İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Pratik Mısır Patlatma Tarifi
İlk olarak ocağı yüksek ateşte açmalısınız. Ardından ocağa koyduğunuz tencerenin içine sıvı yağ ve tuz eklemelisiniz. Mısır tanelerini ilave ettikten sonra tencereyi sallayarak karıştırmalısınız. Bir dakika bekledikten sonra tencereyi tekrar sallamalısınız.
Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun. Tencerenizin teflon veya çelik olması fark etmez. Ama tencerenizin tabanı ince değilse önce yüksek ısı ile tencerenin ısınmasını sağlamalı daha sonra orta ateşe alıp devam etmelisiniz.
Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine tencerenin saplarından tutup, 2-3 defa daha sallayın. Tencereden mısır patlama sesleri kesilene kadar kesinlikle kapağı açmayın.
İlgili 29 soru bulundu
Bu oran yaklaşık % 14 civarında olmalıdır. Bu nedenle mısır tanesinin üzerine küçük bir delik açılıp tane güneşte bekletilirse ya da ısıtılırsa içindeki su buharı basınç yaratmadan delikten dışarı çıkar ve böylece mısır tanesi patlamaz.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır.
İnce tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını aktarın. İçerisine mısırları ilave edin ve kapağını kapatarak mısırları patlatın. Mısırlar patlamaya başladığında tencereyi kapağını açmadan sağa sola doğru hareket ettirin.
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız. Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun.
Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır.
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
Petrol Anahtar. Her tiyatro, patlamış mısırını biraz farklı yapar, ancak petrol hayati önem taşır. Bazıları temiz ve ince bir tada sahip olan kanola kullanır. Diğerleri bir kanola kombinasyonu kullanır ve hindistancevizi yağı Eşsiz bir tat için veya çekirdekleri yağ ve tereyağı tuzu karışımı içinde pişirin.
Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler. Böylece insülin dengesini sağlar. Diyabet hastaları da evde hazırlanan yağ ve tuz oranı düşük patlamış mısırlardan yiyebilir.
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
1.Tereyağlı Patlamış Mısır
Mısır patlatmak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştıracağınız 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye ekleyin. Hafif kızdıktan sonra mısırları ekleyip patlamaya bırakın. Sonunda çıkacak tereyağının mis kokulu lezzetine bulanan mısırları çok seveceksiniz.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
Mısırların hepsi patlayana kadar, tencereyi sık sık silkeleyerek içindeki mısırların alt üst olmasını sağlıyoruz. Verdiğim ölçülerle tam 2 kişilik patlamış mısır oluyor. Servis edeceğiniz kaba önce kağıt havlu koyarsanız hem fazla yağını alır, hem de nemlenip yumuşamasını önlersiniz.
Mısır tanesinin içinde bulunan su, buharlaşacak alan bulamadığı için mısırın kabuğunun iç kısmına baskı uygular. Isı yükseldikçe basınç artar. Isı 170 dereceye ulaştığında kabuk aniden patlar. Mısırın içindeki nişasta su buharıyla birlikte dışarı çıkar ve tadına doyum olmayan bir patlamış mısıra dönüşür.
Mısırları makinede ya da tencerede patlatın. Bir başka yerde tereyağını eritin, içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ekleyin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve son olarak tuz ve karabiber ekleyin.
Şekerli Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Yağ ve şekeri döküp biraz karıştırıyoruz. Sonra mısırı da ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz. Patlama noktasına gelince, tencerenin üstünü kapatıp bekliyoruz.
Koçan püskülleri çabuk kurur. Bu nedenle püskü içerisinde polen tozlarının çimlenip tüpte ilerlemesini sağlayacak yeteri kadar rutubeti bulamaz. Polen keseleri kuruduğundan polenleri dışarıya çıkaramaz veya polenler kendi canlılıklarını kaybederler. Bunun sonucu olarak da koçanda tane bağlama oranı azdır.
Etimoloji. 1600 yıllarında Suriye yoluyla Mısır'dan İstanbul'a "Mısır buğdayı" ya da "Mısır darısı" adıyla gelmiştir. Zaman içinde de kısaltılarak (dil biliminde ellipse adı verilen olay) mısır adını almıştır.
Patlamış mısır özellikle sindirim sistemine iyi gelecek çok önemli vitamin ve mineraller barındırır. Sindirim sistemini canlı tutmak suretiyle aynı zamanda kabızlığı önleme konusunda etkilidir. Patlamış mısır aynı zamanda kolesterol seviyesini dengede tutma konusunda oldukça etkili bir besin kaynağıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri