Gmail üzerinde de IMAP desteği bulunuyor. Gmail üzerinde IMAP desteği ve erişimini etkinleştirmek için; Gmail'de oturum açın.
IMAP yalnızca üzerine tıkladığınız iletiyi indirir ve ekler otomatik olarak indirilmez. Bu şekilde, iletilerinizi POP yönteminden çok daha hızlı bir şekilde denetleyebilirsiniz.
Gmail SMTP ayarları aşağıda şekilde olmalıdır: SMTP Sunucusu: smtp.gmail.com. SMTP Kullanıcı Adı: Tam Gmail kullanıcı adınız (eposta adresiniz), örneğin [email protected]. SMTP Şifresi: Gmail şifreniz.
Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır.
İlgili 20 soru bulundu
Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker.
Gelen Sunucusu (POP3) Portu: 110, Giden Sunucusu (SMTP) Portu: 587 olarak tanımlanmalıdır.
POP3 NEDİR? POP3 (Post office protocol), emailleri serverdan çekip lokal bilgisayarınızda(masaüstü, laptop vb.) saklamanıza olanak veren, çektiğiniz zaman serverda ki mailleri silmeye olanak veren, webmail ve diğer email sağlayıcıları tarafından başka bilgisayarlardan erişim sağlamayan email protokolüdür.
Gmail'de aynı şekilde e-posta ile özdeşmiştir. Aslında Gmail e-posta göndermemizi sağlayan bir araçtır. Telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan Gmail ile e-posta gönderebilirsiniz. Bunun için bir e-posta adresi oluşturmalısınız.
Kurulum adımları
Cihazda veya uygulamada, sunucu adresi olarak smtp.gmail.com yazın.
E-posta sunucuları, e-posta mesajları gönderirken ve alırken kullanılmaktadır. Ancak IMAP sayesinde, e-postalarınızı direkt olarak silmediğiniz sürece sunucuda saklama imkanınız olur. Microsoft Outlook gibi bir e-posta istemcisinde oturum açtığınızda, Outlook da IMAP kullanarak e-posta sunucusuna ulaşır.
POP3 (Post Office Protocol 3 - Postane Protokolü 3), OSI referans modelinin uygulama katmanında çalışan bir E-posta iletişim protokolüdür. Bu protokol yerel E-posta alıcıları tarafından uzak sunucudan E-postaları indirmek için kullanılır ve bu işlem TCP 110 numaralı port üzerinden gerçekleştirilir.
Gelen posta sunucusu:alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
IMAP, Internet Message Access Protocol, yani Internet Mesaj Erişim Protokolüdür. POP sunuculardan farkı; sunucu ve istemci (yani e-postayı okuduğunuz cihaz) arasında çift yönlü bir iletişim protokolü olmasıdır. Bu sayede POP3 sunucularındakinden farklı olarak istemci cihazda yaptığınız işlemler sunucuya aktarılır.
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protokol- Version 3), Microsoft Outlok Express , Netscape Messenger ve Mozilla Thunderbird gibi e-postalarınıza kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayan ve aralarında bazı farklılıklar bulunan e-posta okumas servisleridir.
Microsoft hesabı Outlook.com, Hotmail, Office, OneDrive, Skype, Xbox ve Windows'la kullandığınız e-posta adresi ve paroladır. Microsoft hesabı oluşturduğunuzda, kullanıcı adı olarak herhangi bir e-posta adresini, örneğin Outlook.com, Yahoo! veya Gmail adreslerini kullanabilirsiniz.
Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ya da tabletiniz üzerinden birden fazla Gmail hesabını yönetebilmeniz mümkün.
Sağlıklı olanı yönlendirme işlemini mail sunucunuzdan yapmanızdır. Hesabınıza web mail'den bağlandığınızda yönlendirme ile ilgili ayarlar görürsünüz oradan yönlenmesini istediğiniz gmail adresini giriniz.
Dosya > Hesap Ekle'yi seçin. E-posta adresinizi yazın ve Bağlan'a tıklayın. Outlook, parolanızı isteyen bir Gmail penceresi açar. Parolayı girin ve Oturum a öğesini seçin.
Pop3 yalnızca e- posta almak için kullanılan bir sistemdir, e-posta göndermez. E-postaların alınması TCP 110 numaralı port üstünden yapılır. IMAP ise e-posta almak için TCP 143 numaralı portu kullanır. E-posta gönderiminde ise SMTP protokolü kullanılmaktadır.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
POP3, Post Office Protocol yani Postane Protokolünün en güncel sürümüdür. E-posta uygulamalarının, e-posta sunucularından e-posta mesajlarını almasına izin verir. Bu, web tabanlı bir e-posta hizmetine eriştiğiniz her yerde e-posta'nıza ulaşabileceğiniz anlamına gelir.
Bu sunucu birçok farklı isimle adlandırılabilir; standart bir örnek olarak, smtp.ihs.com.tr'yi verebiliriz. E-posta istemciniz, e-posta adresinizi, alıcının e-posta adresini, mesaj içeriğini ve ekleri sunarak SMTP sunucusuyla iletişim kurar. SMTP sunucusu alıcının e-posta adresini, özellikle de alan adını işler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri