Tek ders sınavı ne demektir? Müfredatınızda tanımlı bütün dersleri almış fakat mezuniyetiniz için daha önce devam şartını sağladığınız tek dersinizin kalmış olması durumunda o dersten tek ders sınavına girebilirsiniz.Sınav tarihi akademik takvimde yer almaktadır.
Tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
Soru: Tek ders sınavı nedir? Cevap: Dört yarıyıl sonunda 120 AKTS kredilik dersleri almış, tek dersten FF notu ile başarısız olmuş öğrenciler için Akademik takvimde yapılan sınavdır.
İlgili 21 soru bulundu
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
Tek ders sınavı ücretsizdir.
AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
TEK DERS SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAKTIR.
Tek ders sınavı boş kağıt verilerek geçilecek bir sınav değildir ve diğer sınavlardan farkı yoktur. Ama ortada hak yeme mevzusu var ise yorum yapamayacağım. Hoca bırakmaz, öğrenci kalır. Hoca bırakmaz, öğrenci kalır.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır. 3) Tek ders sınavının mazeret hakkı yoktur.
Tek ders sınavının başarı değerlendirilmesinde yarıyıl içi çalışmaları dikkate alınmaz. (5) Tek ders sınavından başarılı olunması için, en az CC notu alınması gerekir. (6) Tek ders sınavı başarı notu, başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.
Müfredatınızda tanımlı bütün dersleri almış fakat mezuniyetiniz için daha önce devam şartını sağladığınız tek dersinizin kalmış olması durumunda o dersten tek ders sınavına girebilirsiniz.Sınav tarihi akademik takvimde yer almaktadır.
Tek Ders Sınavları Bütünleme Sınavlarından sonra devamını almış olmak kaydıyla dönemine bakılmaksızın mezun olabilmek için ders hükmünde olmayan bitirme ödevi bitirme tezi, staj ve hazırlık sınıfı hariç tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilir.
En fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan kişiler bu derslerin sınavlarına girerek mezun olmak için son haklarını kullanırlar. Kişilerin birkaç ders için dönemlerinin uzamaması için üç ders sınavı açılır ve bu sınavlardan başarılı olan öğrenciler mezuniyet için hak kazanır.
2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi tek ders sınavları 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır.
TEK DERS SINAV BAŞVURU VE SONUÇLARI !!!
Başvuru tarihleri final sınavları sonrası başlayarak, tek ders sınav tarihinden 2 gün önce sona ermektedir. Tek ders başvuru sonuçlarınızı https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/TekDers adresinden öğrenebilirsiniz.
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Tek Ders Sınavı 12 Şubat 2021 tarihinde uzaktan sınav modeliyle online sınav veya online ödev şeklinde yapılacak olup sınav türü ile ilgili detaylar için sınav gününe yakın dersin öğretim elemanı ile iletişime geçilmesi gerekmektedir (rehber).
Öğrenci mezun olabilmek için, devam koşulunu yerine getirmiş olduğu tek dersten başarısız olan öğrencilere, dilekçe ile başvurmaları halinde bir defaya mahsus olmak üzere tek ders sınavı hakkı verilir. Dilekçe ile müracaat edip sınava girmeyen öğrenci Tek Ders Sınav hakkını kullanmış sayılır.
AÖF'te tek ders, telafi veya bütünleme sınavı bulunmamaktadır. Bunun yerine öğrenciler yaz okullarını katılır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaz okulu sınavları 19 Ağustos'ta yapılacak. Kayıt işlemleri ise 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
Mezuniyet aşamasına gelmiş ve tüm dönemlerden en fazla üç tane başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Tek Ders sınavı öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS ders almış olan fakat sadece bir dersten başarısız olan öğrencinin güz dönemi sonunda, bahar dönemi sonunda ve açılırsa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.
1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
Üç ders sınavını öğrenci bir kez kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri