Eğer küçük boyutlarda bir tavuksa 1,5 saat düdüklüde pişirmek için yeterli oluyor. Her yemek düdüklü tencerede farklı sürede pişer.
Bu gibi durumlarda düdüklü tencereye tavuk etini koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ufak parçalı tavuk eti düdüklüde: 15 dakikada pişer.
Düdüklü tenceremize 1 adet tüm soyulmuş soğanı koyuyoruz. Ardından butları koyup üzerine tuz ve pul biber ekip butların üzeri kapatana kadar ılık su ekliyoruz. Düdüklüyü kapatıp 25 dakika kadar pişirip ateşin altını kapatıyoruz.
“Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
İlgili 25 soru bulundu
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
Düdükten çıkan hava tamamen gittiğinde yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz. Kapağı hemen açmayın.
Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuklarımızı parçalayıp bol suda yıkıyoruz. Düdüklüye koyup üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup ağzını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz.
Düdüklü tencere aşırı şekilde doldurulmamalıdır. İçinde basınç oluşacağından buhar için boşluk gerekir. Bu sebeple içindeki maksimum çizginin üzerine çıkılmamalıdır. Düdüklü tencere içindeki gıda suyunu fazla çekerse patlar.
Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın. Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın.
Hazırladığınız soslu kalçalı tavuk butları önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
İstenirse but tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Düdüklü tencerede but 15 ila 17 dakikada haşlanır. Normal tencerelerde ise, bu süre ağır ateşte 1 saatı bulur.
Fırında bagetlerin pişmesi için gerekli olan en az ısı 200 derecedir. 200 derecede pişen bagetlerin yaklaşık olarak da 30 ile 40 dakika boyunca pişmesi gereklidir.
Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Otomatik düdüklü tencerelerde, düdük kendiliğinden inmektedir. Fakat daha önce bahsettiğimiz gibi düdüğü elinizle ayarlıyorsanız, çaldıktan 1 dakika sonra indirin. Düdüklü tencereden ses çıkmaya başladığında hava çıkmaya devam eder. Bu nedenle 60 saniye beklemek, daha güvenli sonuç almanızı sağlar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tavuğun ilk haşlama suyu dökülür mü? Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır. Haşlama suyunu çorbalarda afiyetle kullanabilirsiniz.
DÜDÜKLÜ TENCERENİN PATLAMASINI ÖNLEMEK İÇİN
Arızalı contalara, hasarlı valflere, uygun olmayan contalara ve mandallara dikkat edin. Kılavuzunu takip edin ve düdüklü tencereyi açmadan önce buharın dışarı çıkmasına ve tamamen sönmesine izin verin. Düdüklü tencerenin suyu bitmemeli ve kuru olmamalıdır.
Düdüklü tencerenin patlamasının çeşitli sebepleri olabilir: * Aşırı doldurulması: İçinde basınç oluşacağından buhar için boşluk gerekir. Bu sebeple içindeki maksimum çizginin üzerine çıkılmamalıdır. * İçindeki gıda: Düdüklü tencere içindeki gıda suyunu fazla çekerse patlar.
Düdüklü tencerede yemeğin pişirilme işleminin tamamlanmasının ardından kapağı yemek soğumadan açılmamalıdır. Çünkü bu şekilde yapıldığında buharlaşma olabilir.
Butlarımızı iyice yıkayıp yanlardan çiziyoruz, sonra bir tencereye alıp üstüne su koyup kaynatıyoruz, iyice kaynağında süzgeçle sunuyoruz, suyunu dökmeyelim sonra iyice süzdüğümüzde baharatları ekleyip karıştırın, sonra tavada kızartıyoruz. . Suyundan da pilav yaptım gayet güzel oldu afiyet olsun.
Taze fasulyeyi düdüklüye yerleştirdikten ve malzemeleri içerisine koyduktan sonra yemeğin kaynaması beklenir. Yemek kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğü indirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
Suyun kaynama derecesine ulaştığında buharlaşma başlar ve oluşan buhar kendine yer açabilmek için tencere içerisindeki havayı dışa doğru iter. Sonrasında uyarı niteliğinde düdük ötmeye başlar.
Kap ısıtıldığında su buharı kabın içindeki basıncı artırır. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da artar. Normalde 100°C'de kaynayan sıvı, 130°C civarına yükselir. Bu yüzden de düdüklü tenceredeki yemekler çok daha hızlı bir şekilde pişer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri