Askerde Doğu Görevi Kaç Yıl? Askerde Doğu görevi hizmetine giden askerlerin hizmet süresi 2 ila 3 yıl arasında değişmektedir. Batıda görev yapan askerlerin hizmet süresi ise 4 ila 5 yıl arasında değişmektedir.
Askerde doğu görevi kaç yıl şeklinde bir araştırma yaparsanız bu durumda maaşlı çalışan personel gibi değerlendirme yapmanız gerekir. Çünkü normal şartlarda askerliğin süresi bellidir. Doğu görevine giden askerlerin hizmet süresi ise 2 ile 3 yıl arasında değişmektedir.
Batıda 4 ya da 5 yıl doğuda ise 2 ya da 3 yıl asgari hizmet süreleri bulunmakta.
Şark görevi polis memurları tarafından yerine getirilen bir hizmettir. Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.
İlgili 33 soru bulundu
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Normal Bekleme Süreleri Asteğmen 8 Ay (1) Teğmen 3 Yıl Üsteğmen 6 Yıl Yüzbaşı 6 Yıl Binbaşı 5 Yıl Yarbay 3 Yıl Albay 5 Yıl Tuğgeneral - Tuğamiral 4 Yıl Tümgeneral - Tümamiral 4 Yıl Korgeneral - Koramiral 4 Yıl Orgeneral - Oramiral 4 Yıl b) En az bekleme süreleri: Madde 31 – Subayların en az bekleme süreleri aşağıda ...
Doğu görevi en az bir kere olmalıdır. Yani bir kere olacak diye bir şey yok. Ayrıca bazı batı bölgeleri de imkanları dolayısı ile doğu görevi olarak sayılabiliyor.
Askerde Doğu Görevi Kaç Yıl? Askerde Doğu görevi hizmetine giden askerlerin hizmet süresi 2 ila 3 yıl arasında değişmektedir. Batıda görev yapan askerlerin hizmet süresi ise 4 ila 5 yıl arasında değişmektedir.
Bu kapsamda ikinci şark görevine giden personelin hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapması durumunda ikinci şark görevini tamamlamış olacak.
Doğu görevinin yapılacağı iller, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgesinde yer alan illerdir. Bu iller arasında Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Siirt, Mardin ve Batman gibi pek çok il bulunmaktadır. Doğu görevinde yer almak isteyen kişilerin öncelikle askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
BİR DİĞER SORUN AİLE BİRLİKTELİĞİNDEN MAHRUM OLMAMIZ DİĞER STATÜLERE DOĞU GÖREV SÜRELERİ 2 YIL OLMASINA RAĞMEN UZMAN ÇAVUŞLARDA BU SÜRE 5 YILDIR AYRICA DOĞUDA GEÇEN GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER ŞARK SÜRESİNDEN SAYILMAMAKTADIR.
Yeni Göreve Başlayan Teğmen Maaşları
2024 yılında en düşük rütbedeki teğmenin alacağı maaş 48 bin 900 TL olarak belirlenmiştir.
Teğmen; ülkelerin kara, deniz ve hava kuvvetlerinde gerçek görevi tim komutanlığı olan, üsteğmen ile asteğmen arasında yer alan askeri rütbedir. Sözlükte teğmen, "Hücum eden" anlamıyla yer alır.
Türk silahlı kuvvetleri personel kanunu tarafınca bu süre mecburi görev süresidir. Astsubay maaşı 2024 yılında artış göstermesi diğer bütün maaşları eklemektedir. Ortalama olarak alınan maaşın 51.200 TL olduğu görülmektedir.
Asteğmen adayları askeri okulda eğitim görüp mezun olduktan sonra 10-11 ay görev yapmaktadır. Dolayısıyla fakülte mezunları askeri öğrencilik kısmı dahil 12 ay toplam hizmet vermektedir. Asteğmenler, terhis olmalarına son 30 ila 90 gün kala Teğmen rütbesine terfi edilirler ve bu rütbe ile terhis edilirler.
Subay; asteğmen, teğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay, albay, tuğgeneral/tuğamiral, tümgeneral/tümamiral, korgeneral/koramiral, orgeneral/oramiral ve mareşal/büyük amiral rütbelerinde bulunan askerlere denir.
Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
Teğmen ve Üsteğmen bekleme süreleri 3 yıl olup, 6 yıl da yüzbaşı rütbesine yükselir. Yüzbaşı 6 yıl bekleme süresi sonunda, Binbaşı rütbesine terfi eder. Binbaşı, Albay rütbesine yükselmesi için 5 yıllık süreyi doldurmalıdır.
Asteğmen – En düşük rütbeli subaylardır. Teğmen- terfi için 3 yıl. Üsteğmen – terfi için 6 yıl. Yüzbaşı – terfi için 6 yıl (3 yıl yüzbaşı, 3 yıl kıdemli yüzbaşı)
Asteğmen: Takım, kısım komutanlığı yapan en düşük subay rütbesidir. Teğmen: 3 yıl görev süreleri bulunmaktadır ve harp okulu mezunu olanların almış olduğu rütbedir. Üsteğmen: 6 yıl görev süresi bulunmaktadır.
Zorunlu Doğu Görevi, askerlik hizmetinin sonunda, kışlada geçirilen son altı ay döneminde yapılır. Kimler Yapmak Zorundadır?
Son depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya, "şark" olarak anılan 2. bölge (doğu) hizmeti sayılan iller arasına dahil edildi. Buna göre 4 il, 48 ilçe ve 4 doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olmak üzere 56 birimdeki görev süreleri yeniden düzenlendi.
Yani herhangi bir ilde öğretmenlerin Doğu Görevi yapması zorunluluk haline gelmemektedir. Ancak yine de birçok öğretmen, farklı motivasyonlarla Doğu Görevi için gönüllü olarak başvurmaktadır. Doğu Görevi için gönüllü olmanın avantajları arasında maddi kazançlar gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri