Zararlı Uygulamaları Kontrol Edin: Telefonunuza yanlışlıkla yüklenmiş bir uygulama, reklamların çıkmasına neden olabilir. Ayarlarınızdan "Uygulamalar" veya "Uygulama Yöneticisi" bölümüne gidin ve son yüklediğiniz uygulamaları kontrol edin. Şüpheli veya güvenmediğiniz uygulamaları kaldırın.
Android reklam virüsü, genellikle Google Play Store' dan yüklenmeyen uygulamalardan bulaşır. Yani güvenilmeyen bağlantılardan uygulama yüklemeniz durumunda bu reklam telefon virüsü ile karşılaşma olasılığınız çok fazladır. Ancak Google Play Store' dan indirmiş olduğunuz bazı uygulamalardan da bulaşabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
Geliştirici konumunuzu ve tarayıcı geçmişinizi ele geçirdikten sonra bu bilgileri üçüncü taraflara satarak ek gelir elde edebilir. Reklam yazılımı en zararsız hâliyle sadece sizi rahatsız eder. En zararlı hâliyle ise siber güvenliğinize zarar veren bir zararlı yazılım tehdidi olabilir.
Eğer telefonunuza yine spam reklamlar gelmeye başlarsa, reklam kimliğini yeniden sıfırlayarak bu durumu düzeltebilirsiniz. Eğer telefonunuzda virüs varsa, spam reklamların devamlı olarak çıkması muhtemeldir. Telefonunuza indirilen uygulamalar veya ziyaret edilen siteler nedeniyle virüs bulaşmış olabilir.
Tarayıcı > Ayarlar bölümünde Reklam filtresi seçeneğini etkinleştirerek görüntülenen reklam sayısını azaltabilirsiniz.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Mi Tarayıcı uygulaması reklam kaldırma
Mi Tarayıcı uygulamasını açın. MIUI Tarayıcı ayarlarına giriş yapın. Gizlilik ve Güvenlik sekmesinde bulunan 'Tavsiyeleri al' seçeneğini kapalı hale getirin.
Hesap düzeyinde engelleme
Uygulama yükleme reklamlarını yönetin'i tıklayın. Arama çubuğuna engellemek istediğiniz uygulamanın adını, geliştiricisini veya uygulama kimliğini girin. Ardından Ara'yı tıklayın. Kategorilere izin vermek veya kategorileri engellemek için sayfadaki kontrolleri kullanın.
Uzantı Nasıl Kurulur? - Google arama motorunda oturum açın. - Arama çubuğuna "Chrome Mağazası" yazın. - Karşınıza çıkan “Google Chrome Web”e giriş yapın. Soldaki arama alanına “Youtube için AdBlock” yazın. Karşınıza çıkan sonuçlardan birini seçin. - Açılan sayfada “Chrome için Ekle” bağlantısına tıklamanız yeterlidir.
Reklam Önleyici Eklentiler
İnternette gezinmek için Chrome ya da Firefox gibi tarayıcıları kullanıyorsanız, rahatsız edici reklamların görüntülenmesini engellemek için çeşitli eklentiler size yardımcı olacaktır. Bunların en başta gelenleri arasında Adblock ya da Adblock Plus eklentilerini zikredebiliriz.
AdBlock'u kurarak, Chrome için en iyi reklam engelleyici ve göz attığınız her yerde can sıkıcı ve araya giren reklamları kaldırmak için en iyi araçla kendinizi silahlandıracaksınız. AdBlock Facebook, Google, YouTube ve tüm favori websiteleriniz üzerindeki reklamları kaldırır.
Chrome'da Pop-up Engelleme Ayarlarını Kontrol Edin: Google Chrome'da pop-up engelleyiciyi etkinleştirdiğinizi belirttiniz, ancak yine de reklamlar çıkıyorsa, ayarlarınızı tekrar kontrol etmenizde fayda var. Ayarlardan "Site Ayarları"na gidin ve "Pop-up'lar" bölümünde engelleme seçeneğini etkinleştirin.
Kişiselleştirilmiş reklam önerilerini devre dışı bırakın: Xiaomi telefonlar, kullanım alışkanlıklarınıza ve verilerinize göre hedeflenmiş reklamlar sunar. Bu reklamları kaldırmak için Ayarlar - Parolalar ve güvenlik - Gizlilik bölümüne gidin. Reklam hizmetleri'ni seçin. Kişiselleştirilmiş reklam önerileri'ni kapatın.
AdGuard DNS nedir? AdGuard DNS, ücretsiz, gizlilik odaklı bir reklam bloğu DNS sunucusudur. DNS isteklerini çözmenin yanı sıra reklamları, izleyicileri ve kötü amaçlı alan adlarını engeller. Mevcut DNS sağlayıcınız yerine bunu kullanabilirsiniz.
Google hesabınızla oturum açtıysanız ve “Reklam Kişiselleştirme” seçeneği aktifse, görmek istemediğiniz reklamlar oturumun açık aldığı tüm cihazlarda engellenecektir.
Web siteleri veya web yayıncıları bilmedikleri bir şekilde bozuk veya kötü amaçlı reklamları sayfalarına dahil ettiklerinde, bilgisayarlara tıklama öncesi ve tıklama sonrası virüs bulaşabilir.
Chrome reklam virüsü olarak adlandırılan bir virüs, karşınıza devamlı rahatsız edici reklamlar çıkarıyor olabilir. Chrome reklam virüsü güvenli olmayan bir internet sitesinden ya da indirmiş olduğunuz bir eklentiden kaynaklı bulaşmış olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri