Duyurular. Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim vermektedir.
Türk Dili ve Edebiyatı, Türk dilinin genel yapısını, tarih içerisinde yaşamış olduğu gelişimi ve diğer dünya dilleri ile sahip olduğu bağlantıyı ve Türk Edebiyat tarihinin geçmişten günümüze dek yaşadığı evrimi inceleyen bir bölümdür.
Türk Dili ve Edebiyatı (TDE) bölümü, öğrencilerimizin ana dillerinde en yetkin düzeye ulaşmalarını amaçlamaktadır. Öğrencilerimizin Türk ve dünya edebiyatını en üst düzeyde tanımalarını ve her iki edebiyattaki yapıtların en seçkinlerini düzeylerine göre okuyup yorumlayabilmelerini beklemekteyiz.
4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Metin yazarlığı ve editörlük yapabilirler. Ayrıca özel alanlarda (kütüphane, arşiv, müze vb.) araştırmacı sıfatıyla memur olabilecekleri gibi formasyonlarını tamamladıkları takdirde öğretmenlik de yapabilmektedirler.
İlgili 30 soru bulundu
“Polis Akademisi Öğretim Elemanlığına Atama ve Yükseltme Kriterleri” için tıklayınız. Türk Dili ve Edebiyatı alanında lisans mezunu olmak. Türkçe Eğitimi alanında yüksek lisans mezunu olmak.
“Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü” okumak istenerek, tamamen arzulanarak gelinmesi gereken bir yerdir. Eğer öğrencinin alanda derinleşebilmek, alana yenilikler getirmek, yön vermek gibi pek çok hedefi varsa bu “Bölüm”ü tercih etmesi önerilir. Kısacası üst hayallere sahip öğrencilerin olması gereken yerlerdir.
Mezunlar; Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak, Türkçe öğretmeni olarak, üniversitelerde akademisyen olarak, televizyon kanallarında, kütüphane ve arşivlerde, reklam ajanslarında, Türk Dili Kurumunda, içerik yazarı ve editör olarak görevler üstlenmektedir.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü sözel (TS) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Edebiyat öğretmeni olmak için AYT'de sözel puan türüne ait Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği taban puanı 358,25322'dir. AYT'de sözel puan türünden hesaplanan Türk Dili ve Edebiyatı taban puanı ise 192,10321 olarak belirlenmiştir.
Türk Dili ve Edebiyatı mezunları, öğretmenlik, yazarlık, çevirmenlik, editörlük, araştırmacılık, akademisyenlik ve diğer alanlarda çalışabilirler.Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, ortaokul, lise ve üniversitelerde Türk dili, edebiyatı ve dilbilgisi dersleri verirler.
Edebiyatın dil ile gerçekleşen bir güzel sanat etkinliği olduğunu kavratmak, Edebî metinleri yapı, tema, dil, anlatım ve anlam bakımlarından yazıldıkları dönemin zihniyetiyle ilişkilendirmek, Okuma, anlama ve yorumlama zevki ve alışkanlığını kazandırmak.
Yani artık Fen – Edebiyat mezunu da Eğitim Fakültesi mezunu da formasyona bakılmaksızın KPSS' ye girebilecek.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM'nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri için zorunlu staj yoktur.
Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Ders İçerikleri.
Diplomasını eline alan mezun kişilere Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni unvanı verilmektedir.
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1999 yılında lisans programını başlatmıştır. Bir yıllık isteğe bağlı İngilizce hazırlık programından sonra dört yıllık lisans programı verilmektedir.
Edebiyat dersi TYT sınavında yoktur. TYT Türkçe sınavında sadece Türkçe konularından sorumlusunuz.
Üniversitelerde okutman olmak suretiyle aynı zamanda ortaöğretimde öğretmenlik görevini Türk Dili ve Edebiyatı mezunları yapabilir. Genel çerçevede bu meslek grupları ile beraber aynı zamanda medya ve televizyon kanalları üzerinden de farklı görevler üstlenirler.
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olmak için üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı ya da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü tercih edip tamamlamış olmak gerekmektedir. Ayrıca devlet okullarında görev almak isteyen öğretmenler, KPSS'ye girerek gerekli puanı almak zorundalardır.
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ise Fen-Edebiyat fakülteleri bünyesinde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Ancak bu bölümden mezun olan kişiler formasyon adı verilen ve 1 yıl süren öğretmen yetiştirme programını üniversitelerden alıp Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atanabilirler.
Ortak derslerden Türk Dili ve Edebiyatı dersleri başarılması zorunlu derstir ve muaf olunamaz.
Bölümden mezun olan öğrenciler aşağıda örnekleri verilen geniş iş alanlarında çalışma imkânı bulabilirler: Bakanlıklarda, kamu ve özel kurumlarda çevirmenlik/tercümanlık, uzmanlık. Turizm işletmelerinde rehberlik, yöneticilik.
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri