a) Lisans programından mezun olabilmesi için alması gereken tüm derslerine kayıtlanan, bu dersler arasından en fazla iki adet zorunlu veya seçmeli dersinden “FD/FF/I/U” notuyla başarısız olan öğrenciler, bu derslerin tek-çift sınavlarına katılabilirler.
Her yarıyıl başında en çok iki dersi kalan öğrenci yarıyıl başında Katkı Payı/Öğrenim Ücretini ödeyerek ders kaydı yapmak sureti ile dönem sonunda bölüm başkanlığına başvurarak tek/çift sınavına girebilir.
Mezuniyetleri için tüm derslerden (staj hariç) devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
b) Lisans programından mezun olabilmesi için alması gereken tüm derslerine kayıtlanarak, bu derslerin tamamından başarılı notlar aldığı halde genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler, bu dersler arasından belirleyeceği en fazla iki dersin tek-çift sınavlarına katılabilirler.
İlgili 17 soru bulundu
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
Mezuniyet aşamasına gelmiş ve tüm dönemlerden en fazla üç tane başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
Tek ders sınavı ne demektir? Müfredatınızda tanımlı bütün dersleri almış fakat mezuniyetiniz için daha önce devam şartını sağladığınız tek dersinizin kalmış olması durumunda o dersten tek ders sınavına girebilirsiniz.Sınav tarihi akademik takvimde yer almaktadır.
Tek Ders sınavı öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS ders almış olan fakat sadece bir dersten başarısız olan öğrencinin güz dönemi sonunda, bahar dönemi sonunda ve açılırsa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.
Tek ders sınavının başarı değerlendirilmesinde yarıyıl içi çalışmaları dikkate alınmaz. (5) Tek ders sınavından başarılı olunması için, en az CC notu alınması gerekir. (6) Tek ders sınavı başarı notu, başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.
3 ders sınavı nedir? Üç ders sınavı Anadolu Üniversitesi'nin yapmış olduğu bir sınavdır. Açıköğretim iktisat ve işletme Fakültesinden mezun olmasına karşı tek ders olarak kalmış öğrencilerin dönemi uzatmamaları için uygulanan bir sınavdır.
Tek Ders Sınavları Bütünleme Sınavlarından sonra devamını almış olmak kaydıyla dönemine bakılmaksızın mezun olabilmek için ders hükmünde olmayan bitirme ödevi bitirme tezi, staj ve hazırlık sınıfı hariç tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilir.
Tek ders sınavına girecek öğrencilerin, ilgili dersin devam koşulunu yerine getirmiş olması gerekir. Tek ders sınavının yapılacağı dönemde öğrenci öğrenim ücretini yatırmış ise tek ders sınavına kayıt yaptırabilir. İlgili dönemde öğrenim ücretini yatırmamış ise öğrenim ücretini yatırarak tek ders sınavına girebilir.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi tek ders sınavları 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır. Tek ders sınavına katılacak olan öğrencilerin akademik durumu “Ön lisans ve Lisans, Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin” 33. Maddesine göre değerlendirilecektir.
Ek sınav, tüm derslerden geçmesine rağmen mezun olmak için 2.00 not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere tanınan bir sınavdır. Ek sınava giren öğrenciler ortalamalarını yükseltmek ve mezuniyet hakkı kazanmak için sınava girerler. Bu kişilere en fazla iki dersten ek sınava girme hakkı tanınır.
İlk yarıyıldaki (güz yarıyılı) AGNO'su 1.80'in altında kaldığı için bu öğrenci sınamalı öğrenci konumundadır. Öğrenci, eğer 1. ve 2. yarıyıllarda FF almış olsaydı; bu dersleri mutlaka tekrar almak durumunda kalacaktı. Öğrencinin ilk iki yarıyılda F notu olmadığı için, bu iki yarıyıldan ders alması gerekmemektedir.
MEZUNİYETE ÜÇ DERS SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI VE AÇIKLAMALAR
Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan minimum 2.00 AGNO notunu sağlayamayan öğrenciler, en fazla üç DC, DD (koşullu başarılı) harf notlu derslerinden mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Başvurular; orion.iku.edu.tr adresine öğrenci kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılarak Akademik Başvurular alanından yapılacaktır. İlan edilen tarih bitimine kadar başvurmayan öğrenciler hiçbir şekilde “Tek Ders Sınavına” alınmayacaktır.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Üç ders sınavı Açık öğretim Fakültesinin lisans ya da ön lisans programlarında okuyan, mezun olmaları için en fazla 3 dersten başarılı olması gereken kişiler için açılan bir sınavdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri