Büyümez. İnternet & Teknoloji konusunda 734 cevap paylaştı.
Diş macunu az miktarda telefonun ekranına sürülür ve bir bez yardımı ile macun kaybolana kadar ekran ovalanır. Eğer çizikler derin değil ise bu yöntem telefondaki çiziklerin kaybolmasını veya azalmasını sağlayacaktır.
Çatlak köşelere ulaşana kadar yürümeye devam ediyor genelde. Ne yöne doğru ilerleyeceği belli olmuyor. Olabildiğince dayansın, en son değiştirirsin.
-Bir pamuğa diş macunu (taneciksiz ve beyazlatıcı olmayan) sıkıp cam yüzeye 10 saniye boyunca yuvarlak hareketlerle nazikçe uygulayın. -Mikrofiber beze veya pamuğa ince bir tabaka bitkisel yağ sürüp nazikçe birkaç saniye boyunca çizik yüzeyi silin. Aynı etkiyi vazelinle de elde edebilirsiniz.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Akıllı telefon ekranında çeşitli faktörlerden kaynaklı yeşil çizgiler oluşabilir. Yaygın nedenlerin arasında ekran filmi bağlantısının kopmuş olması, ekranın hasar alması veya işletim sistemi kaynaklı hatalar bulunur.
Çatlaklar, Çizikler veya Kırık cam
Genel olarak çatlak veya kırık cam, kazayla oluşan hasar olarak kabul edilir ve standart garanti kapsamında değildir. Şekil 1: Çiziklere sahip bir ekran paneli örneği.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
4- Kılcal Çizikler
Boya yüzeyindeki dairesel çiziklere kılcal çizikler denmektedir. Bu tür çiziklerin parmak ucuyla hissedilmesi hatta gözle görülmesi bile oldukça zor olmaktadır. Ancak gün ışığında belli olan kılcal çizikler mat bir görünüme neden olur.
Ekranı kırık telefon kullanmak, son derece riskli ve bir o kadar da tehlikeli işlerden biri olarak kabul edilmektedir. Zira kırık ekranlardan sızan ışıklar gözlerinizi ciddi anlamda yoracak ve batma, yanma hatta karıncalanma gibi çeşitli göz problemleri ile karşılaşabileceksiniz.
İç ekran değişimi süresi hemen her akıllı telefonda yaklaşık olarak aynıdır. İç ekranın sökülmesi, varsa kırılmadan kaynaklı parçaların temizlenmesi ve cihazın yeni ekranıyla buluşturulması süresi 1 saattir. Bu süre marka ve modele göre 45 dakika da olabilir.
Cam Değişimi Gerekebilir
Ekran çiziklerini kabartma tozu ve su karışımıyla gidermek mümkün olsa da ekran çatlaması ancak ekran değişimi ile ortadan kaldırılabilir. Daha doğru ifade etmek gerekirse cam değişimi gerekli olur.
Bir diğer çözüm, ekran koruyucuyu şimdi kullanmak olabilir. Ekran koruyucular ekranın üstüne ek bir katman getirdiği için çiziklerin oluşturabileceği görsel bozulmaların önüne geçiyor.
Ekran çizikleri, ekranı keskin bir aletle etkileyen boşluklardır ve diş macunu bu boşlukları ve çizikleri doldurmak için etkili bir maddedir. Çiziklere diş macunu sürmek için pamuk kullanılması tercih edilir. Fazla diş macununu çıkarmak için, tuvalet ispirtosu veya sade su kullanılması tercih edilir.
Cep telefonu ekranında siyah çizgi sorununun tek çözümü ekran değişimi olmaktadır. Ekranınız artık hasar aldığından ve ekranlar onarılabilir olmadığından (IPS, AMOLED vb. gibi) ekran değişimi yaptırmak şarttır.
Otomobil veya motosiklet camlarınızda oluşan çizikleri diş macunu yardımıyla da giderebilirsiniz. Diş macunu ile oto cam çizik giderme yöntemini etkili kılmak için partikül içeren veya karbonatlı diş macununu tercih etmelisiniz.
Camlarda bulunan çiziklerin giderilmesi için tırnak cilası tercih ediliyor. Tırnak cilaları çizik olan bölgelere uygulanmalıdır. Bir süre bekletilen cila sonrasında, camlarda oluşan çiziklerin ortadan kalktığı gözlemlenecektir. Son derece kolay bir yöntem olması nedeniyle pek çok kişi uyguluyor.
Arabanızın camındaki çizikler genellikle sileceklerin yıpranması nedeniyle oluşur. Ancak cam yüzeyde çiziğe neden olan başka sebepler de vardır. Silecekler çalıştığında ilk hareket daha az suyla yapılır. Bu da camda biriken toz taneciklerinin camı çizmesine yol açar.
Kolay kolay çizilmez ama cebine bile koyarken zamanla kılcal çizikler oluşabilir. Hiç düşürmem diyorsan cam olmayan ekran koruyuculardan tak.
Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çiziğin derinliği yüksekse öncelikle zımpara yardımıyla çizik yüzeyinin zımparalanması ve çiziğin etrafındaki boyanın derinliğinin çizikle dengelenmesi gerekmektedir.
Özellikle telefon arkasındaki çizikler için etkili olan yöntem de, zımpara ile çizikleri giderirken çok hassas olmalı ve zımpara kağıdını yumuşak bir şekilde kullanmalısınız. Aksi takdirde telefonunuzda daha fazla çizik oluşturabilirsiniz.
İç Ekran Garantiye Girer mi? İç ekran kırılması tıpkı diğer hasarlarda olduğu gibi kullanıcı hatası olarak kabul edilmektedir. Kullanıcı hatası olarak kabul edilen iç ekran kırılmaları ne yazık ki garanti kapsamına girmemektedir.
YEtkili servis tarafından ürün azami tamir süresi içerisinde teslim edilmezse tüketici bu ürünü teslim almaktan kaçınarak kanunda belirtilen diğer seçimlik haklarını kullanabilecektir.
Dolayısıyla kırılan ya da çatlayan ekranları garanti kapsamında değiştirmiyorlar. Düşme, çarpma gibi sebeplerle kırılan telefon ekranları gerek yetkili servislerde gerekse özel servislerde ücret karşılığına değiştiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri