Eldeki kaynaklara göre balıklar geniş bir aralıkta sesleri duyabilirler. Bu 40 Hz ile 4000 Hz arasındadır. Ancak bir çok yayında 100 Hz ile 1000 hz arası ses frekanslarına duyarlı oldukları bildirilmiştir.
Emine hanım; balıklar kuşkusuz sesten etkilenir.
Yunanistan'da yapılan ilginç bir araştırmaya göre klasik müzik dinletilen akvaryum balıklarının büyümesinin daha hızlı olduğu açıklandı.
Balık sevgiyi hissetmez, sevgi neticesindeki iyi bakımı hisseder.
Japon balıkları, işitme yetenekleri olan balıklardandır ve çevrelerindeki sesleri algılayabilirler. Balıkların işitme organları iç kulağında yer alır ve su içindeki ses titreşimlerini algılamak için kullanılır.
İlgili 18 soru bulundu
Balıkların işitme organları iç kulağında yer alır ve su içindeki ses titreşimlerini algılamak için kullanılır. Balıkların işitme yetenekleri, özellikle su içindeki titreşimleri algılamak ve seslerden haberleşmek için önemlidir.
Mutlu balıklar, rahat ve güvende hissettiklerinde nadiren saklanır veya sürekli olarak akvaryumun köşelerinde durmazlar. Mutlu balıklar, enerjik ve düzgün bir şekilde yüzerler. Güçlü ve koordineli yüzme hareketleri sergilerler. Ayrıca genelde mutlu balıkların renkleri parlak olur.
Bilimsel araştırma, balıkların da hiperventilasyon ve davranış değişikliği gibi acı sonrası belirtileri gösterdiğini ortaya çıkardı Sucul hayvan biyolojisi alanında önde gelen bilim insanlarından birine göre balıklar acıyı insanların deneyimlediğine benzer şekilde hissediyor.
Balıklarda canlı olduğu için onlarında dinlenme ve uyumaya ihtiyaçları vardır. Balıklar gözlerini kapatamadıkları için oldukları yerde durarak dinlenirler. Gün ışığının olmadığı yerlerde dibe çökerek ya da dayanacak bir yer bularak balıklarda uyumaktadır.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir.
Akvaryum balıkları günde 12 saate kadar uyuyabilir. Tabii bunun için gece tam olarak karanlık bir ortam oluşturmaya özen gösterilmelidir. Çünkü en azından 9-10 saat uyumaya ihtiyaçları vardır.
Evet, göz kapaklarının olmaması balıkların uyumasına engel değil. Pek çok balığın uyku döngüleri vardır. Bazıları gündüz uyur ve sadece geceleri uyanır, bazıları ise gece uyur ve gün boyu uyanık kalır.
Balıklar oksijene ihtiyaç duyar ve evet, bazen oksijensiz kalırlar.
Kortisol, balığın tüm metabolik faaliyetlerini olumsuz yönde etkiler. Stresin ileri aşamalarında, üreme oranının düşmesi, büyüme oranında azalma, hastalıklara karşı duyarlılık ve hatta ölüm gibi geri dönüşümü olmayan sonuçlar meydana gelir.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
Bu hususta balıkların acı çekip çekmediğini de bilmelisiniz. Birçok insanın inandığının aksine balıklar, son derece zeki canlılardır ve duyguları hissederler.
Yan yatan, takla atan veya kontrolsüz bir şekilde yüzen balıkların genelde hava kesesi patlıyor yada kabızlıktan dolayı şişkinlikten dolayı yüzemiyor. *Yada satın aldığınız yer hasta balık satıyor olabilir...
Bir aylıktan daha genç yavruların dışında balıklar, birkaç gün hatta birkaç hafta zarar görmeden aç kalabilirler. Yemlenmedikleri bu süre içinde, akvaryumda kalmış artıklar, yosunlar ve vücut rezervleriyle idare edebilirler.
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında farklı yoğunluklarda bulunur. Bu, suyu tüm canlıların -su içinde yaşayanlar da dâhil- fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Evet, balıklar da su içer.
Doğrulanmış Cevap. Balıklar neden hiç durmadan ağzını açar? Balıklar solungaçları ile solunum yapmaktadır. Ağızlarını açtıkları zaman muhtemelen solunum yapmak için yapıyorlardır.
Mehmet bey, Ateş beyin dediğine katılıyorum, ancak gece balıklar genelde bir araya toplanır ve sürü halinde bulunurlar genelde de akşam karanlıklaşmaya başlaması (güneşin batmaya bir ağaç boyu kalması diye belirtebiliriz) ile saat 23:00'e kadar sabahta güneşin aydınlatmaya başlamasından sonraki 1-2 saat içerisinde ...
Balık nörolojisi üzerine yapılan en büyük araştırma, balıkların memeliler gibi acı duymadığını ortaya çıkardı.
Su temiz olduğu zaman sorun olmaz. Fakat su yeniliği balıklar için büyümelerine de etki eder. Doğal ortamlarında da sular yazın çekiliyor kışın ve baharın yeni sular ekleniyor.2 ayda bir 3/1 oranında su değişimi yapabilirsiniz.Suyun minarelleri balıklara iyi geliyor. Ayrıca kokuyu da önlemiş olursunuz.
Balıkları elle sevmek bu mukoza tabakasındaki ince yerlerin zarar görmesine ve balığın bu açılan yerden bakteri almasına neden olabilir. Çok sevdiğiniz balığınızın hastalık riski ile karşı karşıya gelmesini istemiyorsanız balığınızı zaruri haller dışında ellememenizi tavsiye ederim.
Evlerde beslenen balıkların yaşam süresi ortalama beş ile yedi arasında değişmektedir. Sazangiller ailesinden olan tatlı su balıkların ömürleri ise 15 ile 20 sene aralığındadır. Bu süre yaşamlarını sürdürdükleri alana göre değişebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri