Krep yapmak kadar doğru tavayı kullanmakta önemlidir. Krep tavası yapışmaz, yanmaz, düz olmalıdır. Granit, teflon, seramik ya da demir döküm olabilir.
İyi bir krep pişirmek için ince yapıda, yanmaz yapışmaz, düz yüzeyli ya da demir döküm tava tercih etmeniz gerekir.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
İnce krep tavası, yanmaz yapışmaz düz yüzeyli tava ya da demir döküm tava. Krep yaparken bu üç çeşit tavadan herhangi biri varsa harcı hazırlamaya hemen başlayın çünkü en lezzetli krepler onlar sayesinde pişiriliyor. Sac ya da krep pişirmek üzere özel tasarlanan elektrikli saclar da mükemmel pişirme araçları.
(Krep tavanız yoksa orta büyüklükte bir granit yada seramik tava da işinizi görecektir sadece çok büyük ve derin olmaması yeterli) Çok az tereyağ yada margarin koyup eritelim. (Yalnızca ilk seferde kullanmanız yeterli olacaktır).
İlgili 21 soru bulundu
Pankek ve krep tavalarının tabanı yapışmazdır. Bu yüzden bu leziz karışımları tavada kolayca, yapışıp dağılma olmadan çevirebilirsiniz.
Orta ateşte bir yemek kaşığı yağ ile yağladığımız tavaya bir kepçeyle azar azar yuvarlaklar halinde dökelim. İki taraflı pişirelim. 📌 Eğer krep tavası veya teflon tava ile yapıyorsanız yağlamanıza gerek yok sadece iyice ısıtmanız yeterli olacaktır.
Krep için; Bir karıştırma kabının içerisine yumurta, su ve sütü alıp, iyice çırpın. Erittiğiniz tereyağını sürekli çırparak karışıma yedirin, tuzunu ekleyin ve unu ilave edip iyice çırpın. Tavayı ocağa alın çok az tereyağı ile yağladıktan sonra bir kepçe krep karışımından döküp tavaya iyice yayın.
İlk tavaya 2 yemek kaşığı yağ karışımı konarak tava yağlanır, sonra her krep öncesi 1 yemek kaşığı yağ konur tavaya. Yağ kızdırılıp krep harcı dökülür, 1 kepçe kadar, olabildiğince ince olmalı lezzet için. Krep döküldükten hemen sonra tava yamultularak tava yüzeyine yayılır. Kızarınca ters yüz edilir.
Yüzeyi çok düzgün. Güzel ve kivaminda krep yapıyor ayrica birseyleri ısıtmak icin de kullaniyorum.
Sonra süt ve suyu ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuz ve karbonatı da ekleyin ve unu da ekleyip, koyu olmayan bir krep hamuru elde edin. Yapıştırmaz tavayı iyice ısıtın ve bir fırça ile çok az sıvı yağ sürün. Hamurdan yeterince döküp, hızlıca tavayı yanlara doğru eğin.
Pankek yapmak için tabanı ve kenarları kısa, ince tavalar tercih edilmelidir. Krep tavası olarak bilinen tavalar mükemmel bir tercih olacaktır.
Pankeklerin yapışmasının genel sebebi tavanın uygun olmamasıdır. Tava uygunsa pankek yaparken yüzeyin sıcak ve düzgün olması gerekir. Eğer tavada çizikler varsa pankek yapışır.
Hazırlanan pancake hamuru, yağlanmış tavada iki taraflı olarak pişiriliyor.
Sütsüz Krep İçin Malzemeler :
2 adet yumurta. 1,5 su bardağı su. 1,5 su bardağı un. 1 çay kaşığı tuz.
Söz konusu krep oldu mu akla gelen süt, yumurta ve un. Ancak evde sütün olmadığı durumlarda da gönül rahatlığıyla yoğurt kullanmak mümkün. İkisi arasında kıvam farkları var pek tabii.
Krep Kıvamı Nasıl Olmalıdır? Krep hamuru kıvamı, kek harcından biraz daha sıvı bir kıvamda, kepçe ile tavaya döktüğünüzde sorunsuz bir şekilde akacak ve elinizle tavayı salladığınızda kolayca yayılacak bir yapıda olmalıdır. Bu şekilde bir krep hamurundan elde edeceğiniz hamurlar da yumuşak ve ince olacaktır.
Mini Teflon Krep Tavası 22 cm Pembe - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Pankek, krep ya da waffle'ları pişirdikten sonra 2 saat içinde soğutun. Soğuyan pankek, krep ya da waffle'ları hava geçirmez bir torba ya da kaba koyun. Saklama kabı ya da uygun bir torbanız yoksa streç film ya da alüminyum folyoya sarabilirsiniz. Buzdolabına kaldırdıktan sonra 2-3 gün içerisinde tüketmeniz gerekir.
Krep tavasına az yağla öldürün . Biberler ocaktayken domatesi inde doğrayın . Ölmüş biberlerin üstüne ekleyin . Ayrı kaba yumurtaları kırıp tuz ve karabiberle çırpın ve domateslerde kendini bırakınca yumurtayı üstüne döküp çatalla bir karıştırın .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri