E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
Sisteme giriş yapmak için wwww.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Ana sayfada çıkan ''E-hizmetler'' menüsü üzerinden e-devlet üzerinden yapabileceğiniz tüm işlemleri sorgulayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
Hasta bezi parası takibi ise e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak “Sosyal Güvenlik Kurumu” kategorisinden “Hasta Bezi Ödemeleri” menüsünü seçerek takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Buradan başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihlerini görebilirsiniz.
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.
Kimlik Kartı bedelinin de içinde bulunduğu değerli kâğıt bedellerinin, Gelir İdaresi Başkanlığına ait web sayfasından, https://randevu.nvi.gov.tr/ veya https://alo199.nvi.gov.tr/ internet adresinden öğrenilmesi mümkündür.
Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra şahıs ödeme sorgulama menüsünden adınıza yapılan ödemeleri sorgulatabilirsiniz. E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu-Şahıs Ödemeleri Sorgulama menüsünden sorgulama yapabilirsiniz.
Yaşın dolmasına karşın emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları halinde ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu bir şekilde iade alabilmektedir.
BES iptal işlemini gerçekleştirmek istiyorsan BES paranı ne zaman alacağını merak ediyor olabilirsin. Peki, BES parası ne zaman yatar? BES'ten çıkınca katılımcı ayrılma talep formunu imzalayıp faks ya da posta yöntemi ile şirkete gönderdiğinde hesabında biriken tutar, 20 iş günü içerisinde hesabına yatırılır.
Başvurunuzu yapmış olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfından veya Alo 144 Sosyal Yardım hattı aranarak bilgi edinilebilir.
Bakiye sorgulama servisi sayesinde günün her saati 4747'ye SMS göndererek Bankamızda bulunan hesaplarınızın anlık bakiye bilgilerini öğrenebilirsiniz.
Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek uygulamayla, PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar, çipli TC kimlik kartları ve nüfus müdürlüklerinden kimliklerini teslim alırken kendilerine verilen şifrelerle ATM'lerden giriş yaparak hesaplarına yatırılan ödemeleri temin edebilecek.
Kimlik Kartınızı kullanarak e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilmek için: e-Devlet Kapısı "Giriş" sayfasındaki "T.C. Kimlik Kartı" seçeneğini tıklayınız. e-Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması'nı bilgisayarınıza indiriniz.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Uygulamaya şifreyle girerek PTT kart bakiye sorgulama menüsü üzerinden bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Alo PTT hattını arayarak bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Alo PTT hattına 444 1 788 numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.
“Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü” aracılığıyla ilgililerin, T.C. Ziraat Bankası hesap numarasını Kuruma bir defaya mahsus olmak üzere bildirmeleri üzerine T.C. Kimlik numarası ile yapılacak ödemelerin ilgililer tarafından belirtilen hesaba aktarımı sağlanacaktır.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Size en yakın ATM'ye giderek kimlik kartınızı ATM'ye okutabilir ve adınıza gönderilen parayı kolay bir şekilde alabilirsiniz.
SGK hasta bezi ödemelerini PTT'ye hasta adı ve hastanın TC kimlik numarasına yatırmaktadır. Bez yardımı alan kişiler PTT kart ile PTT ATM'lerinden veya PTT gişelerinden alabilmektedirler.
SGK hasta bezleri için bir ay yetecek miktarda ve günlük en fazla 4 adet bezi (hekiminizin yazmış olduğu miktar kadar) karşılıyor. Kısaca bir ay için 120 adet hasta alt bezi bedeli olarak kurum (bir bez için 1,88 TL + %18 KDV) 266,20 TL ödüyor.
Hak sahibinin hesabına nakdi ödeme şeklinde her ay 4*1/gün, aylık 120 adeti geçmemesi koşuluyla geri ödeme yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri