Burada genellikle “Bağlantılar”, “Bağlantı Araçları” ya da “Diğer Bağlantılar” gibi seçeneklerin içerisinde NFC özelliği yer alıyor. Bluetooth veya Wi-Fi gibi her mobil cihazda kapalı olarak sunuluyor. Yani kullanıcının bu özelliği açması gerekiyor. Özellik aktif hale geldikten sonra ödeme alınabiliyor.
NFC İnternetsiz Çalışır mı? NFC cihazlar arasındaki iletişimi elektromanyetik radyo dalgaları ile kurar. Bu nedenle NFC özelliğinin çalışması için bir internet bağlantısına ihtiyacınız yoktur.
NFC özelliği Android ya da Apple telefonlarda kullanılabilmektedir. Fakat bazı ürünler NFC'yi desteklemektedir. Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir. Shiftdelete'de yer alan habere göre NFC özelliği ile veri alışverişi yapıldığında cihaz bildirim ile kullanıcıları uyarıyor. Sistem NFC ile APK dosyası gönderildiğinde de benzer şekilde çalışmakta.
NFC teknolojisi mobil ödeme gerçekleştirmenin dışında telefonlar arasında telefon numarası paylaşabilme imkânı da sunar. Eğer bilgi paylaşımı gerçekleştirecek iki telefonda da NFC özelliğinin açık olması gerekir.
İlgili 37 soru bulundu
NFC genel anlamda güvenli bir teknoloji. Kullanıcılar genellikle telefonlarının çalınmasından korkarlar fakat telefonunuz çalınınca izleyeceğiniz prosedür kartınızı kaybettiğinizde izleyeceğiniz prosedürle aynı. Ayrıca NFC teknolojisinin çalışması için cihazların yan yana gelmesi gerekli.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin. 4. Aygıtınızda koruyucu kılıf veya kapak varsa çıkarın ve NFC özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
NFC'yi (Near Field Communication) açma
Önemli: NFC ayarını görmüyorsanız telefonunuzda NFC yoktur. Temassız ödeme özelliğini kullanamazsınız.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Metal koruyucu kılıflar NFC iletişimini engeller. Kılıfı çıkarıp tekrar denemeniz önerilir. Ödeme kartını değiştirmek isterseniz telefonunuzu yukarı kaldırıp tekrar ödeme yapmayı deneyin. POS makinesi (NFC özelliğini destekleyen) gibi cihazlarda ve metro turnikelerinde uyumluluk sorunları yaşanabilir.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Diğer bir kullanım alanı ise, NFC işlevini akım indüksiyonu amaçlı kullanarak kablosuz şarj özelliği sağlayabilmesi. Yazılımsal destek ile, NFC teknolojisi cihazlar arasında telefon numara kayıtlarını paylaşmak, konum bilgisi paylaşmak, veya başka bir cihazda uygulama çalıştırmak gibi amaçlarla da kullanılabilmekte.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Near Field Communication (Yakın Alan İletişimi) (NFC)
NFC iki yönlü iletişim yeteneğine sahiptir ve bu nedenle kart emülasyonu ve peer-to-peer (Eşten-eşe) (P2P) paylaşımı gibi daha karmaşık etkileşimler için kullanılabilir. NFC bir yakın iletişim teknolojisi olarak 5cm veya daha az mesafe ile sınırlıdır.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Bankkart Mobil' de Ödemeler veya Ziraat Mobil'de Kartlarım menüsünden Mobil Temassız Ödeme Tanımlama>Kredi Kartlarım seçilmelidir. Açılan menüde özelliğin aktifleştirilmesi için uygun kartlarınız listelenecektir.
İstanbulkart Mobil «işlemler» alanına gir, NFC ile. talimat etkinleştirme bölümüne tıkla, fiziksel. İstanbulkart'ını telefon kamerana dokundur ve. talimatın aktifleşsin!
9. NFC mobil ödeme uygulama örnekleri nelerdir? En popüler olanlar; Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay'dir.
NFC özelliği de hayatımızı kolaylaştıran çözümlerden biri. Günümüzde akıllı telefonların ve saatlerin neredeyse hepsinde bulunan NFC özelliği, cihazlar arası iletişimi sağlayan bir teknoloji. Daha önce mobil ödeme yaptıysanız bu teknolojiyi kullandınız demektir.
Telefonunuzda NFC yoksa yukarıda yazdığımız seçeneklerden birini kullanarak NFC özelliği olmayan telefona NFC yükleyebilirsiniz. NFC etiketinin kullanımı son derece basittir. Etiketi telefonunuza yapıştırdıktan sonra etikete özel uygulamaları yükleyerek telefonunuza kolayca NFC özelliği kazandırabilirsiniz.
NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarınız ile yeni çipli T.C. Kimlik Kartınızı okutarak dijital kanallarımızı kullanabilirsiniz.
NFC destekli cihaz ile:
Böylece, kimliğin ön ve arkasındaki bilgiler alınarak kontrol edilecek. Kimliğinin üzerinde bulunan çipi NFC destekli telefonunun arkasında bulunan kamera alanına dokundurarak bekle. Kimlik çipinden okunan bilgiler Kimlik Bilgileri adımında görünür.
NFC ile Ödeme Kolaylığı
Akıllı telefonunuzu ATM'ye tutarak yıldırım hızında ödeme yapabilirsiniz. Apple Pay, Android Pay ve Google Pay gibi mobil ödeme yöntemleri sayesinde ister iOS ister Android kullanıcısı olun telefonunuzla da hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri