Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Telafi sınavları FF, DD ve DC harf notu olan derslere sistem tarafından otomatik olarak tanımlanır. Öğrencilerimizin herhangi bir başvuru yapmasına gerek yoktur. FF harf öğrencinin ilgili dersten başarısız olduğunu gösterir, öğrencinin bu dersin sınavına girmesi zorunludur.
Sınava giren öğrencilerin birçoğu sistemsel aksaklıklardan dolayı sınava girememiş veya tamamlayamamışlar ise bu durumda dersin öğretim elemanı tüm öğrenciler için telafi sınavıhazırlayabilir.
Telafi(Bütünleme)sınavı için öğrencilerin başvuru yapmasına gerek yoktur, başarısız(FF) ve koşullu başarılı(DD, DC) dersler için öğrenciler telafi(bütünleme) sınavına girebilir.
Bitirme(Final) sınavına herhangi bir sebepler giremeyen öğrenciler telafi sınavına girebilmektedir. Bitirme(Final) sınavına girememiş olmanız telafi sınavına giriş yapmanıza engel teşkil etmez.
İlgili 26 soru bulundu
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir. Telafi sınavının ham başarı puanına etkisi % 70 tir.
Bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Telafi eğitimleri, aynı hafta içerisinde 4 saat bireysel ve/veya 2 saat grup eğitimini; aynı ay içerisinde ise 8 saat bireysel ve/veya 4 saat grup eğitimini geçmeyecek şekilde planlanır. Telafi eğitimi en az iki haftaya dengeli olarak dağıtılabilir.
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem 1.Ortak Telafi Sınavları Takvimi. 05 Nisan 2023 - 14 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Ortak Sınavlara mazeretleri nedeni ile katılamayan öğrencilerimizin telafi sınavları 24 Nisan 2023 - 28 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Öğrencilerin ders puanları hesaplanır iken Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap verdiği belirlenir ve 20 soruluk bir test için her doğru cevap 5 puan ile çarpılarak toplam sınav puanı elde edilir; yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Ders Puanı = (Doğru sayısı x 5) olarak hesaplanır.
Evet, telafi sınavına sokacaklardır raporun varsa.
2022-2023 eğitim öğretim yılı I. dönem telafi eğitimi programı 03 Ekim 2022 tarihinde başlayacaktır. Telafi eğitim süresi üç dönemden ibaret olup, derslere devam mecburiyeti vardır.
Telafi çalışması, kaynağını oluşturan zorunlu nedenin ortadan kalkması ve işyerinin normal çalışma dönemine başlamasını takip eden 2 ay içerisinde yaptırılır. Telafi çalışması, günlük en çok çalışma süresi olan 11 saati aşmamak koşulu ile günde 3 saatten fazla olamaz. Telafi çalışması, tatil günlerinde yaptırılamaz.
Buna göre, telafi çalışması yaptırılabilecek zaman aralığı, bu çalışmayı gerektirecek zorunlu nedenin sona ererek işyerinin standart çalışma haline dönmesinden itibaren 2 ay ile sınırlıdır.
Telafi çalışması, çeşitli sebeplerden dolayı işin durması, işyerinin tatil edilmesi veya işçinin talebi ile kendisine izin verilmesi hallerinde, işçinin çalışmadığı sürelerin daha sonra çalışılarak telafi edilmesidir.
Telafi eğitimi zorunlu olmayacak.
2023-2024 eğitim öğretim yılı I. dönem telafi eğitimi programı 02 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır. Telafi eğitim süresi üç dönemden ibaret olup, derslere devam mecburiyeti vardır.
Önümüzdeki yıl ara tatil ve yarıyıl tarihleri açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullarda eğitim öğretim faaliyetleri bu yıl 16 Haziran'da sona erecek. Deprem bölgesinde okulların geç açılması sebebiyle öğrencilerin kayıplarını gidermek amacıyla yazın telafi eğitimi uygulanacak.
Yüz yüze eğitim kısmen başlamış olsa da okula gitmeyen bu yıl devamsız sayılmayacak, devamsızlık yüzünden sınıfta kalmayacak. Ancak sınavlar yüz yüze yapılacak ve bu sınavlara girmeyenler ne yazık ki başarısız sayılarak sınıfta kalacak.
Dilekçe vermeden 2. dönem sınavlarına katılmayan öğrencilerin e-Okul sisteminde ilgili derslerin sınavlara girmediği (G) işleneceğinden 1. dönem ortalamaları da bu nedenle düşecek olup birçok dersten sorumluluk durumu ortaya çıkabilecektir.
C: Vizenin telafi sınavına girebilmek için özrünüzü ve bu özrünüzü belgeleyen evrakları içeren bir dilekçeyi bölüm sekreterliğine vermeniz gerekiyor. Bu dilekçeler değerlendirilerek sonrasında telafi sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ilan ediliyor.
Bütünleme sınavına finalden kalan her öğrenci girebilir. Ancak öğrencinin bütünleme sınavına girmesi zorunlu değildir.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
BUÜ Önlisan ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 30/6 uyarınca Final Sınavları için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri