Cihazınızda Ayarlar'ı açın. Depolama'ya dokunun. SD kartınızın tanınıp tanınmadığını kontrol edin. SD kart Ayarlar'da tanınmazsa: SD kartı çıkarıp tekrar takın.
MicroSD kartınızın orijinal olup olmadığını kontrol etmek için kolay bir yol var. Bir Android telefonunuz veya tabletiniz varsa, Play Store'a gidin ve SD Insight'ı indirin (sağda resim). Cihazınıza yüklenen microSD kartı ile ilgili ayrıntıları listeleyen ücretsiz bir uygulamadır.
Bellek kartının cihazınıza takılı olduğundan emin olun. Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun. Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun.
Windows'da SD Kart Kontrolü
Komut çalıştırma ekranında, hangi disk biriminde sorun var ise ilgili disk için “ chkdsk ” komutu girilir. Bu komut, ilgili sürücünün kontrol edilmesi anlamına gelir.
İlgili 33 soru bulundu
Hafıza kart yuvaları genellikle cihaz çerçevesinin sol üst kısmında yer alır. Cihaz kapalıyken iğne benzeri bir nesnenin ucunu soketin üzerindeki küçük deliğe soktuğunuzda yuva açılacaktır. Tam bu sırada hafıza kartını yuvaya uygun biçimde yerleştirebilirsiniz.
SD kart; dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin genel adıdır. Secure Digital Memory kart da olarak bilinen SD kartlar, 2001 yılında SanDisk tarafından tasarlanmıştır. İçerisinde kullanıcı tarafından görülmeyen bir hafıza alanı bulunur.
Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
SD kart okuyucuları, modeline göre üzerinde farklı hafıza kartları için farklı yuvalarla tasarlanıyor. SD kart okuyucu nedir sorusunu, farklı boyutlarda SD hafıza kartlarındaki verileri okuma, aktarma cihazı olarak tanımlayabilirsiniz.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Kilopat. Verileri kullanamazsın. Herhangi bir teknik sıkıntı olmaz.
Bellek kartını doğru şekilde çıkarmak için: Bellek kartını çıkarma komutuyla çıkarın ya da telefonu kapatın ve ardından kartı telefonunuzdan çıkarın. Bellek kartını çıkarma komutu için: Ayarlar > Depolama biriminden > SD kart > Çıkar bölümüne gidin ve ardından bellek kartını telefonunuzdan çıkarın.
SD kart ise dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adı olarak bilinir. SD kart kullanarak dijital aygıtların veri depolama kapasitesini arıtabilir ve bu sayede daha fazla veri kaydedebilirsiniz. Dijital cihazlarda dahili veri kaydetme kapasitesini artırmak için SD kart kullanmanız gerekir.
Belirtiler arasında sıklıkla görülen durum kartı açmaya çalıştığınızda ekranda çıkan SD karta erişilemediğini anlatan yazının olmasıdır. Bu yazıyı gördüğünüzde kartınızdaki verilerin bozuk ve okunamayacak durumda olduğunu anlamalısınız.
SIM kartı yuvasını açmak için aparatını bulamazsanız ataş işinize yarayacaktır. Ataş gibi bükülen bir metal olduğu için ataşın bir ucunu düz hale getirerek SIM kartı yuvasının kapağının hemen üstünde bulunan küçük deliğe ataşı yerleştirin ve hafifçe itin. Böylece SIM kartı yuvanız kolayca açılacaktır.
İlk olarak SD kartınızı telefona takın ve yeni SD kart bildirimini görünce kurulumunu yapın. Sırada telefonun hafıza kartını nasıl kullanacağını seçmek var. Andorid 10'da “telefon depolama” seçin. Bu seçeneği göremezseniz “dahili depolama olarak kullan” seçeneğini seçin.
Uygulamalar üzerine dokunun ve taşımak istediğiniz uygulamaları seçin. Şimdi, Kullanılan depolama > Değiştir > SD kartı seç üzerine dokunun.
Hafıza kartını biçimlendirme işlemi, SD kartınıza yeni bir dosya sisteminin atanması ve cihazın gelecek verileri depolamaya uygun halde olması anlamına gelir. Yeni alınan tüm hafıza kartları biçimlenmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Kullanım esnasında birçok nedenden dolayı tekrar biçimlendirmeniz gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri