Tekleme Motora Zarar Verir Mi? Tekleme, motorun aşırı ısınmasına neden olarak hasara yol açabilir. Tekleme yaşıyorsanız, aracınızı mümkün olan en kısa sürede bir Otopratik noktasına götürmek en iyisidir. Ayrıca motorunuzu başka sorunların olup olmadığını anlamak açısından da kontrol ettirdiğinizden emin olmalısınız.
Aracınız hareket halindeyken tekleme yapıyorsa bu durum aracın motorunun zorlandığı anlamına gelir. Bu tür tekleme durumunda hemen servise gidilmeli ve araç bakıma sokulmalıdır. Aksi takdirde tekleme sorunları daha büyük sıkıntılara yol açabilir.
Motorun çalışmasından tekleyip teklemediği anlaşılabilir. Motor sarsıntılı bir şekilde çalışır. Gaz pedalına basınca teklediği anlaşılır. Aynı zamanda araç teklerken çok büyük bir performans kaybı olur.
Şaftın zamanla balansı bozulur. 90-120 km/h aralığında araç silkeleme yapıyorsa sorun şaft balansındadır. Şaftın balans ayarı yapılarak sorun çözülebilir. Şaft Takozları ve Mafsalı silkeleme yaptırabilir: Şaftın takozları veya mafsalı arızalandığında araç silkeleme yapabilir.
Özellikle araç rölantide patırtılı çalışıyor ise ve ani hızlanmalarda tekleme yapıyor ise sorunun çözümü için en basit ve en olası yer kelebek aksamıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Tekleme Motora Zarar Verir Mi? Tekleme, motorun aşırı ısınmasına neden olarak hasara yol açabilir. Tekleme yaşıyorsanız, aracınızı mümkün olan en kısa sürede bir Otopratik noktasına götürmek en iyisidir. Ayrıca motorunuzu başka sorunların olup olmadığını anlamak açısından da kontrol ettirdiğinizden emin olmalısınız.
Hocam tekleme dediğimiz şey ateşleme sistemiyle alakalı olur, motor ve şanzıman takozlarıyla alakalı olur. Eğer 2. Vitese attığınızda devir yetersiz kalıyorsa araba irkilir.
Motorda teklemenin meydana gelmesi durumunda motor sarsıntılı çalışacaktır, güç azalacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Ayrıca motorda meydana gelen tekleme arızası sebebiyle motor arıza lambası da yanar.
Hızlandıkça yoğunlaşan titreşimler, tekerleklerde var olan hafif dengesizliklerden kaynaklanır. Zamanla ya da eksik denge ağırlıkları nedeniyle tekerlekler dengelerini kaybetmiş olabilir. Arabanızın sallanmasının tekerleklerle ilgili nedenleri arasında, bozuk lastik tabanları veya gevşek bijon somunları da olabilir.
Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.
Genel anlamda eskimiş bujiler motorun teklemesine neden olmaktadır. Sorunun başlıca nedeni bujinin arızalanması ve işlevini yerine getirmemesinden kaynaklıdır. Bu anlamda araç sahipleri düzenli aralıklarla araç bakım hizmetlerinden faydalanmalıdır.
LPG beyni içerisinde bulunan diyafram zamanla sertleşerek veya çatlayarak motora gaz miktarını düzensiz gönderir. bu sebepten dolayı lpgli araçta tekleme meydana gelir.
Akü tamamen bitebilir, bu durum aracın aküsünün değişmesi gerekliliğini ortaya çıkarabilir. Araçta tekleme, aniden durma sorunları çıkabilir. Araç motorunun arıza lambası veya akü arıza lambası yanabilir.
OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir. OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu yetersiz veya sıcaklığı düşük olabilir.
Avans Ayarı: Avansın düşük olması durumunda bujiler zamansız ateşleme yapacaktır. Bu durum motorun teklemesine ya da çekişten düşmesine neden olur. LPG Dönüşüm Sistemi Beyni Diyaframı: Beyin diyaframı kalitesiz ya da patlak ise LPG çekiş sorunu ortaya çıkabilir.
Hiçbir şey olmazsa ve araç çalışmazsa, akü bitmiş, marş arızalı veya ateşleme sistemi arızalı olabilir. Öte yandan, bir klik sesi duyarsanız, ancak yine de motor açılmazsa, akünüz zayıf veya akü terminalleri arasında zayıf bir bağlantı olduğu anlamına gelir.
Rot ayarı, tekerleklerin doğru şekilde hizanlamasını sağlar. Tekerleklerin dönmesini sağlayan rulmanlar, aks ve göbek düzeneğine bağlı olduğu için düzgün çalışmadıklarında doğrudan tahrik milini etkiyerek direksiyonun titremesine neden olur.
Cevap: Düz yolda belli bir hızdan sonra araçtaki titreşimler şunların habercisi olabilir: Aracın sürtünme problemleri olabilir. Fren rotoru ayarları sorunlu olabilir. Lastiklerde sıkıntı olabilir.
Direksiyon titremesi neden olur sorusunun en temel sebebi olarak, jant şeklinde ifade edebiliriz. Yüksek hızda eğer titreme fark ediyorsanız, ön tekerleklerin ayarı bozulmuş olabilir. Eğer titreme arka kısımlarda ise, balanstan kaynaklı sorunlar oluşmuş olabilir. Araçlarınızın lastiklerinin belirli bir ömrü vardır.
Düşük devirdeyken ve rölantide motorda tekleme sorunu buji arızasına işaret ediyor olabilir. Buji tırnak aralıkları çok kapalı olabilir. Distribütör kapağı çatlak veya içindeki çevresel elektrot uçları yanmış yahut aşınmış olabilir.
Bu durumların arasında kişinin sigara ve alkol tüketimi, gereğinden fazla vücudunu yorması, gün içerisinde çok fazla stres ve baskı altında olması gibi etkenler yer almaktadır. Bu çevresel faktörlerin yanı sıra mitral kalp kapakçığının hasar görmesi durumunda da kalp teklemesi görülebilmektedir.
3 -lpg Otogaz tesisatında temassızlık olabilir Ve bu gazda tekleme sebep olur . Özellikle otogaz sistemi montajı esnasında yapılan hatalardan dolayı kaynaklanır , montaj yapan servis elektrik tesisatını yaparken lehim kullanmadığı için tesisatta oksitlenme olmuş olabilir..
Vites Geçişlerindeki Takılmanın Nedenleri Listesi
Debriyaj kutusu ile ilgili problem olabilir. Senkromeçlerde sorun olabilir. Senkromeç değiştirme çubuğunda sorun olabilir. Vites kolunu şanzımana bağlayan elemanlarda sorun olabilir.
Bir süre düşük basınçta kullanıldıysa lastiğin içindeki teller kopmuş olabilir. Bir süre düşük basınçta kullanıldıysa lastiğin içindeki teller kopmuş olabilir. tekerde balon oluşumu varsa sekme yapar,hava basınç farklılığı varsa yapar... olmadı lastiklerin yerlerini değiştirin yada stepneyi takın öyle deneyin...
Otomatik şanzıman kalkışta titreme yapıyorsa, kavrama sorunu olabilir. Kavrama işlemi, debriyaj sisteminde bulunan baskı balata ile gerçekleşir. Aracın harekete başlaması için kavrama yapılması gerekir. Eğer kalkış sırasında otomatik şanzıman titreme yapıyorsa, kavrama sorunu var demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri