %30 Vitamin C 30 mg %37,5 Vitamin D (200 IU) 5 µg ...
En çok C vitamini içeren meyveler arasında turunçgiller ve kavun sayılabilir. Sözgelimi orta boy bir portakal yaklaşık olarak 70 mg kadar C vitamini sağlar. Greyfurt ise yaklaşık 56 mg C vitamini içerir.
Aslına bakılırsa hemen hemen her meyvede D vitamini bulunur. Ancak özellikle sıralamak gerekirse; Portakal; C vitamini deposu olarak bilinse de portakal D vitamini açısından da önemli meyve türüdür. Elma; kışın tüketilmesi gerekli ve D vitamini içeren önemli bir meyvedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri