TDK'ya göre fotoğraf makinesi ve çeşitli ekipmanlarla elde edilen kalıcı görüntülere fotoğraf denir.
Kelimeyi yazarken yumuşak g kullanılmaması ise yazım yanlışına yol açmaktadır. Fotograf olarak yazılan kelime ise yanlıştır. Kelimenin doğru yazımı ise fotoğraf olarak ifade edilebilir. Türk dil kurumuna göre de kelimenin doğru yazılışı fotoğraf şeklinde olmalıdır.
Barış yanlısı kimse ile beraber sevgi dolu kişiler kumru olarak bilinmektedir. Bu tanım üzerinden öyle çıkar ve aynı zamanda sembolize edilir. Özellikle Türk Dil Kurumu açısından kişi ya da kişiler için değerlendirildiğini söylemek mümkün.
Vicdan azabı başkasına zarar verdiğine inanan bir kişinin duyduğu pişmanlık duygusunun bir ifadesidir. Vicdan azabı suçluluk duygusuyla ilintili bir duygu olup kişinin kendi kendine yönelttiği bir kızgınlık halidir.
Yasaların herkes için eşit bir şekilde kullanılmasının sağlanması, doğruluk, hukuka uygunluk ve insanların hakkını gözetme olarak ifade edilir.
İlgili 31 soru bulundu
👉 👈 emoji anlamı: Elin tersiyle sağı/solu gösteren işaret parmağı - Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ emoji anlamı: Zafer işareti - 60'lı yıllarda hippiler tarafından yayılan barış sembolü olan bu işaret zafer anlamına geliyor.
TDK'ya göre görev anlamında olan bir kelimedir.
Deniz kıyılarında ve deniz ticareti yapılan yerlerde sıklıkla kullanılan bir alan anlamına gelen rıhtım kelimesi deniz taşıtları için yapılmış yer anlamına gelmektedir. Deniz taşıtlarının yolcu veya yük bindirip indirdikleri yere rıhtım adı verilmektedir.
Işin içinden çıkamamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: başaramamak, sorunu çözümleyememek.
Kelime Anlamı: Müdafaa kelimesi, savunma, koruma veya kendini savunma anlamına gelir. Tehditlere veya tehlikelere karşı korunma veya savunma eylemini ifade eder. Kökeni: "Müdafaa" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "مدافعة" (mudafaa) kelimesi savunma veya koruma anlamına gelir.
Kubbealtı Lugatı karşılıklı f. (< mele-ş-mek) (Koyun, kuzu ve keçiler) Karşılıklı olarak melemek: Meleşe meleşe kor gideriz biz / Sen bir koyun olsan ben de bir kuzu (Türkü). Yarın gasbolunacak sürüler, kuzular meleşiyor (Aka Gündüz).
Deyim. [1] Yeni evli çift.
Birbirine sarılmış sevgililer için “kumrular gibi” denmesinin nedeni, kumruların bir yıl boyunca eşlerinin yanından hiç ayrılmamasına dayanıyor. Kumrular bir yıl boyunca devamlı çiftleşiyorlar.
Tarihin bilinen ilk fotoğrafı, 1826 veya 1827. (Pencereden Le Gras'a bakış) Fotoğrafı çeken Nicéphore Niepce manzaranın fotoğraf levhası üzerinde belirmesi için 8 saat beklemişti.
İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...
Birkaç kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "birkaç" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise bir kaç şeklindedir.
(< cıyak+la-mak) Tiz ve rahatsız edici bir sesle bağırmak: “Cıyaklayıp durma.”
İlenç İlenç – Türk ve Altay halk kültüründe ve inancında lanet demektir. Kötü kader, kötü son, felaket gibi bir insanın başına gelen ve peşini bırakmayan olumsuz durumları ifade eder. Bir çeşit ceza olarak algılanır.
İçi cız etmek deyiminin dilimizdeki anlamı çok şiddetli bir şekilde üzülmek demektir. İçi cız etmek vicdan olarak rahatsız olmak ya da üzülmek demektir. İçi cız etmek deyimi Türkçede sıklıkla kullanılır.
Dilimize Farsçadan geçmiş olan Perçem kelimesi ''parça'' sözcüğünden türetilmiştir. Bir bütünü oluşturan kısımlardan her birine parça denir. Alına düşen saç kıvrımı ise perçem olarak adlandırılır.
[2] çıkmaza girerek ne yapacağını şaşırmak.
Şetaret kelimesi TDK'ya göre, sevinç ve neşe anlamındadır.
Dergâh kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Dârü'l-hikme" kelimesinden türetilmiştir ve "bilgelik yuvası, manevi okul, tekke" anlamına gelir. Dergâh, İslam kültüründe tasavvufi öğreti ve manevi eğitim veren yerler için kullanılan bir terimdir.
Namüsait kelimesinin kökeni Farsça dilidir. Namüsait kelimesinin Farsça dilindeki karşılığı nā + Arapça musāʿid şeklindedir.
Tekir kedileri, genellikle canlı, zeki, sevgi dolu ve sosyal olarak tanımlanır. Her ne kadar kedilerin kişilikleri kedi cinslerine bağlı olarak değişebilse de, tekir kedileri tipik olarak açık fikirli ve arkadaş canlısıdır. Tekir kedileri, çok meraklı ve keşfetmeye hevesli olmaları nedeniyle hareketli kedilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri