Android işletim sistemine sahip cep telefonları da kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen cihazlardan birisidir. Farklı işletim sistemlerine sahip cihazlarda olduğu gibi, Android cihazlarda da IP adresi bulunur.
Telefon ip adresi nedir diye merak ediyorsanız da akıllı telefonunuzun ayarlar menüsünden WiFi kısmına gelip bağlandığınız ağı seçtiğinizde IP adresinizi görüntüleyebilirsiniz.
İşletim sistemine göre değişmekle birlikte görev çubuğundan BAŞLAT' a tıklayarak Ara (Çalıştır) kısmına cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. Çıkan komut ekranında ipconfig komutu yazılara enter tuşuna basılmalıdır. Ekranda IPv4 Adresi yazan satır bilgisayarınızın IP adresini göstermektedir.
İnternet >Ayarlar > Ağ & Wi-Fi'> Başlat'ı Wi-Fi ardından bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına seçin. Özellikler'in altında, IPv4 adresi'nin yanında gösterilen IP adresinizi bulun.
Pratik olarak “ip adresi nedir?” sorusu şöyle de cevaplanabilir: IP; İnternete bağlı cihazların kimlik numarasıdır. İnternete bağlı olan her cihaz; bilgisayar, telefon, tablet bir IP'ye sahiptir. Böylece, ağ üzerinde birbirlerinden ayrılabilirler ve birbirleri ile IP aracılığıyla iletişim kurabilirler.
İlgili 25 soru bulundu
WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.
Herhangi bir kişinin IP adresinin başkası tarafından kullanılması tehlikeli bir durum değildir. O kişiler IP adresine ulaşsa dahi hiçbir işlem yapamazlar. IP adresini ele geçiren kişi, o kişinin cihazına şifreli ve güvenlik korumalı olduğu sürece erişim sağlayamaz.
Telefonun IP adresi ile hiçbir şey yapılmaz.
Hatta telefonunuzun IP dışında Seri No, MAC Adresi vs. ile de hiçbir işlem yapamazsınız. Telefonunuzun IP'sini alan, çalan, ele geçiren kişi bunlarla telefonunuzun yanına yaklaşamaz.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
IOS işletim sistemine sahip iPhone cihazlarda IP adresini öğrenmek için Ayarlara giriş yapılır. Ardından Wi-Fİ, bağlı olduğunuz ağın hemen yan kısmında yuvarlak içerisinde i harfi bulunur. ⓘ) Bu simgeye parmağınızla dokunduğunuz zaman IP adresiniz görünür olacaktır.
Yani, aynı modemin internet bağlantısına aynı anda bağlı bulunan cihazların tamamının IP adresi aynı olacaktır. Dolayısıyla, bu IP adresi ile yapılan internet çıkışının hangi cihaz tarafından gerçekleştirildiğinin tespitinin, yalnızca IP adresine bakılarak bulunması mümkün değildir.
İnternette anonim olarak gezinmek için IP adresini gizli tutmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. IP adresi kapatma yöntemleri arasında VPN, Tor tarayıcısı ve Proxy sunucusu yer alır. Kullanıcılar bu yöntemleri uygulayarak, IP adreslerini gizleyebilir. VPN ile IP adresi gizleme: VPN ile IP adresini gizlemek mümkündür.
IP Numarası ile Adres Tespiti Hakkında
%100'lik bir adres tespiti şuan için mümkün değildir. Yine aynı sorgulama alanından alan adı (domain) sorgulamasıda yapabilirsiniz.
IP adresiniz internete nereden bağlandığınıza göre değişebilir ve modeminizi açıp kapattığınızda cihazınıza genellikle farklı bir IP atanır. Elbette evinizdeki tüm cihazlar, aynı router'dan internete bağlandığı sürece, aynı herkese açık IP adresini kullanacaktır.
IP adresinizi herkes göremez ancak girdiğiniz web siteleri sizi takip edebilirler. IP adresiniz modemi kapatıp açtıkça sürekli değişir. Sadece statik IP 'ler aynı kalır. Bunu da genelde şirketler kullanır.
İnternet ağınıza bağlanan tüm cihazların bir özel IP adresi vardır. Buna bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra hoparlörler, yazıcılar veya akıllı TV'ler gibi Bluetooth özellikli cihazlar da dahildir.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı. IP adresi üzerinden bir çok işlem yapılabilir. Adres, konum tespiti yapılabilir, Vuln taraması gerçekleştirebilir ağ trafiğini izlenebilir ve vuln bulunursa sisteme bc olabilir. Tabi bunları yapabilmesi için kişinin yeteri kadar bilgisi ve tecrübesi olması gerekir.
Android Cihazınızda IP Adresi Değiştirme
IP adresini değiştirmek istediğiniz, bağlı olduğunuz ağa basılı tutup “Unut” seçeneğini kullanın. Sonrasında “Kullanılabilir Wi-Fi Ağları” listesini bulup “Gelişmiş Seçenekler” > “DHCP” seçeneğini tıklayın. Buradan “statik” kısmını seçin ve IP adresi alanlarını doldurun.
Telefonlarınızda statik IP değil dinamik IP kullandığınızdan değişmesi normaldir. Bu statik IP hizmeti almayan ev interneti kullanıcıları için de aynıdır modemi kapatıp açınca veya süresi dolunca yeni bir IP verilir.
Bunun için “Whatstheirip” online aracını kullanabilirsiniz. Bu siteye giriş yaptıktan sonra kendi e-posta adresinizi girip, bir bağlantı oluşturunuz. Ardından IP adresini öğrenmek istediğiniz kişiye e-posta aracılığı ile bu bağlantıyı gönderiniz. Kişinin e-posta adresini bilmeniz gerekmektedir.
Telefonları izleyen birçok sistem Wi-fi ağlarından yararlanıyor. Bunu önlemek için telefonlarınızdaki Wi-fi bağlantınızı kapatmanız gerekiyor. AVG Technologies'in bunun için bir "DO NOT TRACK" yani "İZLEME" fonksiyonlu bir hizmeti var.
Başkasının IP'si ile Bilişim Suçu İşleme
Zira, suç soruşturulduğunda internet hattı kullanılan kişi şüpheli ve sanık durumunda düşmektedir. Başkasına ait IP'yi kullanarak suç işlenmek mümkün olduğundan IP'nin kesin delil niteleği her zaman yoktur.
IP adresiniz açığa çıktığında, sizin hakkınızda önemli bilgileri ifşa edebilir. İlk olarak, insanlar konumunuzu öğrenebilir. Birisi sizi bulmak istiyorsa, gerçek IP adresinizi kullanmak iyi bir başlangıçtır. İkincisi, gezinme geçmişiniz birçok DNS sunucusunda kaydedilir.
Bilişim suçlarında davanın sonuçlanması Adalet Bakanlığının belirlediği süreye göre değişse de genel olarak 300 veya 390 gün aralığında sonuçlanmaktadır. Bilişim suçlarında bir avukatla beraber hareket etmek davanın seyrine de olumlu yansımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri