Bu sorunun cevabı ne yazıkki olumlu değildir. Memur olarak çalışanların örneğin başka bir kurumdaki teknisyen, tekniker veya mühendis kadrosuna naklen atanması mümkün değildir.
Yukarıda yer verilen hükümlere göre Teknik Hizmetler Sınıfındaki mühendis unvanlı personelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil memur kadrosuna atanması mümkün olup, bu atama görevde yükselme veya unvan değişikliği niteliğinde bir atama olmadığı için sınava tabi değildir.
ç) Tekniker kadrosuna atanabilmek için; en az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak. d) Teknisyen kadrosuna atanabilmek için; lise dengi mesleki veya teknik eğitim öğretim veren okullardan mezun olmak.
Tekniker, dahil olduğu görevin aksaklıklarıyla ve gereklilikleriyle en yakından ilgilenen kişilerden biridir. İlgili olduğu göreve gerekli olan makine ve cihazların kurulumu, gerektiğinde düzeltimi, kullanımı ve bu durumda oluşabilecek her türlü durumla tekniker muhatap olur.
Ancak tekniker kadrosundan şef kadrosuna yapılacak atamada 657 sayılı Kanunun 71. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, atama yapılan derece ve kademede teknik hizmetler sınıfında fazladan alınan derece ve/veya kademeye tekabül edilen süre kadar beklenmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.
İlgili 45 soru bulundu
Söz konusu hüküm izahatlar çerçevesinde; 4 yıl süreli Teknik Eğitim Fakültesi mezunu memuriyete 9'uncu derecenin 1'inci kademesine anılan 36 maddenin A/2 bendi uyarınca 1 derece ilave edilerek 8'inci derecenin 1'inci kademesinden memuriyete başlatılması gerekmektedir.
Teknisyen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Teknisyen ile tekniker genellikle karıştırılır. Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır.
Tekniker Ne Kadar Maaş Alır? Tekniker olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Tekniker maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.300 TL civarındadır.
GÖREV ve SORUMLULUKLARI
* İnşaat, imar, makine, elektrik, elektronik, maden, tıp ve diğer meslek dallarında ilgili mühendis, diğer yetkili ve sorumluların direktifi ve gözetimi altında meslekleriyle ilgili teknik görevleri yapmak.
Teknik hizmetler sınıfı: Yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatçı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında ...
Bir meslek dalında kullanılan yöntemlerin tümüne teknik, işin bu tekniklere göre gerçekleştirilmesini sağlayan personellere de teknik personel denir. Yapım işlerinde işin gerektiği yöntemlerle gerçekleştirilmesini sağlayan mimar, mühendis, tekniker ve teknisyenler teknik personel olarak karşımıza çıkmaktadır.
Teknik Personel Ne Demek? Teknik personel nedir sorusuna; firma içerisinde yer alan birbirinden farklı teknik faaliyetleri icra edebilme özelliğine sahip, tam donanımlı kişilere verilen genel isimdir, şeklinde yanıt verilir.
Diğer taraftan bir teknikerin şartları taşıması halinde şube müdürlüğüne atanabilmesinde ve biriminde görevli mühendislerin amiri olmasında mevzuata aykırılık bulunmayacaktır. Bu durumda kişi tekniker değil şube müdürü olup, birimindeki tüm personelin amiri konumundadır.
Tekniker ile teknisyenlik terimleri meslek kollarındaki uzmanlık derecelerine göre kullanılan terimlerdir. Teknisyen meslek lisesi mezunları için kullanılmakta ve mezuniyetleri Teknisyen unvanı ile sağlanmaktadır. Tekniker ise 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için kullanılmaktadır.
Türkiye'de teknikerlik
Türkiye'de teknikerler İşin teknik kısmıyla ilgilenen Gri yakalı elemanlardır. Proje ofislerinde,Mühendislik Mimarlık firmalarında,fabrikalarda,sağlık sektöründe ve diğer iş kollarında çalışabilmektedirler.
Meslek Yüksekokullarının teknik programlarından mezun öğrencilere tekniker, sosyal programlarından mezun olanlara ise meslek elemanı ünvanı verilmektedir.
Teknikerlik; teknik bir alanda çalışan, genellikle teknik çözümler üreten ve teknik cihazların veya sistemlerin bakımını yapmakla sorumlu olan bir meslek grubudur.
Meslek yüksekokulu, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. İki yıl süreli eğitim verilmektedir. Mezun olma hakkı kazanan öğrencilere, bağlı bulunduğu üniversiteden ön lisans derecesinde diploma verilir.
Teknikerler 2 yıllık okul mezunu değillerdir. 4+4+4 'ün üzerine 2 yıl daha okuyan toplamda 14 yılın sonunda alınan bir mesleki ünvandır.
Kamuya ve Özele alım yapan kurumların yaptıkları açıklamalara göre 2023 yılı tekniker maaşları merak edilen konular arasında yer almakta. Kamuda hizmet ve dereceye gire hizmet veren tekniker adayları ortalama olarak 12.200 TL Maaş almaktadır.
Böylece hükümet tarafından açıklanacak zam oranı kesin olacak. TEKNİSYEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU? Enflasyon oranlarına göre lise mezunu teknisyenlerin maaşı, 13 bin 130 liradan, 14 bin 434 liraya yükseldi.
EMO - MAHKEME: TEKNİSYEN, MÜHENDİSİN AMİRİ OLAMAZ (MEMURLAR.NET)
Düz Memur Ne İş Yapar? Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
Teknisyenler, çeşitli teknik ekipmanların kurulumunu gerçekleştirir. Bu kurulum; cihazların yerleştirilmesi, kablolama, yapılandırma, test ve belgelendirme gibi işlemleri içerir. Tüm bunların yanı teknik ekipmanların düzenli bakımını yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri