Bozuk bataryası olan cihazlarda telefonun bir anda kapanması veya yavaşlaması gibi sorunlar görünür. Bu, bataryanın bozulduğuna işarettir. Bu durumda bataryanın kesinlikle değiştirilmesi gerekiyor.
Eğer akıllı telefonunuzda gün içerisinde bir anda şarj seviyesi düşüyorsa ve telefonu çok fazla kullanmadığınız halde bunu yaşıyorsanız, batarya ömrü bitmiş olabilir. Ayrıca telefon şarjının seviyesi yüksek olduğu halde birden biterek telefon kapanıyorsa aynı şekilde bataryada bir sorun var demektir.
Alkalin esaslı piller de son senelerdeki iyileştirmeler ile birlikte, silindirik boylar özelinde 10 sene civarı saklama ömrüne sahiptir. Alkalin düğme pillerde ise bu süre maksimum 3 sene civarındadır. Yassı pil diye bilinen 9V pillerde ise bu süre 5 sene civarındadır.
Fiziksel hasar, zarar görmüş batarya, kötü hava sirkülasyonu veya telefonunuzun aşırı ısındığı bir ortamda bulunması da cihazın ısınmasına neden olabilir. Bu durumlarla karşılaştığınızda, uygulamaları kapatma, telefonu güncellemesi, doğru bir şekilde şarj etmesi ve cihazını uygun bir şekilde korunması gerekiyor.
İlgili 15 soru bulundu
Telefon şarj olurken ısınırsa, şarj aletini çıkarıp çalışan tüm uygulamaları kapatın ve şarj işlemine devam etmeden önce telefonun soğumasını sağlayın. Telefon ısındığında belirli uygulamaların genellikle çalışıyor olup olmadığını görmek için pil geçmişini veya kullanımı inceleyin.
Batarya sağlığına bakmanın en hızlı ve en kolay yolu, doğrudan cihazınızdan Ayarlar > Batarya sekmesine gitmektir. Bu batarya ölçme işlemi size belirli ayrıntıları vermez. Ancak bataryanızın bakıma ihtiyacı varsa sizi uyarır.
1-Telefon pilleri ne kadar ömre sahiptir? Cep telefonu pillerinin ömrü kullanıma bağlı olarak değişse de ortalama bir pilin ömrü 3 ila 5 yıl arasında olduğu biliniyor.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Pil bölümünün altında ne kadar şarjınız kaldığını ve telefonu ne kadar daha kullanmaya devam edebileceğinizi görürsünüz. Ayrıntılar için Pil'e dokunun. Pil kullanımınızla ilgili daha fazla ayrıntı için Pil kullanımı'na dokunun.
Xiaomi Cihazlarda Pil Sağlığını Öğrenmek
Cihazın pilinin durumunu öğrenmek için arama ekranını açın ve *#*#6485#*#* kodunu tuşlayın. Bu işlem bazı cihazlarda ve Android 10 sürümünde işe yaramayabilir. Kodu girdikten sonra karşınıza bir ekran gelmesi gerekiyor.
Pil Kapasitesinin %60'ın Altına Düşmesi: Pil kapasitesi %60'ın altına indiğinde, bu, pilin artık orijinal kapasitesinin önemli bir kısmını kaybettiği ve acilen değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Aslında bataryaların kullanım ömründen kasıt, performanslarını koruyabildikleri dönemdir. Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
350 TL - 1.250 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Batarya Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Batarya Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Otomatik parlaklığı kapatın. Güç tasarruf modunu etkinleştirin. Kullanmadığınız özellikleri kapatın. Aşırı pil tüketen uygulamaları silin.
Bu süre ortalama olarak genelde 2 yıl belirlenmiştir. Toplamda ise 5 yıl boyunca ortalama üstü bir verim sunabileceğini söyleyebiliriz. Ancak telefonun nasıl kullanıldığı, ne kadar konuşma yapıldığı, oynanılan oyunlar kısacası telefon ile ilgili yapmış olduğunuz tüm işlemler batarya ömrünü etkiler.
Batarya değişim işlemlerinin müşterilerin yanında yapılması güven sağlanması açısından oldukça önemlidir. İşlem ortalama yirmi dakika sürmesi nedeniyle telefonun bırakılıp gitmesine gerek olmamaktadır.
Teşhisler sekmesi altındaki “testleri görüntüle” seçeneğine dokunun. Bir sonraki ekranda, “pil durumu”'nu seçin ve “teste devam et”' seçeneğine dokunun. Bu, “Pil Teşhisi'”ni çalıştıracak ve size pil ömrünüzün sağlığını söyleyecektir.
Öncelikle Samsung telefonun arama ekranı açınız. Ekranda *#0228# tuşlayın ve bu tuş ile kalibrasyon menüsüne girişi yapınız. Kalibrasyon menüsü altındaki Hızlı Başlat düğmesine tıklayınız. Sonra ekran bir süre kararıyor ve geri geliyor. Ekran geri geldiğinde kilit ekranına gidiniz.
Yeni bir batarya takmak veya cihazı değiştirmek olmak üzere iki seçenek bulunmaktadır. Cihazın üreticileri, %100 dolu şarjın kullanım süresini açıklamaktadırlar. Cihazın şarjı %100 dolu olsa dahi, şarjın beklenenden daha erken bitmesi halinde kullanım şekillerinin doğru olup olmadığına bakmaları gerekmektedir.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri