Themindunleashed.com'un haberine göre GPS ve konum takibi seçeneklerini devre dışı bıraksanız ve hatta telefonunuzu kapatsanız bile Google hala her hareketinizi kaydedebiliyor ve Amerikan istihbarat servisleri ile paylaşabiliyor.
Google Konum Doğruluğu'nu kapatırsanız uygulamalar cihazınızın tam konumunu alamayabilir.
Çünkü 112 numarası, ülkelerde tüm operatörlerin baz istasyonları kullanılarak arama yapabileceğiniz bir numara olduğu için, herhangi bir operatörün çekmediği yerde başka bir operatörün ağına bağlanarak arama yapabilirsiniz. Hatta acil yardım numaralarına özel baz istasyonları vardır.
Telefonunuzun kaybolmasını düşünerek önlemler almak telefonunuzu bulmayı daha da kolaylaştırıyor. İlk olarak cep telefonunuzun daima açık bir şekilde kalması gerekmektedir. Eğer Android telefon kapalı ise telefonunuzu bulmanız daha da zorlaşır.
Kapalı olan telefonların bulunması için izlenecek yollar oldukça azdır. Burada GPS kullanarak telefonun en son nerede internete girdiğini bulmak mümkündür. Bu şekilde kaybolan telefonun yeri tespit edilebilir. Ancak telefon çalındıysa ya da başka biri tarafından bulunduysa o zaman bu yöntem işe yaramayacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
GPS, 4 boyutlu bir sistemdir (3D+zaman). Uydularla konum belirlemede uydu sinyallerinin bir alıcı tarafından kaydedilerek, sinyalin uydudan yayınlandığı an ile alıcıda kaydedildiği an arasında geçen süre çok hassas olarak ölçülür.
Telefonunun IMEI numarasını bloke et.
Bunun için cihazın IMEI numarasını operatörüne iletmen gerekir. (IMEI numarasını telefonun kutusunun üzerinde bulabilirsin. Teorik olarak IMEI numarası operatör tarafından engelli cihaz listesine eklendiğinde farklı bir SIM kart ile bile mobil ağa bağlanması mümkün değildir.
Bu mesajı alan kullanıcılar paniğe kapılarak yasa dışı yollara başvurabiliyor ve çalıntı olan başka bir IMEI numarasını telefonuna attırabiliyor. Herhangi bir yanlış yapmadan önce cep telefonu kullanıcılarının ilk olarak e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilen bir işlemle IMEI sorgusu yapması gerekiyor.
Olası sorgularda da bu veritabanı dikkate alınır. Polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri tarafından bir şekilde cihazın ele geçmesi durumunda cihaz IMEI numarası ile sorgulanır.
Bu yanıt sistemi karşıdaki kişi aranır aranmaz hemen geliyorsa aranılan kişinin telefonunun kapalı olduğu anlamına gelir. Ancak arama yaptıktan sonra bir süre bekledikten sonra bu yanıt geliyorsa buda hattın çekmediği anlamına gelmektedir.
KIM yazıp 2200'a göndererek, sizi kimin ne zaman kaç kez aradığını belirten Kim Aramış SMS'lerini almaya başlayabilirsiniz. Kim Aramış Servisi ile, telefonunuz kapalıyken veya ulaşılamaz durumdayken, sizi kim, kaç kez, ne zaman aradı bilgisi cebinize SMS'le gelir.
Buluntu Eşyayı Sahiplenmek
Kişi, suça konu olan eşyayı bulmuş ve malın sahibinin kim olduğunu biliyor ise öncelikle malı sahibine iade etmelidir. Ancak malın sahibini bilmiyor ise bulmuş olduğu malı yetkili mercilere bildirmelidir. Buluntu eşyanın yetkili mercilere bildirme ve malı iade etme yükümlülüğü bulunmaktadır.
Evet mümkün. Bu özel yazılım telefonu veya başka bir aygıtı Wi-Fi bağlantıları veya SIM kart vasıtasıyla takip edebilir. Bir SIM kart; aramaları, metinleri ve internette yapılan sörfleri depolamak için kullanılan özel bir hafıza çipidir. Cihazların bir mobil ağa bağlanmasını sağlar.
IMEI numarası benzersiz olup bir nevi cihazınızın kimlik numarası gibidir ve 15 handen oluşmaktadır. Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Kaçak telefonlar veya çalıntı telefonlar IMEI numaralarının tespit edilmesi halinde telefon kilitlenmekte ve kullanılamaz bir hale gelmektedir.
7 yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası kapatılan telefonlarınızı buradan açabilirsiniz. Fatura istenmiyor sadece hattınızın o telefona bir zamanlar takılması gerekiyor. Yani o telefona kim hattını taktıysa onun e-Devlet hesabından başvurmak gerekiyor.
Bir IMEI numarasının iki cihazda kullanıldığı fark edildiği zaman operatör tarafından kapatılma yapılmaktadır. Kapatılma yapılmasının sebebi, IMEI'nin çalındığının anlaşılmasıdır. IMEI'nin çalınması sebebi ile de telefonun operatör firması tarafından telefonun özelliklerinin kısıtlanması da mümkündür.
Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan teklife göre kullanılmayan cep telefonları ve IMEI numaraları için yeni bir dönem başlıyor. 7 yıl olan cep telefonlarındaki sinyal alma sınırı 1 yıla düşürülüyor. 1 yıl içinde SIM kartı takılıp herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numarası Bilgi ...
Bir telefona SIM kart takınca, o cihazın IMEI numarası operatörler aracılığıyla BTK'ye iletiliyor. Sinyal veren IMEI numarası, MCKS'ye kayıtlı değilse, 120 gün kullanımın ardından kullanıma kapatılıyor. Bununla ilgili de kullanıcıya ara ara SMS iletiliyor ve belirlenen süre sonunda da o cihazın sinyali kesiliyor.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
GPS yani Küresel Yer Belirleme Sistemi, uydularla insanlar arasındaki mesafeyi ölçerek, dünya üzerinde bulunduğu konumu belirlemeyi mümkün kılıyor. Bu sistem, dünyanın çevresini saran uydu ağını kullanarak ve uydular arasında bulunan mesafeleri hesaplayarak yapılıyor.
GPS nasıl çalışıyor? GPS, trilaterasyon adı verilen bir teknikle çalışır. Konum, hız ve yüksekliği hesaplamak için kullanılan trilaterasyon tekniği, konum bilgilerini elde etmek için uydulardan gelen sinyalleri toplar. Bu teknik, açıları değil de mesafeleri ölçmek için hizmet veriyor.
Bir GPS alıcısı Dünyanın yükseklerinden GPS uyduları tarafından gönderilen hassas zamanlama sinyalleri ile konumunu hesaplar. Her uydu sürekli GPS sinyali iletileri iletir ve: zaman iletisi iletilir ve dahasında. mesaj iletimi sırasında uydu konumu bildirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri