(Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Telefonunuzu elden çıkarmadan önce
Telefonunuzda size ait olan hesaplar, veriler ve dosyaları tamamen yedekleyip, oturumlarınızdan çıkış yapmayı unutmamalısınız. Bir bilgisayar ya da bulut yoluyla cihaz verilerinizi kendi hesabınıza yedeklemelisiniz.
Not : Cihaz açıkken SIM kartı takmayın veya çıkarmayın; aksi takdirde SIM kart veya cihaz zarar görebilir.
Telefona Format Atınca Neler Silinmez? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her şey silindiğini söylememiz mümkün. Fakat IMEI numarası veya SIM bilgileri gibi şeyler format atmakla silinmiyor. Telefona format attığınızda bu bilgiler silinmediği gibi SIM kartınızı herhangi bir cihaza takarak kullanmanız mümkün.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
İlgili 21 soru bulundu
Cihaza kaydettiğiniz her şey gider, ama SIM karta yedeklerseniz gitmez.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Format attıktan sonra bilgisayardaki veriler, tamamen silinmez. Hard diskte kendilerini korumaya devam ederler. Ancak hard diske yeni bir dosya kaydedilmek istendiğinde, disk üzerine belirli bir düzende kaydedilmeye başlanır. Bu durum, silinmiş dosyaların tamamen kaybolmasına neden olur.
Telefona format atınca ne olur 💡
Telefona format atmak, işletim sistemi dışında kalan tüm verileri silmek anlamına gelir.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler.
Numaramı taşırken hattım kullanıma kapanır mı? Numara taşıma işlemi, mevcut operatör hattının kapanması ve yeni operatörün sim kartı aktif hale getirmesi ile gerçekleşir. Abonenin eski sim kartını çıkararak yeni sim kartı takması gerekmektedir.
GSM telefonlar SIM kartı olmaksızın mobil ağlara bağlanamazlar. Bağlantı için tüm kritik bilgiler, kartta yer almaktadır. CDMA taşıyıcıları, ağında kullanımına izin verdiği tüm telefonların bir listesini tutar. Telefonlar ESN (elektronik seri numara) koduna göre izlenir, bu sayede SIM kartına ihtiyaç duyulmaz.
Yeni operatöre geçiş tamamlandığında eski hat otomatik olarak kapanır ve kalan kullanım hakkı transfer edilmez.
İlk olarak, temel bilgilerle başlayalım; Cihazdaki her şeyi sildiği için fabrika ayarlarına dönme işlemi çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Bir kez gerçekleştirdiğinizde, cihazınız fabrika ayarlarına geri dönecek ve tüm bilgileriniz kaldırılacaktır.
Telefonunuzu sıfırlarsanız Gmail kutunuzdaki mesajlar silinmez, yani herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Android cihazlarda fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra veriler geri yüklenebilir mi? Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir.
İnternet & Teknoloji konusunda 5,5b cevap paylaştı. Windows u sıfırlama, genelde işletim sistemi dışındaki hataların çözümü için kullanılır. Windowsun içinde bir hata varsa, sıfırlama yaparken hata verecektir. Bu nedenle format atılır.
Android veri kurtarma uygulamaları bazen gerçekten kaybolan verileri geri alabilir. Bu, Android tarafından silinmiş olarak işaretlenmiş olsa bile verilerin nerede depolandığına bakarak çalışır. Veri kurtarma uygulamaları bazen gerçekten kaybolan verileri geri alabilir.
Bu işlemle telefon ilk günkü ayarlarına geri döner, bazı kişisel veriler korunur. Telefon sıfırlama işlemi ise hard reset olarak anılır, cihaz giriş şifresi unutulduğunda, telefon bir başkasına satıldığında kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem sonrasında akıllı telefonlar tüm verileri siler ve profil ayarlarını sıfırlar.
Hayır, gitmez. ROM yükleyince bile gitmiyor.
Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek, telefonu aldığınız ilk günden sonra yaptığınız neredeyse tüm değişiklikleri silmek anlamına geliyor. Yani telefonun çalışmasını sağlayan tüm yazılımlara dokunulmuyor. Bu nedenle bu sorunun cevabı kesinlikle zararlı değil olacaktır.
Mobil sistemlerde uygulanan hard reset, telefonu tamamı ile sıfırlayan bir işlemdir. Ayrıca fabrika ayarlarına döndürme işleminden farklı olarak telefonu donanım üzerinden sıfırlamayı mümkün kılar. Cihazı fabrika ayarlarına döndürme işleminin bir tık üstü olarak da bilinmektedir.
normali 15-20 dk'dır. Üzerine yükseltme yapıyorsan süre uzar 45 yada 1 saat olur. normali 15-20 dk'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri