Telefondan kodlama yapılır mı? Konusunu gündeme getirmek istiyorum bugün. Evet, tabi ki yapılabilir. İster IOS ister ANDROID işletim sistemli bir telefona sahip olalım telefonumuz üzerinden kodlama işlemleri yapabiliriz.
Herhangi bir insan bilgisayarın anlayabileceği kod yazabilir. İyi programcılar ise insanların anlayabileceği kod yazarlar.
Kodlama yaparken bilgisayar, telefon veya tablet kullanabilirsiniz.
Kod yazmak, bir şiir ya da kitap yazmaya benzer. Sade bir dil kullanarak daha anlaşılabilir metinler oluşturulur. Ancak daha karmaşık kelimeler kullanılarak anlaşılması daha güç metinler de yaratılır. Kullanılan dil ne olursa olsun yazılan şeyin niteliği aynıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Bilgisayarda kod yazmak, sabit bir sözdizimi ile birlikte kesin ve doğru talimatlar gerektirdiğinden kolay değildir. En küçük bir hata bile kodun yanlış sonuç vermesine neden olur. Yazılan kodun doğru sonuç vermesi içi yapısal ve mantıklı düşünmek gerekir.
Python dilində telefondada kod yazmaq mümkündür.
Yapabilirsin. Temel düzeyde çalışacaksan The collaborative browser based IDE veya Google Colaboratory gibi yerlerden çalışabilirsin. Ama ileri düzey çalışmak istediğin zaman tabletine Windows 10 veya 11 kurman daha iyi olacaktır.
Kodlama; bilgisayarın anlayacağı dilden konuşmak diyebiliriz. Ardından kodlamada kullanacağımız algoritmanın tanımını yapalım. Algoritma, bir problemin çözümüne ulaşmak için atılan adımlara denir. Kodlama yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak sıfırdan başlamak için görsel tabanlı programlamadan başlanmalıdır.
Yeni bir araştırma, kod yazmak için matematik becerisinin gerekmediğini ortaya koydu | Independent Türkçe.
Yazılım dillerini araştırarak gelişmek istediği konuda en popüler olan yazılım dilini öğrenmeye çalışmak, yazılıma yeni başlayan kişiler için başta mantıklı gelse de aslında ilk olarak “algoritmanın temellerini”(bknz: BTK Akademi Algoritma Temelleri Kursu) öğrenerek başlamak en doğru yoldur.
Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları
Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur. Problem çözme yeteneğini artırır. Sistematik düşünmesini sağlar. Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.
Özel sektörde geniş bir iş imkanına sahip olan adaylar için Bilgisayar Programcılığı ne iş yapar sorusu, kod yazmak, yeni programlar oluşturmak, testler oluşturarak program işleyişini onaylamak şeklinde yanıtlanır.
Python yazılımı ücretsiz olarak indirilebilir, her türlü sistemle iyi bir entegrasyon sağlar ve geliştirme hızını artırır.
Sonuç olarak, Python bilen bir kişi, oyun geliştirme, web sitesi kurma, yazılım sistemleri oluşturma gibi çeşitli işler yapabilir ve büyük şirketlerde çalışma imkanı bulabilir. Python'un popülerliği ve kullanım alanlarının geniş olması, bu programlama dilini öğrenenler için önemli avantajlar sağlamaktadır.
Python programlama dili, web geliştirme, veri analizi, yapay zeka, bilimsel hesaplamalar, otomasyon, veri tabanı programlama ve daha birçok alanda kullanılabilir. Bu çok yönlülük, Python'u oldukça popüler, aranan bir dil haline getirmiştir. Dinamik veri tipi sistemi ile gelen Python, oldukça dinamik bir dildir.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 47.800 TL maaş alıyor. Yazılım Uzmanı, 2024 yılında en düşük 46.800 TL alırken, en yüksek 60.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Yazılım Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 36.200 TL maaş alıyordu.
Genel olarak, Python'un temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Yine de birkaç dakika içinde bile, ilk basit programınızı yazacak kadar öğrenebilirsiniz. Fakat Python'un çeşitli kütüphanelerinde uzman olmak aylar veya yıllar bile alabilir.
Herhangi bir programlama dili öğrenmeden önce mutlaka algoritmaların çalışma mantığını anlamalısınız. Geliştirilen projelerde kullanılan dil ve kullanım alanı ne olursa olsun algoritması olmayan bir program yoktur. Günlük hayatta karşılaşabileceğiniz sorunlar algoritma yapısıyla oldukça kolay şekilde çözülüyor.
Kod yapan kişilere; kodlayıcı, programcı veya geliştirici denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri