DORinsight'ın gerçekleştirdiği 9 bin 519 kişinin katıldığı “Teknoloji Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye'de akıllı telefonların değiştirilme sıklığı ortalama 2,5 yılda bir. Her iki kişiden biri 4,5G kullanırken her üç kişiden ikisi ise müziği artık internetten dinliyor.
Almanya ve İngiltere'de akıllı telefon değiştirme süresi ortalama 4 yılken bu süre Türkiye'de yaklaşık 2 yıl kadar öncesinde 18 ay ile 24 ay arasında değişiyordu. Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıları ortalama 1.5-2 yılda bir yeni akıllı telefon satın alıyorlardı. Ancak artık bu tablo değişmeye başladı.
Bu kullanım ömrü, akıllı veya akılsız olmasından bağımsız olarak cep telefonları için beş senedir.
Apple ve Samsung şirketleri genelde yılda iki veya üç kez yeni cihaz çıkartırlar. Bu aşamada cihaz almak için en iyi dönemin ilk bahar ve yaz dönemi olduğunu söyleyebilirim. Bazı istisnai durumlarda son bahar ve kış aylarında da cihaz satın alınabilir. Ancak, bu o anki sektör durumuna göre değişiklik gösterebilir.
Akıllı telefon yorumları dikkate alındığında; en iyi akıllı telefon markaları sıralamasında Apple, Samsung ve Xiaomi bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek en iyi cep telefonu modelleri olarak ise iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra ve Xiaomi 13 üst seviye özellikleriyle öne çıkıyor.
İlgili 19 soru bulundu
Sitenin yaptığı ölçümlere göre en uzun süre dayanan telefon, durmadan 20 saatten fazla çalışabilen Motorola Moto G7 Max. Model, etkin pil kullanımıyla kendisine en yakın Xiaomi Mi Max 2'den neredeyse 3 saat fazla dayanabiliyor. Listede üçüncü sırada ise LG X Power modeli bulunuyor.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
Başvuru için ise 15-29 yaşları arasında bulunma şartı getirilmektedir. Uygulama otomatik olarak başlamaktadır. 29 yaştan sonra ise uygulama yine kendiliğinden sona erdirilmektedir. 15- 29 arası gençler sadece bir numara için muafiyet talebinde bulunabilecekler.
Güvenlik güncellemeleri ise ortalama olarak üç sene ile sınırlı kalıyor. Kullanıcıların özellikle güvenlik güncellemeleri kesildikten sonra telefonu kullanmamaları tavsiye ediliyor. İyi donanıma sahip olmayan bir telefon, kısa sürede ömrünü doldurabilir.
Gelişim uzmanları ve psikologlar teknolojik cihazların zekada, gelişimde ve özellikle sosyallikte sorunlar çıkardığını düşündüğü için, özellikle 6 yaş ve altı için direkt akıllı telefona maruz bırakılmamalarını önermektedir.
Temel düzeyde, orta sınıf veya üst düzey bir telefon seçimi fark etmeksizin dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise; telefon alındıktan 2 yıl içerisinde değiştirme yoluna gitmektir. Böylelikle cep telefonu kullanımına yönelik istenilmeyen herhangi sürpriz bir durumla da karşılaşılmamış olursunuz.
Uzun süreli şarj işlemi, uzun kullanımlarda bataryaya zarar veriyor ve pil ömrünü azaltıyor. O nedenle satın alınan bir telefonun pil ömrü ilk 1 yıl içinde bir miktar, sonraki yıllarda ise belirgin biçimde kısalıyor.
Buna göre söz konusu yönetmeliğin 6. ve 10. maddelerinde yer alan “kesintisiz yedi yıl” ibaresi “son sinyal almasından itibaren kesintisiz bir yıl” şeklinde değiştirildi. Bu, artık 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI havuzundan çıkarılarak kullanıma kapatılacağı anlamına geliyor.
Her bataryanın bir kullanım ömrü yani aslında performansını koruduğu bir zaman aralığı vardır. Bu süre ortalama olarak genelde 2 yıl belirlenmiştir. Toplamda ise 5 yıl boyunca ortalama üstü bir verim sunabileceğini söyleyebiliriz.
Yeni Model Çıktığında
Özellikle aynı serinin bir üst modeli piyasaya sürüldüğünde beğendiğiniz telefon modelinin fiyatı mutlaka düşecektir.
IMEI İşlemleri
Yurt dışından yanımda getirdiğim cihaz için ne kadar sürede IMEI kaydı yaptırmalıyım? Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.
DORinsight'ın gerçekleştirdiği 9 bin 519 kişinin katıldığı “Teknoloji Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye'de akıllı telefonların değiştirilme sıklığı ortalama 2,5 yılda bir.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro Pişmanlığı Telefonların Ömrü Max 2 Yıl.
Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir. Eğer Hazır Kart almak isterseniz; Hazır Kart muvafakatname formu ve anne veya babanızın kimliği gerekmektedir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Eylül'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından vergisiz telefon şartlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi geçmeyen telefonlarda 5 bin 500 TL'ye kadar indirim uygulanacağını duyurdu.
Karara göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak. Peki, vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
AnTuTu'nun son sıralamasında göz önüne alındığında, OnePlus Ace 2 Pro, en hızlı Android telefon olarak zirvede yerini alıyor. İkinci sırada iQOO 11S bulunurken, Red Magic 8S Pro ise üçüncü sırada kendine yer buluyor. Dördüncü sırada iQOO 11 Pro varken, beşinci sıra Vivo X90 Pro+'a ait.
Türkiye'de en çok satılan telefon modelleri, dünya genelinde de oldukça yüksek bir pazar payına sahiptir. Bu duruma göre listenin başında yine Samsung ve iPhone modelleri bulunuyor. Özellikle Türkiye'de iPhone 13 serisi oldukça yüksek bir satış potansiyeline ulaşmış durumdadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri