Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. "Pil" bölümünün altında ne kadar şarjınız kaldığını ve telefonun tam olarak şarj olmasına kalan süreyi görürsünüz.
Bozuk bataryası olan cihazlarda telefonun bir anda kapanması veya yavaşlaması gibi sorunlar görünür. Bu, bataryanın bozulduğuna işarettir. Bu durumda bataryanın kesinlikle değiştirilmesi gerekiyor.
Telefonunuzu çalışan bir kablo, şarj cihazı ve priz kullanarak fişe takıp bir dakika bekleyin. Bir pil simgesi görürseniz telefonunuz kapalıdır ve şarj olmaktadır. Telefonunuzu hemen yeniden başlatabilirsiniz. Kırmızı bir ışık görürseniz piliniz tamamen boşalmış demektir.
Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? Ne yazık ki, Android'de pilinizin ne kadar tükendiğini gösteren belirli bir pil sağlığı menüsü yok. Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Konu ile ilgili merak ettiklerinizi bu sayfada bulabilirsiniz! Bir elektrikli araç bataryasının ömrü çoğunlukla 8 ila 10 yıl arasında oluyor. Esasında yapılan araştırmalar elektrikli araç bataryalarının değişim gerekmeksizin 20 yıla kadar kullanılabileceğini gösteriyor.
İlgili 34 soru bulundu
350 TL - 1.250 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Batarya Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Batarya Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Pil Kapasitesinin %60'ın Altına Düşmesi: Pil kapasitesi %60'ın altına indiğinde, bu, pilin artık orijinal kapasitesinin önemli bir kısmını kaybettiği ve acilen değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir.
Ampere ile pil sağlığını kontrol etme
Ampere, telefonunuzun pilinin şarj ve deşarj akımını ölçen bir uygulamadır. Ancak cihazınızın pil sağlığını kontrol etmek için de kullanabilirsiniz. “Ampere” uygulamasını Android cihazınıza indirin ve kurun. Kurulduktan sonra uygulamayı açın ve Veri Koruma onayını kabul edin.
Xiaomi Cihazlarda Pil Sağlığını Öğrenmek
Cihazın pilinin durumunu öğrenmek için arama ekranını açın ve *#*#6485#*#* kodunu tuşlayın. Bu işlem bazı cihazlarda ve Android 10 sürümünde işe yaramayabilir. Kodu girdikten sonra karşınıza bir ekran gelmesi gerekiyor.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Fiziksel hasar, zarar görmüş batarya, kötü hava sirkülasyonu veya telefonunuzun aşırı ısındığı bir ortamda bulunması da cihazın ısınmasına neden olabilir. Bu durumlarla karşılaştığınızda, uygulamaları kapatma, telefonu güncellemesi, doğru bir şekilde şarj etmesi ve cihazını uygun bir şekilde korunması gerekiyor.
Cep telefonu pillerinin ömrü kullanıma bağlı olarak değişse de ortalama bir pilin ömrü 3 ila 5 yıl arasında olduğu biliniyor. Gelişen teknoloji, yenilikler ve kullanım şekli sayesinde bu aralık artabiliyor.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Pil kullanımı bilgilerinizi görüntüleme
Ayarlar > Pil bölümüne gidin. Son 24 saatlik ve en fazla son 10 günlük pil kullanımı ve aktivite bilgileriniz görünür.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Ancak, pil sağlığı %80'in altına düşerse, pil ömrü ve performansında belirgin bir azalma yaşanabilir. Pil sağlığınız %80'in altındaysa, iPhone'unuzun pil ömrünü artırmak ve performansını iyileştirmek için bazı önlemler almanız gerekebilir. Örneğin, cihazınızı aşırı sıcaklık veya soğukluklara maruz bırakmamalısınız.
Öncelikle Samsung telefonun arama ekranı açınız. Ekranda *#0228# tuşlayın ve bu tuş ile kalibrasyon menüsüne girişi yapınız. Kalibrasyon menüsü altındaki Hızlı Başlat düğmesine tıklayınız. Sonra ekran bir süre kararıyor ve geri geliyor. Ekran geri geldiğinde kilit ekranına gidiniz.
Öncelikle pil kapasitesi konusuna değinecek olursak, günümüzde standart üzeri kabul edilen pil kapasitesi 4500 mAh ile 6000 mAh arasında değişiyor. Eğer seçtiğiniz akıllı telefonun iyi bir pil ömrüne sahip olmasını istiyorsanız, batarya kapasitesinin bu değerlere yakın olması gerekiyor.
Yani iPhone cihazınızın pil sağlığı %80 seviyesinden aşağıdaysa telefonunuzu eskisi kadar kullanamazsınız. Aynı zamanda mobil cihazınızın pili de daha hızlı azalmaya başlayacaktır. Pil kimyasal olarak eskidikçe kapasitesi düştüğü için; pil sağlığı %80'in altına indiğinde cihazın performansı da olumsuz etkilenir.
iPhone pillerini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Apple'a göre, iPhone pilini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken kritik sınır pil ömrünün yüzde 85 altına düşmesi. Yüzde 85'in altında ömrü kalan bir iPhone pili, kullanıcısına sıkıntı çıkartabilir.
Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer. Bu nedenle, cihazınızı düzenli olarak aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri