Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
Üniversitede not ortalaması 2.00 ve üzerinde olmasına rağmen sadece bir derste başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girerek mezun olma sansına sahiptirler.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
İlgili 36 soru bulundu
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Dönemde sorumlu olduğunuz tüm dersleri eklemenize rağmen 30 AKTS'ye ulaşamıyorsanız nedeni bu olabilir. Bu durumda, önceki yarıyıllardan kalan dersleriniz varsa onları alabilir ya da eksik AKTS'nizi ilgili yarıyıldaki yeni açılan Üniversite Seçmelisi derslerden seçerek tamamlayabilirsiniz.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
Ortak derslerde Çan Eğrisi geçerli değildir. Ara Sınav notunun %40'ı ve Final (girilmişse Bütünleme) Sınavının %60'ı alınarak belirlenir. Dersin ortalaması en az 50 olmalıdır.
Tek ders sınavının başarı değerlendirilmesinde yarıyıl içi çalışmaları dikkate alınmaz. (5) Tek ders sınavından başarılı olunması için, en az CC notu alınması gerekir. (6) Tek ders sınavı başarı notu, başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
Tek ders sınavından alınan not, dersin son alındığı döneme yansımayacağı gibi geçmiş dönemin dönem ortalamasını da arttırması söz konusu değildir. SORU-3) Tek ders sınavına kaç defa girme hakkım var? CEVAP-3) Tek ders sınav hakkından bir defa yararlanılır.
Cevap: Tüm derslerden BAŞARILI olmuş ancak MEZUNİYET için GANO su 2.00 olmayan öğrenciler için GANO'yu yükseltmek amacıyla yapılan bir sınavdır.
Tek Ders Sınav Ücretleri, LHÜ Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 44'üncü maddesi gereğince Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmiş olup, her bir ders için 850.-TL'dir.
AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
Mezuniyetleri için tüm derslerden (staj hariç) devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Üç ders sınavı Açık öğretim Fakültesinin lisans ya da ön lisans programlarında okuyan, mezun olmaları için en fazla 3 dersten başarılı olması gereken kişiler için açılan bir sınavdır.
Hayır, öğrencinin tek ders sınavına girebilmesi için stajlarını bitirmiş olması gerekiyor.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Herhangi bir dersten öğrenci not ortalamasının altında karlırsa ders başarısız sayılıyor. Bir dersten kalınca Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz. Yine 2,3,4,5 desten kalınca da öğrenci başarısız sayılır ve Takdir, Teşekkür belgesi alamaz.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Bu yük derse katılma (teorik ders), laboratuar, uygulama, seminer, bağımsız veya özel çalışma, proje hazırlama ve sınav sürelerinin toplamından oluşur. * AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir.
AKTS hesaplanmasında, 30 AKTS 1 sömestre, 60 AKTS 1 yıllık iş yüküne, 1 AKTS = 25 – 30 saatlik iş yüküne karşılık gelir. Ankara Üniversitesi'nde bu süre 30 saat olarak belirlenmiştir. Bir sömestre 30 AKTS x 30 saat = 900 saat Örneğin; 1 AKTS'lik bir ders için öğrencinin harcadığı iş yükü 30 saattir.
Hayır. AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri