PÖH başvurusu sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmemektedir. Ancak eğitim kriteri olarak başvuran kişinin en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenmektedir. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir.
Alkol ve diğer bağımlılıkları olan ve bunlar için tedavi gören şahısların da polis özel harekat başvurusu yapma hakkı bulunmaz. PÖH başvurusu yapılacağı sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı aranmaz. Ama başvuran kişinin eğitim kriteri olarak en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenir.
Lise mezunu olanlar da Polis Özel Harekat için başvurulara katılabilir. Meslek için gereken şartları taşıyor olmanız gerekiyor. PÖH eğitimi ise silah eğitimi, soğukkanlı davranabilme, dövüş eğitimi, bomba eğitimi, rehine kurtarma, keskin nişancılık gibi çok fazla görevi kapsıyor.
Lise mezunu olan kişilerin, PÖH olmak için öncelikle Yüksek Öğretim Sınavı'na girmeleri gerekir. Bu sınavdan yeterli puanı alan kişiler, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvuru yapabilir. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına tabi tutulur.
PÖH başvurularında 28 yaş sınırının geçilmemiş olması gerekmektedir. Silah taşımaya engel herhangi bir durumun olmaması gerekmektedir. Kadınlarda 1.62 cm, erkeklerde ise 1.67 cm ve üzeri boy oranına sahip olunması gerekmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Kamu hakkından yoksun olan ya da daha önce polis eğitim kurumundan atılan kimseler başvuru yapamamaktadır. Alkol ve diğer bağımlılıklar sebebiyle tedavi gören şahısların da polis özel harekat başvurusu yapma hakkı bulunmamaktadır. PÖH başvurusu sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmemektedir.
Polis Haber'in Gönderisi
Çay dört özelliğinden dolayı kutsal bir sıvıdır. eşitlenmenin sembolüdür aynı zamanda. günün her saati içilebilen tek içecektir. malumunuzdur.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir. Bu durumda erkekler; askerlik bitimine minimum 180 gün kaldığında JÖH için başvuru yapabilir. Kadınlar; astsubay ve subay alımlarına istedikleri zaman başvuru yapabilirler. Daha sonra Jandarma bünyesinde görev yapmaya başlarlar.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
Lise mezunlarının girdiği üniversite sınav sonuçlarına göre öğreni alan Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), ikincisi polis yetiştiren okula gelecek olursak, Polis Meslek Eğitim Merkezleri yani POMEM. POMEM'e girmek için en az önlisans mezunu olmanız gerekmektedir. Sonuncusu ise Polis Amirleri Eğitim Merkezidir.
Polislik kadrosunda görev alan kişiler her alan kişiler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri PÖH olmak için başvuru yapabiliyor. Ama her iki grup adayın da başvuru için belirlenen bazı şartları sağlaması beklenir. En önemli şart ise, yaş sınırıdır.
Buda gösteriyor ki 167 cm aşağısında boy uzunluğuna sahip erkekler okullara kabul edilmeyecektir. Kilo için ise belli bir alt sınır koşulmamakla birlikte beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması yeterlidir.
Polislik sınavlarına başvurmak isteyen adayların en lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ek olarak polis olmak isteyen kişilerin üniversiteye giriş sınavlarında barajın üstünde puan almaları gerekmektedir. Üniversiteye giriş sınavı barajını geçemeyenlerin sınava başvuruları kabul edilmemektedir.
PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28'dir. PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir. Tüm bu özellikleri üzerinde taşıyan Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Akademisi mezunları, mülakatları başarılı bir şekilde geçerek yunus polis olabilir.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
TYT'de 40 net 264,342 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 40 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında okul puanı yani OBP (ortaöğretim başarı puanı) 300, diploma notu ise 60 olarak kabul edilmiştir.
2023 senesinde polis özel harekat maaşı 29.600 TL ile 32.000 TL arasındadır.
- Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. - Adayların en az lise mezunu olmalıdır. - Askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da askerlik hizmeti sırasında başvurmak gerekir. - En az 164 cm boy uzunluğunda olmak gerekir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak erkek olmak en az lise ya da dengi okullardan mezun olmak 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. En az 164 santim boyunda olmak internet sitesinde yer alan kilo boy orantısına takılmamak gerekiyor.
JÖH, İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı olan İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan bir meslek grubu olarak karşımıza çıkar. Gönüllü ancak seçkin ve özel askerlerden oluşturulan bu askeri birim, zorlu şartlarda ve operasyonlarda en ön sıralarda yer alır.
bazen günde 12 saat çalışırsın üst üste bazen 5-6 saat bile olabilir. Polis Özel Harekatın belirli bir çalışma saati yoktur. Atıyorum 24/24 derler yani 24 saat iş 24 saat istirahat ama yalan olur istirahat kısmı. belirli bir süre görev yapmış olmak gerekiyor.
PÖH, Polis Özel Harekat biriminin kısaltmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri