Telefon Neden Isınır? Telefonlar, kullanım sırasında doğal olarak ısınabiliyorlar. Ancak, aşırı ısınma durumu ciddi bir sorun olarak değerlendiriliyor. Telefonların ısınma nedenleri arasında yoğun uygulama kullanımı, ağır oyunlar, uzun süreli görüşmeler veya şarj sırasında oluşan enerji kaybı sayılabilir.
Telefon ısınma problemi için aşağıya vereceğimiz çözüm yollarını takip edebilirsiniz. 1- Telefonunuzun pilini yalnızca yüzde 80 oranında şarj edin. 2- Arka planda çalışan uygulamaları her zaman kapatın. 3- Gereksiz uygulamaları cihazınızda barındırmayın.
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Telefon şarj olurken ısınırsa, şarj aletini çıkarıp çalışan tüm uygulamaları kapatın ve şarj işlemine devam etmeden önce telefonun soğumasını sağlayın. Telefon ısındığında belirli uygulamaların genellikle çalışıyor olup olmadığını görmek için pil geçmişini veya kullanımı inceleyin.
Telefonunuzun hafif ısınması normal bir durum olurken, aşırı ısınma durumlarında dikkatli olmanız önemli bir konu oluyor. Telefonunuzun kullanım kılavuzunu da kontrol etmek, doğru şarj yöntemleri konusunda size yardımcı olabilir.
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Batarya dolu olmasına karşın telefonun açılmaması bir sorun oluğu anlamına gelir. Ayrıca genel olarak yeterli gelen şarjın bir zaman sonra yetmemesi ve beklenmedik anlarda şarjın bitmesi yine bataryanın bozulma belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkar.
Bir elektrikli araç bataryasının ömrü çoğunlukla 8 ila 10 yıl arasında oluyor. Esasında yapılan araştırmalar elektrikli araç bataryalarının değişim gerekmeksizin 20 yıla kadar kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak üretici firmalar çoğunlukla 8 yıl bandında garanti sunuyor.
Özellikle yüksek performans verebilen akıllı telefonlarda bu ısınma çok daha ciddi olabiliyor. Bu aşamada cihazın ürettiği yüksek performans akıllı yazılımlar ile kullanıcıya iletildiği için çalışma esnasında yüksek ısı ortaya çıkabiliyor. Isınan cihazın normal şartlarda herhangi bir zararı yoktur.
Sıvılar pillerin bünyesindeki koruma devresini bozar ve şarj işleminin anormal düzeydeki akım ve gerilim seviyelerinde gerçekleşmesine yol açar. Sonuçta pillerde aşırı ısınma, patlama veya yanma ortaya çıkabilir.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Genel olarak, tipik bir akıllı telefon bataryası için optimal çalışma sıcaklığı 20 ila 30 derece Celsius arasında bulunur. Bu aralık, cihazın tüm fonksiyonlarını verimli bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.
Cep telefonu pillerinin ömrü kullanıma bağlı olarak değişse de ortalama bir pilin ömrü 3 ila 5 yıl arasında olduğu biliniyor. Gelişen teknoloji, yenilikler ve kullanım şekli sayesinde bu aralık artabiliyor.
Fiziksel hasar, zarar görmüş batarya, kötü hava sirkülasyonu veya telefonunuzun aşırı ısındığı bir ortamda bulunması da cihazın ısınmasına neden olabilir. Bu durumlarla karşılaştığınızda, uygulamaları kapatma, telefonu güncellemesi, doğru bir şekilde şarj etmesi ve cihazını uygun bir şekilde korunması gerekiyor.
Telefonunuzu çalışan bir kablo, şarj cihazı ve priz kullanarak fişe takıp bir dakika bekleyin. Bir pil simgesi görürseniz telefonunuz kapalıdır ve şarj olmaktadır. Telefonunuzu hemen yeniden başlatabilirsiniz. Kırmızı bir ışık görürseniz piliniz tamamen boşalmış demektir.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Yüksek işlemci özelliklerine ve bataryalara sahip telefonlar soğuk hava şartlarında bile aşırı ısınır ve performans sorunu yaşarken yaz aylarında akıllı telefon sıcaklığı havanın da etkisi ile birlikte 60 derecenin üstüne çıkabiliyor.
Telefonunuzu kısa devreleri önlemek için hemen kapatın. SIM kart gibi telefonunuzun içinde yer alan öğeleri çıkartın. Pirinç dolu bir kaba koyun. 24 ve 48 saat arası o kapta bekletin.
Akıllı telefonların belirli bir dereceye kadar ısınması gayet doğaldır. Bu, cihazın normal bir şekilde çalıştığının en büyük kanıtıdır. Ancak bazı durumlarda telefonlar kısa süreli kullanımlarda bile kullanıcıların elini yakacak düzeyde ısınmaya başlar.
Sebep: Yoğun güç kullanan arka plan uygulamaları, telefonunuzun CPU kullanımını artırarak ve fazla güç tüketerek telefonunuzun aşırı ısınmasına yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri