Gavat kelimesi argo bir sözcüktür ve “pezevenk” kelimesi yerine kullanılır, yolsuz birleşmelere ön ayak olan kişi anlamına gelmektedir. Bir hakaret sözcüğü ve küfür olarak kullanılan gavat kelimesi aynı zamanda yöresel kullanımda “kendi karısını pazarlayan erkek” olarak da geçmektedir.
Argoda 'fuhuşa aracılık eden kimse' anlamına gelen 'gavat' kelimesinin etimolojisini ve ardında yattığı rivayet edilen ilginç hikayesini sizler için inceledik.
gavat, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'a', 'v', 'a', 't', şeklindedir. gavat kelimesinin tersten yazılışı tavag diziliminde gösterilir.
Geri zekâlı TDK tarafından ayrı yazılması gereken kelime grupları içerisinde yer alır. Doğru ve yanlış kullanım şekilleri aşağıdaki gibidir: Gerizekâlı (yanlış kullanım) Geri zekâlı (doğru kullanım)
TDK sözlüklerine göre "hak ediş" ayrı yazılıyor. Bazı kaynaklarda yer alan "hakediş" şeklindeki kullanımlar yazım hatasıdır. TDK sözlüğünde isim kategorisinde yer alan hak ediş sözcüğünün anlamı ise şu: Bir üretim veya yapım sırasında hak edilmiş durum, para, istihkak.
İlgili 42 soru bulundu
Salat kelimesi salatü selam veya salavat getirmek şeklinde kullanılan bir ibadet ve dua etme biçimidir.
Türk Dil Kurumu açıklamalarına göre avrat kelimesi Arapçadan gelen bir sözcüktür. Halk ağzında kullanılmakta olan bir isimdir. Kadın, hanım ve eş anlamlarında kullanılmaktadır.
Satış yapmak ya da haber vermek amacıyla yüksek bir yere çıkıp bağıran ve halkı bilgilendiren kişilere tellal denir. Osmanlı döneminde tüccar ve pazarcılara bağlı çalışan tellalların dışında, sarayla ilgili havadisleri halka duyuran tellallar da vardı. Tellallar sesi gür olduğu için onlara çığırtkan da denirdi.
Simsar kelimesinin sözlük anlamı komisyoncu demektir. Komisyoncu ise genellikle ticari işlerle uğraşan kişilere denmektedir.
Tevali TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Arası kesilmeksizin sürme. Art arda gelme, ardı arası kesilmeme, sürüp gitme.
Kese yapan erkeklere tellak denir. Tellak Ne İş Yapar? Havlu, peştamal vb. müşteri ve kullanıcılar tarafından ve kısmından kullanılmaktadır.
Arapça cry kökünden gelen cāriyat جارية "1. genç kız, 2. hizmetçi, dişi köle" sözcüğünden alıntıdır.
Manitanın anlamı, bir erkeğin veya kadının romantik ilişkide olduğu kişiyi ifade etmesidir. Bu terim, sevgili veya partner kelimesinin daha samimi bir versiyonudur. Genellikle gençler arasında arkadaşlık veya ilişkiler hakkında konuşurken kullanılır.
- Kız kardeş. - Kadınlara söylenen bir seslenme sözü. - Bir ev içinde uzun zaman çalışan yaşlı kadınlara verilen unvan.
Naat, İslam Peygamberi Muhammed'i övmek veya niteliklerini aktarmak amacıyla yazılan şiirdir. Kelime anlamı olarak "övmek, methetmek" gibi anlamlara gelir. Naatları yazan kişilere na't-gü, naatları dinsel törenlerde okuyan kişilere de na't-han denir.
Diyanet İşleri Başkanlığı, salavat ve salavat getirme konusuna ilişkin şu bilgileri veriyor: Salavat, salat kelimesinin çoğuludur. Salat ve selam kelimelerinden oluşan “salat-u selam” terkibi, Hz. Peygamber (s.a.s.) için okunan ve Allah'ın rahmet ve selamının onun üzerine olması dileğini ifade eden dualara denir.
Salavât, salât kelimesinin çoğuludur. Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
Şu an sadece ülkemizde değil, dünya üzerinde de en çok kullanılan sevgiliye hitap şekli 'Aşkım'.
“Aşkım, sevgilim” gibi hitap şekilleri de doğruluğu olmayan ifadelerdir. Çocuk bir süre sonra bu kelimelerin gerçek anlamını fark edecektir.
manita, sevgili sözcüğünün argo kullanımıdır.
Cennet kadınlarını ve onların güzelliğini ifade eden bir tabir. Bütün dinî inanışlara göre müminlerin ölümden veya kıyametin kopmasından sonra sonsuz mutluluk içinde yaşayacakları yer. Cennet ehlinin hizmetiyle görevlendirilen gençler anlamında bir Kur'an terimi.
Nikah akdi olmaksızın ister cariyesi olsun, ister başkası olsun kişi onunla birlikte olamaz.
İslam'a göre bir Müslüman çok sayıda cariyeye diğer bir deyişle kadın kölelere sahip olabilir ve Müslüman bir erkeğin bu cariyelerle nikâhsız ilişkileri helal sayılır. İslam hukukuna göre bir köle veya cariye, efendisine belli bir özgürlük bedeli ödemek koşuluyla özgür kalabilir.
S:Hamama gelirken neler getirmemiz gerekiyor? C:Terlik, peştemal, şort, bone ve havlu (sadece erkekler bölümünde) siz konuklarımızın kullanımına verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri