Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Pil ve cihaz bakımı sekmesine girin. Pil öğesini seçin. Diğer pil ayarları menüsünü dokunun. Hızlı şarj seçeneğini aktif duruma getirin.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Hızlı şarj, cihazları kısa sürede tamamen şarj etse de daha fazla elektrik tüketimine ve batarya ömrüne etki ederken, yavaş şarj daha az enerji tüketir ve batarya sağlığını korur.
Güç oranı, telefonun bataryasının kapasitesiyle orantılı bir sürede dolar. Bunun yanı sıra USB kablo kalitesi ve adaptör orijinalliği gibi konular da şarj süresini doğrudan etkiler. Hızlı şarj teknolojisine sahip yeni nesil akıllı cep telefonlarında ise aktarılan watt oranı yükselir.
Bu nedenle, kullanıcıların telefonlarını kısa sürede şarj etmeleri yerine, doğru bir şekilde şarj etmeleri gerekmektedir. Çoğu akıllı telefon fabrikadan, enerjileri dolu olarak 1-3 saat gibi kısa bir sürede çıkmaktadır. Bu nedenle, kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra önce bu enerjiyi tüketmeleri gerekmektedir.
Hızlı şarj istasyonları (seviye 3 şarj cihazları) giderek daha yaygın hale geliyor ve 31 dakika gibi kısa bir sürede %80'e kadar kapasite sağlayabilirler. Sonuç olarak elektrikli araçların şarj süresi kullandığınız şarj cihazının türüne ve aracınızın aküsünün boyutuna bağlıdır.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır. 20-80 şarj etme seçeneği daha çekici görünüyor ve modern telefonlar büyük bir batarya kapasitesine sahip olduğundan her zaman yüzde 100'e şarj etmeniz gerekli değildir.
elektrik harcar. Bir cep telefonunun günde toplam 2 saat şarj edildiği düşünülerek; cep telefonu evde şarj edilecekse 2021 yılı Nisan ayı için elektriğin vergiler dahil güncel birim fiyatı 0,73 TL'dir. Bu durumda günlük 2 saat için 0,0365 TL maliyeti olur.
Şarj soketini temizlemek için uygun araçları kullanmak önemlidir. Kompresör hava spreyi veya küçük, yumuşak bir fırça, şarj soketini temizlemek için kullanılabilir. Ancak temizlik işlemini yaparken dikkatli olmak ve soketteki bağlantılara zarar vermemek önemlidir.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Şarj ve data kabloları cihazınızın şarj hızını etkiler, bu nedenle en yeni ve hızlı şarj cihazına sahip olsanız bile akıllı cihazınız mümkün olan en yüksek hızda şarj olmayabilir. Dışarıdan bakıldığında şarj data kablolarının hepsi aynı görünebilir.
Günümüzde akıllı telefonlarda lityum İyon piller kullanılıyor. Bu bataryanın en verimli kullanımı, telefonların şarjını yüzde 50'nin üzerinde tutmaktan geçiyor. Pil seviyenizi mümkün olduğu kadar orta düzeyde (%30 ila %70) tutmak pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabiliyor. En iyi yol kısmi şarj olarak görülüyor.
Toz ve kir, sanıldığından çok daha kolay bir şekilde şarj girişine dolar. Bu da telefonunuzun yavaş şarj olmasına neden olur. Bazı durumlarda ise toz, şarj girişini çok fazla doldurur ve telefonunuz hiç şarj olmaz. Şarj hızındaki değişiklikler, bataryanızın ömrünün bitmek üzere olduğunun bir işareti olabilir.
Amper değerimiz ne kadar yüksek ise o kadar çabuk şarj olur demektir. 5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir. Şarj cihazınızın amper değeri 2.5 yerine 5 olsa bile telefonunuz maksimum şarj kapasitesi kadar şarj alır.
Eğer şarj aleti orjinalse bir sıkıntı olmaz. O şarj aletleri bağlandıkları cihazla iletişim kurarak o cihazın destekleyeceği kadar akım veriyorlar. Orjinal şarj aletlerinde cihazın desteklediği maksimum akımdan fazla akım verme durumu pek görülmez çünkü üreticiler bunun için önlem alıyorlar.
Type-C kablolarla hızlı şarj yapmak istiyorsanız, doğru adaptörü kullanmanız gerekmektedir. Adaptör, cihazınıza yeterli gücü sağlayabilen bir çıkışa sahip olmalıdır. Ayrıca adaptörün ve kablonun kalitesi, hızlı şarj performansını etkileyebilir.
Yeni nesil piller, yani lityum iyon piller, hızlı şarj olmaya uyumlu oldukları için herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. İPhone telefonlarda bulunan pil sağlığını takip ettiğiniz takdirde, hızlı şarj adaptörüyle şarj olduğunda pil sağlığının hızlı bir şekilde düşmediğine şahit olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri