Kalıcı Erkek Parfümleri Yves Rocher uzmanlarının geliştirdiği odunsu kokular, karakteristik özelliklerini formüllerinde bulunan kakule, paçuli ve guayak ağacından elde edilen esanslardan alır. Kahverengi tonlardaki bu parfümler, maskülen ve kalıcı etkileri ile ön plana çıkar.
Yves Rocher parfümleri yüksek kaliteli ve uzun ömürlü. İlk sıkıldığında bile hoş bir koku sağlayan parfümler gün boyu kalıcı etkileriyle de dikkat çekiyor. Yves Rocher parfümleri her yaşa ve her bütçeye uygun fiyat seçenekleriyle sunulur.
Yves Rocher % 100 vejetaryen bir markadır, bu da ürünlerimizde hayvanlardan elde edilen herhangi bir içerik kullanmadığımız anlamına gelir. Ama tüm ürünlerimizin tamamı için bu durum geçerli değil! Çünkü ürünlerimizin % 88'i vegandır! Formüllerimizde kullandığımız tek hayvansal yan ürün balmumudur.
Parfümlerde üç farklı kalıcılık derecesi bulunmaktadır. Bu dereceler; EDP, EDT ve EDC olarak ortaya çıkmaktadır. Bir parfümün üzerinde Eau De Parfume ya da kısada EDP yazısı varsa o parfümün kalıcılık derecesi çok yüksektir.
Yves Rocher Comme une Evidence Bayan Parfüm kalıcılık konusunda toplam 18 Adet Oy Kullanıldı 100 üzerinden 79 puan almıştır. Parfümün yayılım gücü (farkedilirlik) oranı da aynı oylama ile 100 üzerinden 75 puan almıştır.
İlgili 26 soru bulundu
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
“Kalıcı parfüm” diye nitelendirilen parfümlerin tamamı Edp'dir. Günlük olarak pek tercih edilmezler. Yazın çok ağır olacağından, genellikle kışın kullanılan parfümlerdir. Özellikle yaz akşamlarının vazgeçilmezidir.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır.
Yves Rocher: İv-Roşe
Ünlü Fransız kişisel bakım markası Yves Rocher, ismi en az doğru söylenen markalar arasında.
Fransız kozmetik markası Yves Rocher, Türkiye'de sekiz ilde 16 mağazaya sahip. Dünden itibaren ürünlerini yüzde 50'ye varan oranlarda daha ucuza satın alabileceğiz. Bu, Fransa'daki fiyatlara denk bir rakam ediyor.
Yves Rocher Fransa'nın bir numaralı kozmetik* markası oluyor.
Markamız 1959 yılında Fransa'nın Bretagne bölgesinde, Fransız kimyager Yves Rocher tarafından kuruldu. Bugün hala ürünlerimizi Bretagne'daki üretim tesislerimizde üretiyor ve ürünlerimizin aktif bileşenini oluşturan bitkilerin büyük bölümünü yine Bretagne'daki organik tarım sahalarımızda yetiştiriyoruz.
İçeriği Nedir? Organik Agav saç köklerinin derinlemesine beslenmesine yardımcı olur. * Bitkisel Beyaz Acı Bakla tohumlarındaki zengin protein dolu özlerle zenginleştirilmiştir. Sülfatsız formülü ve transparan dokusu ile saçları nazikçe temizler.
Eau De Parfum (EDP) ile Eau De Toilette (EDT) parfüm arasındaki en önemli fark kokuların konsantrasyonlardır. EDT parfüm yaklaşık 4-6 saat süren %8-15 oranında koku esansına sahip olur. Buna karşın EDP parfüm ise koku esansı %30'a kadar çıkabiliyor. EDP parfümler 8-10 saat arasında kalıcılık gösteriyorlar.
Genel olarak EDP'ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor. EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP'ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT'leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT'ler dört mevsim kullanılabiliyor.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Bargello Parfüm Çeşitleri Kalıcı mıdır? Birbirinden çeşitli içeriklere ve farklı notalara sahip olan Bargello parfümleri son derece kalıcıdır.
Duş jeli, vücut losyonu veya parfümün aynı kokulu diğer ürünlerini kullanarak kokuyu daha uzun süre tutabilirsiniz. Önce duş jeli veya vücut losyonu ile cildinizi nemlendirin, ardından parfümü uygulayın. Doğru Depolama: Parfümü doğru bir şekilde depolamak, kokunun kalıcılığını korumasına yardımcı olur.
Özellikle sıcak yaz aylarında parfümünüzü taze tutmanın en iyi yolu buzdolabında saklamaktır. Güneş ışığı, radyatörlerden gelen ısı ve sıcaklık değişiklikleri parfümü zamanla yok edebilir, ancak serin, karanlık buzdolabında saklandığında yıllarca dayanabilir. TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
Yaz için parfüm notaları ararken taze, canlandırıcı, havadar ve sizi bunaltmayan taze kokulara şans verin. Hanımeli, paçuli, nane, biberiye ve çiçek kokuları bu sınıfa girebilir. Hafif çiçek kokuları teninizde çiçek açtırırken, yeşil notalar taze ve ferah hissetmenizi sağlar.
Free Shoplar devlet tarafından denetlendiği için sahte parfüm satışı yapılamaz. Bilinir kozmetik & parfümeri mağazaları, büyük zincir mağazalar ve Loris Parfüm gibi Avrupa Birliği Standartları'nda, sağlık sertifikaları bulunan mağazalardan da alışveriş yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri