– Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. – 01.01.2023 tarihi itibariyle 35 (Otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. – Radyoloji, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak. – 01.01.2023 tarihi itibariyle 35 (Otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.
*Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. *Belgelemek kaydıyla alanında en az 2 (iki) yıl mesleki deneyime sahip olmak. * Herhangi bir önlisans programından mezun olmak. * İlan başlangıç tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak.
Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olan kişiler tıbbi sekreter olarak çalışabilir. Aynı zamanda bu bölümü okumamış olan üniversite mezunları da Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi'ne katılıp sertifika alarak bu mesleği yapabilir.
Öncelikle eğitim şartı, hem kamu hem de özel sektör kurumlarının muhakkak istediği bir koşuldur. Zaten tıbbi sekreter olmak isteyen birinin de en az lise, iş başvurularında öne çıkmak için ise üniversite mezunu olması gerekir.
Sağlık Bakanlığı yeni yılda masa başında çalışma fırsatı sunacak yeni bir istihdam alanı oluşturdu. Hastanelerde tıbbi sekreter alımına yönelik şartlar belli oldu. 2024 yılı içinde devlet hastanelerinde tıbbi sekreter olarak çalışmak isteyenler için Bakan Fahrettin Koca personel alınacağını müjdeledi.
İlgili 16 soru bulundu
Tıbbi Sekreter, 2024 yılında en düşük 17.600 TL alırken, en yüksek 33.300 TL maaş alıyor.
Paylaşılan en düşük Tıbbi Sekreter maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 27.500 TL'dir.
Doktor Asistanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik Bölümü'nde ve Anadolu Ticaret Meslek Liselerinin Tıp Sekreterliği Bölümü'nde okuyan öğrenciler bu eğitim alabilir. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimler sonunda doktor asistanı olabilirler.
Mezunların kendilerini geliştirme ve kariyerlerini ilerletme imkanları bulunmaktadır. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü okuyan kişiler, özel şahıs kliniklerinde ve eczanelerde de çalışabilir.
Tıbbi sekreterlik sertifikası alabilmek için öncelikle bir üniversite onaylı tıbbi sekreterlik kursuna kayıt yaptırıp burada verilen eğitimlere katılmanız gerekmektedir. Verilen eğitimi başarıyla bitirmeniz halinde tıbbi sekreterlik sertifikasına sahip olup bu alanda iş başvuruları yapabilirsiniz.
Nasıl Tıbbi Sekreter Olunur? Tıbbi sekreter olmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olmak gerekmektedir.
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. - KPSS puanı 60 ve üzeri olmak. - Hasta Kayıt Kabul Görevlisi Sertifikasına sahip olmak.
Acil servis sekreteri, hastanenin acil servisinde çalışan ve hastaların kayıt işlemlerini yapan, randevu ve tıbbi kayıtları takip eden kişidir. Aynı zamanda doktorların ve hemşirelerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin eder ve acil durumlarda koordinasyonu sağlar.
Kamuya personel alımlarında uygulanan 35 yaş sınırı kamuda çalışmak isteyenleri mağdur ederek kariyerlerinin önüne büyük bir engel koyuyor. Farklı alanlarda bu kısıt kalkmış olsa da bazı alanlar için bu şartın halen devam ediyor olması istihdam noktasında çeşitli sorunlara sebep oluyor.
Üst yaş sınırı yok
Ancak genel olarak ilanların yüzde 90'ında üst yaş sınırı yer almamaktadır.
Birçok memurluk üzerinden genelde 35 veya 40 yaş sınırı ön plana çıkar. Ancak bunun yanı sıra 657 sayılı devlet memuru kanunu kapsamındaki 40 maddeye göre, altı üst yaş sınırı getirilmeyen her türlü devlet memurluğu başvuru hakkı bulunmaktadır.
(a) Tıbbi sekreter, hekim, halk sağlığı hemşiresi, sağlık memuru, köy ebeleri ve şoförün verdikleri istatistiki bilgilerini kontrol eder ve gerekli cetvellerini hazırlar. (b) Tıbbi sekreter, ocağın malzeme, ilaç ve para hesaplarını tutar. (c) Tıbbi sekreter, arşiv, kayıt, fiş ve yazı işlerini yürütür.
(4) Aile sağlığı merkezinde her üç aile hekimliği birimi için ilave bir sağlık personeli (ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter gibi) müdürlük tarafından görevlendirilebilir.
Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.
Tıbbi sekreter olmak için üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olmanız yada mesleki eğitime tabii tutulmanız gerekmektedir. Eski sağlık kanun ve yönetmeliklerine göre, bu personellerin üniversitelerde ilgili ön lisans programlarından diploma sahibi olması gerekliydi.
Doktor Asistanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik Bölümü'nde ve Anadolu Ticaret Meslek Liselerinin Tıp Sekreterliği Bölümü'nde okuyan öğrenciler bu eğitim alabilir. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimler sonunda doktor asistanı olabilirler.
Türkiye'de tıbbi sekreterlerin ortalama brüt maaşı 11.500 TL ile 20.500 TL arasında değişebilir.
Yeni atanan tıbbi sekreter maaşı 22.117 TL ile 24.450 TL arasında seyretmektedir. 10 yıl tecrübeli tıbbi sekreter maaşı ise 25.000 TL ile 19.130 TL arasında değişmektedir.
Bu nedenle, tıbbi sekreterler de hafta içi 5 gün boyunca, genellikle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar çalışırlar. Bazı sağlık kurumları veya kliniklerde, gece vardiyaları veya hafta sonu çalışma gereksinimleri de olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri