Banyo yaparken kıl tüy gider yerini çok fazla tıkıyor ve sürekli gider yerine müdahale edilmesi gerekiyor durumdaysa teknesiz duşakabin daha kullanışlı olur. Binanızın genel gider hatların da problem varsa ve su duş alanı içerisinde birikme yapıyorsa, teknesiz ve geniş giderli olarak yaptırmanız daha faydalı olacaktır.
Her zaman akılda bulundurulmamasına rağmen, teknesiz duş kabinleri, yaşlılar veya engelliler gibi hareketi kısıtlı olanlar için özellikle iyidir. Bir duş teknesine gerek kalmaz , bu da duşa daha kolay erişim sağlar.
Duşakabin zeminlerinde şampuan ve su gibi kaygan özellikli maddelerin kayma riski oluşturması ve yaşanmış kazalar nedeni ile kaydırmaz özellikli zemin kaplama malzemelerinin daha yaygın olarak kullanılmasına neden oluyor. Kaydırmaz duşakabin zemini özellikle teknesiz duşakabinler için en ideal tercih olacaktır.
Uygun bir duş teknesi, herhangi bir banyonun önemli bir parçasıdır. Duşu, banyonun geri kalanından görsel olarak ayırmasının yanı sıra her şeyden önce duş alanını kapatır, böylece zemine su akmaz. Herhangi bir nedenle mevcut zemini değiştiremiyorsanız, standart bir duş teknesi de en iyi seçimdir.
Kırılmayan duşakabin camı diye bir ürün maalesef yoktur. Ancak, duşakabin camları genellikle temperli camdan yapılmaktadır ve temperli camlar normal camlara göre daha dayanıklıdır. Temperli camlar, camın ısıl işlem görmesi sonucu sağlamlaştırılmış camlardır ve daha güçlüdürler.
İlgili 20 soru bulundu
Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmeli Günümüz mimarisinde pileksi duşakabinden ziyade, 4, 5, 6, 8, ya da 10mm temperli camlar kullanılmaktadır. Duş camlarında temperli ya da lamine camlar kullanılmakla beraber. Duş camı olası cam kırılma risklerine karşı, cam filmi ile kaplanarak. Dağılması önlenebilir.
Tekneli ve teknesiz duşakabini birbirinden ayırmakta olan en önemli özellik tekneli duşakabinlerin daha büyük banyolarda, teknesiz duşakabin modellerinin ise daha küçük banyolarda çok daha rahat kullanılabilecek olmasıdır.
Teknesiz duşakabinler, su sızdırma riskini minimize etmek için tasarlanmış olsa da, bazı durumlarda su sızdırabilir. Su sızdırması genellikle aşağıdaki nedenlere bağlı olabilir: Sızdırmazlık Contaları: Duşakabinin etrafında bulunan sızdırmazlık contaları zamanla aşınabilir veya hasar görebilir.
mermer ücretleri için temsilcimizden bilgi alabilirsiniz. mermer ölçüsü 3 cm yüksekliğinde 5 cm genişliğinde duşakabin uzunluğunda kesilmektedir. Duşakabinin altınamermer koymak şart değildir.
Hazır haldeki şişenin içerisine 1 yemek kaşığı limontuzu, yarım paket karbonat ve 2 su bardağı beyaz sirke eklenerek iyice çalkalanır ve kirlenen yüzeye sıkılır. Bir süre bekledikten sonra bir sünger ya da fırça yardımıyla silinerek bol su ile durulanır.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Mermer, duş teknesinde hijyen sağlar. Yüzeyde bakteri veya küf kalmasına izin vermez. Böylece duş teknesinin her zaman temiz kalmasını sağlar. Basit ve düzenli temizlik ile mermer duş tekneleri her zaman temiz bir banyo sunabilir.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır. Banyo, mutfak, balkon, teras seramiklerine, her türlü fayansa, mermer, granit, porselen, cam mozaik, beton gibi alanlara uygulanabilir. Tek komponentli ve uygulaması kolaydır.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
Bir duşakabin kullanmadan duş teknesi ya da küvet tercih edilebilir. Uygun modellerden istediğiniz birini tercih ederek sade bir şekilde banyonuzu tasarlaya bilirsiniz. Bu yöntemde bölümleme olmadığı için alan konusunda avantaj sağlayacaktır. Yurt dışında çok sık kullanılan banyo tercihlerinden biridir.
Duş teknesinde bulunan gider borusu çatlaksa, giden su banyo zeminine akarak duşakabinde su sızıntısı yapar. Duş teknesinin temas (gider) borusunda tıkanıklık su sızdırma ile sonuçlanır. Teknenin altından geçen borularda su kaçağı mevcutsa gelen su direkt banyonun içine akacaktır.
Duş teknesinin en alt tabanında bulunan silikonların kabarması ve yıpranması duşakabin altından su kaçırıyor! gibi bir sorun oluşturur. Duşakabin montajı yapılırken yapılan hatalı montaj su sızdırmasına neden olur. Banyo zemininde eğrilik olması duş teknesinin yerine tam oturmasına engel olur.
Genişlik ve ölçüsü istenilen ölçü ve modelde banyonuza uygun olan hangisi ise ona göre belirlenmektedir. Zemin ve duş teknesi üzeri standart yükseklik 180 cm, Mini küvet üzeri standart yükseklik 165 cm, yüksek küvet üzeri standart yükseklik 150 cm olmaktadır.
Duş tekneleri genellikle Akrilik, Çelik, Seramik ve Kompozit ürünlerden üretilmektedir. Aktilik malzemeden üretilen duş tekneleri, hem hesaplıdır hem de banyolarınıza sıcak bir görüntü verir.
TDK'ya göre "duşakabin" diye bir şey yok. Hatta "duşa kabin" diye bir şey de yok. Binaenaleyh, o kelime "duş kabini"dir ve herkes hatalı kullanmaktadır.
Ayrıca kaydırmazlık sağlamak için ahşap ya da epoksi içerikli malzemeleri tercih edip, duşakabin zeminine döşeme yapabilirsiniz. Epoksi malzemeler bir çok seçenek sunarken, ahşap zeminler ise ortama farklı ve otantik bir hava katmaktadırlar.
Bir duşakabinin kalitesini anlamak için ilk başta bakılması gereken iki nokta bulunmaktadır. Bunların birincisi duşakabin profilleri ve kalınlığı olmakla birlikte ikincisi ise panellerde kullanılan ürünün (camveya pleksiglass) kalınlığıdır.
Duşakabin duş teknesi üzerine kurulan panellerin adıdır. Teknesiz denilmesi duş teknesi olmadan sadece duşakabin ihtiyacı olanların talebini karşılamak için söylenmektedir.
Bunun için duşakabin modelini seçerken kir tutmayan, sudan etkilenmeyen malzemeden imal edilen ürünleri temin etmek gerekir. bu nedenle, cam ve türevi malzemeden imal edilen duşakabinleri seçmek doğru bir tercihtir. Hem kolay temizlenir hem banyonun modern bir görünüme sahip olmasında yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri