İmza, uzun süre kalan mürekkep kalem ile atılmalıdır. Mümkünse her zaman aynı kalemle imza atılmalı, hatta imza kalemi olarak belirlenmiş bir kalem bulundurulmalıdır. İmza, isim ve soyadının kullanılması ya da ismin kısaltılması ve soyadının yazılması ile oluşturulmalıdır.
En önemli ayrıntı da, E-İmza ile android, ios veya benzeri uygulama tabanlı Akıllı Cep Telefonları ile Tablet bilgisayarlardan Uyap ve E-Devlet uygulamalarına girilememektedir. Çünkü, akıllı kartın cep telefonuna veya tablet bilgisayara takılması mümkün değildir.
İlgili 20 soru bulundu
İmzalamak istediğiniz PDF belgesini veya formunu açın. Araç çubuğunda İmzala simgesini tıklatın. Alternatif olarak, Araçlar > Doldur ve İmzala seçimini yapın veya sağdaki bölmeden Doldur ve İmzala'yı seçin. Doldur ve İmzala aracı görüntülenir.
Bireysel elektronik imza için başvuru sahibinin, üzerinde TC kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi resmi bir kimlik belgesine sahip olması gerekir. Bu belgenin aslı ile birlikte elektronik sertifika taahhütnamesi ve başvuru formunu doldurması gerekir.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Mobil İmza sahibi olmak Türk Telekom'la artık çok kolay! Bireysel başvurular: Türk Telekom İmza'ya başvurmak için üzerinde T.C. Kimlik Numarası yazan nüfus cüzdanı veya ehliyetiniz ile birlikte size en yakın mobil imza vermeye yetkili Türk Telekom Bayisine uğramanız yeterlidir.
*Mobil İmza Servisi sadece Mobil İmza Uyumlu SIM Kartlar ile kullanılabilir. Mobil İmza kullanmak isteyen abonelerimiz SIM kartlarını başvuruları sırasında Vodafona Shoplardan temin edebilirler. *Mobil İmza Servisi ile e-devlet, internet bankacılığı ve benzeri dijital ortamlarda işlem yapabilirsiniz.
İmza, ad ve soyadın üzerinde bırakılan boşluğa atılır. El yazısıyla atılan imza, kaybolmayacak ve kâğıda işlemesini sağlayacak kalemle atılır. Elektronik ortamda yapılacak resmî yazışmalarda, imza yetkisine sahip kişi belgeyi, güvenli elektronik imzası ile imzalar.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yüklemek zorunlu değildir. Ancak hayatın birçok alanında kolaylık sağlar.
Elektronik imzayı oluşturmak için, imza oluşturma verisini kullanan yazılım veya donanım aracı ise “imza oluşturma aracı” olarak tanımlanmaktadır68. Elektronik imzayı doğrulamak için kullanılan şifreler, şifrelenmiş açık anahtarlar gibi veriler ise, “imza doğrulama verisi” olarak adlandırılmaktadır.
Mobil İmza Nereden Alınır? Mobil elektronik imza GSM işletmecileri tarafından sunulan bir hizmettir. Bu hizmeti sunan Türk Telekom, Turkcell veya Vodafone'a başvurarak mobil imza edinebilirsiniz. e-Devlet Kapısı şu an Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone mobil imzaları ile entegre çalışmaktadır.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
e-İmza Fiyatları
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
M-imza iş ve işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. M-imza elektronik ortamda geçerli olmak üzere kişinin ıslak imzası yerine kullanılmaktadır. M-imza için herhangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur.
Acrobat veya Acrobat Reader'da açılan bir PDF herhangi bir geçerli dijital imza içeriyorsa, belgenin üstünde "İmzalandı ve tüm imzalar geçerli.
İndirdiğiniz örnek PDF belgesini Adobe Acrobat Reader ile açın. Araçlar sekmesinden Sertifikalar seçeneğine tıklayın. Dijital Olarak İmzala seçeneğine tıklayın. İmzalanacak alanı fareniz ile dikdörtgen şeklinde seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri