Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir. Shiftdelete'de yer alan habere göre NFC özelliği ile veri alışverişi yapıldığında cihaz bildirim ile kullanıcıları uyarıyor. Sistem NFC ile APK dosyası gönderildiğinde de benzer şekilde çalışmakta.
NFC teknolojisi mobil ödeme gerçekleştirmenin dışında telefonlar arasında telefon numarası paylaşabilme imkânı da sunar. Eğer bilgi paylaşımı gerçekleştirecek iki telefonda da NFC özelliğinin açık olması gerekir.
NFC genel anlamda güvenli bir teknoloji. Kullanıcılar genellikle telefonlarının çalınmasından korkarlar fakat telefonunuz çalınınca izleyeceğiniz prosedür kartınızı kaybettiğinizde izleyeceğiniz prosedürle aynı. Ayrıca NFC teknolojisinin çalışması için cihazların yan yana gelmesi gerekli.
Burada genellikle “Bağlantılar”, “Bağlantı Araçları” ya da “Diğer Bağlantılar” gibi seçeneklerin içerisinde NFC özelliği yer alıyor. Bluetooth veya Wi-Fi gibi her mobil cihazda kapalı olarak sunuluyor. Yani kullanıcının bu özelliği açması gerekiyor. Özellik aktif hale geldikten sonra ödeme alınabiliyor.
Günümüzde NFC özelliği bulunan akıllı cep telefonun üzerinden temassız bir şekilde ödeme yapabilir, kimlik ibraz edebilir, festival/konser gibi alanlara girişte telefonunu bilet yerine kullanabilirsin.
İlgili 17 soru bulundu
Neredeyse tüm akıllı telefonlarda bulunan NFC teknolojisi, minimum pil ve işlem gücü kullanırken cihazınızın işlevselliğini de artıran bir sistemdir. Ayrıca, eşler arası ödeme ve veri aktarımı uygulamalarında yaygın olarak kullanılmasına rağmen NFC'nin hayatınızı kolaylaştırabilecek daha birçok uygulaması da bulunur.
Telefonunuzun NFC özelliğini açtıktan sonra, ödeme yapacağınız zamanlarda telefonunuzu pos cihazına yaklaştırmanız ödeme yapmanız için yeterli olacaktır. Bu sayede yanınızda herhangi bir kredi kartı ya da banka kartı taşımanıza gerek kalmadan rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.
NFC İnternetsiz Çalışır mı? NFC cihazlar arasındaki iletişimi elektromanyetik radyo dalgaları ile kurar. Bu nedenle NFC özelliğinin çalışması için bir internet bağlantısına ihtiyacınız yoktur.
NFC özelliğine sahip bir akıllı cihazın (cep telefonu, saat vb.) yine NFC özelliğine sahip bir POS cihazına yakınlaştırılarak ödeme yapılması “NFC ile Ödeme" ya da “Mobil Temassız Ödeme" olarak adlandırılmaktadır.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
NFC'yi (Near Field Communication) açma
Önemli: NFC ayarını görmüyorsanız telefonunuzda NFC yoktur. Temassız ödeme özelliğini kullanamazsınız.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
NFC; yeme içme, giyim kuşam gibi birçok alanda alışverişlerde kredi kartına ihtiyaç duymadan ödeme yapmayı sağlayan bir sistemdir. NFC özelliğini kullanabilmek için cep telefonlarında ya da diğer cihazlarda bu özelliğin mevcut olması gerekir.
Akıllı telefon üreticileri, bir süredir ters kablosuz şarj' özelliğini zaten sunuyordu. Ancak çoğunlukla premium telefonlarda gördüğümüz bu özelliği sunmak için özel bir teknoloji kullanılması gerekiyordu. WLC ile birlikteyse NFC'li bütün telefonlarda ters kablosuz şarj özelliği sunulabilecek.
9. NFC mobil ödeme uygulama örnekleri nelerdir? En popüler olanlar; Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay'dir.
SoftPOS altyapısıyla çalışan PayPOS ile cep telefonu, tablet, kiosk veya el terminali gibi NFC/temassız özelliği bulunan tüm Android cihazlarınızı fiziksel POS'a dönüştürebilir, saniyeler içinde istediğiniz yerden tek çekim veya taksitle ödeme alabilirsiniz.
Yapacağınız her bir temassız ödeme işleminde o işleme özel şifreleme sistemleri ile de işlem verileriniz güven içerisinde korunuyor. Temassız ödemelerde uygulanan çoklu güvenlik seviyeleri sayesinde işlemler en güvenli şekilde gerçekleştiriliyor.
Şifreli Temassız Ödeme Limiti Ne Kadar? Şifresiz temassız ödeme işlemlerinde güvenlik sebebiyle limit bulunuyor. Ama bu limit, temassız ödeme yapmayı engellemiyor. Tüketiciler, şifre girmek şartıyla 750 TL'nin üzerindeki alışverişlerinde de temassız ödeme seçeneğini kullanabiliyor.
Near Field Communication (Yakın Alan İletişimi) (NFC)
NFC iki yönlü iletişim yeteneğine sahiptir ve bu nedenle kart emülasyonu ve peer-to-peer (Eşten-eşe) (P2P) paylaşımı gibi daha karmaşık etkileşimler için kullanılabilir. NFC bir yakın iletişim teknolojisi olarak 5cm veya daha az mesafe ile sınırlıdır.
NFC özelliği Android ya da Apple telefonlarda kullanılabilmektedir. Fakat bazı ürünler NFC'yi desteklemektedir. Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
NFC ile Ödeme Kolaylığı
Akıllı telefonunuzu ATM'ye tutarak yıldırım hızında ödeme yapabilirsiniz. Apple Pay, Android Pay ve Google Pay gibi mobil ödeme yöntemleri sayesinde ister iOS ister Android kullanıcısı olun telefonunuzla da hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapabilirsiniz.
Günümüzde sıkça tercih edilen IOS ve Android mobil işletim sistemine sahip mobil cihazlar, genellikle yakın alan iletişimine sahiptir. NFC kullanımı sadece akıllı telefonlarla sınırlı değildir. Cihazlar arası iletişimi mümkün kıldığı için farklı yapıda cihazlarda da bu teknoloji kullanılabilir.
Near Field Communication yani Yakın Alan İletişimi anlamına gelen NFC, günlük hayatta cep telefonundan yaptığınız birçok işlemi kolaylaştırabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri